Schoolreis Lille

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Frankrijk > Schoolreis Lille

Op schoolreis naar Lille? Lille is de perfecte bestemming voor uw buitenlandse schoolreis dichtbij huis! De stad word ook wel Parijs van het Noorden genoemd en dit zie je terug in de prachtige architectuur en vele musea. Veel Vlaamse invloeden zijn in de stad terug te vinden doordat de stad ooit gesticht is door de Vlaamse graaf Boudewijn V. Ook de Vlaamse naam Rijsel doet terugdenken aan deze tijd. De stad ademt geschiedenis en bovendien kun je er ook nog eens super goed winkelen! Lille is leuk en levendig, de sfeer is goed en er is altijd iets te doen!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS LILLE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Lille graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Lille.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Lille:

Eerste reisdag
Vroeg in de morgen vertrek vanaf uw schooladres per comfortabele touringcar. Voor u aankomt in Lille is er de mogelijkheid een stop te maken in Ieper, de stad die bekend staat om de heftige strijd uit de Eerste Wereldoorlog. In het Flanders Fields Museum wordt door middel van audiovisuele verhalen alles verteld over deze zware tijd. Bezoek vervolgens de begraafplaatsen Tyne Cott en Langemark of het loopgraaf Yorkshire. Aan het einde van de middag komt u aan in Lille. Desgewenst kunnen wij een diner in de stad voor u reserveren.

Een dag in Lille
Begin op de Grand Place, het centrale plein midden in de stad. Bezoek het geboortehuis van Charles de Gaulle, de indrukwekkende kathedraal en de beroemde citadel. Dit is één van de weinige citadellen die nog steeds in gebruik zijn door het Franse leger. Hierdoor is het niet mogelijk om de citadel te bezoeken maar het park wat om de citadel ligt is dat wel. Je kunt hier door en langs de oude verdedigingswerken van de stad wandelen. Verken de stad tijdens een fietstocht en wandel door de wijk Vieux Lille met prachtige straatjes vol oude huizen en rijk versierde gevels. Bezoek ook zeker het Palais des Beaux-Arts, na het Louvre het belangrijkste museum van Frankrijk.
Een aanrader is het Musée d’art et d’industrie, gelegen net buiten Lille in Roubaix. La Piscine is gevestigd in het oude gemeentelijke zwembad van Roubaix, dit prachtige Art Deco gebouw is alleen al een bezoekje waard. In de hoofdzaal van het museum is het zwembad intact gelaten wat voor bijzondere lichteffecten zorgt.

Laatste dag
Om het spoor te blijven volgen van de Eerste Wereldoorlog kunt u met de groep een bezoek brengen aan Arras. Naast de historische binnenstad is hier ook het spoor van de Eerste Wereldoorlog goed zichtbaar. Bezoek de ondergrondse gangen, de Carrière Wellington, waar 24.000 Britse soldaten zich schuilhielden tijdens de oorlog. Bezoek ook zeker Vimy, gelegen net buiten Arras. Dit is een bijzondere WOI gedenkplek, gelegen op een heuvel.
Aan het begin van de avond weer naar Nederland. U maakt een tussenstop in Ieper om hier om 20.00 de Last Post mee te maken. Een indrukwekkende afsluiting van de reis.

Schoolreis Lille per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Lille het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Lille en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Schoolreis Lille per trein
Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Lille vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare schoolreis naar Lille.
Lilleis vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Neemt u de vroege internationale verbinding naar Lille (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al om ca. 11.00 uur in Lille, met aankomst op het station Lille Europe. Wij adviseren u graag over de dienstregeling en tarieven voor uw schoolreis naar Lille.

In Lille bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Lille.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte