Schoolreis Tallinn & Riga

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Estland > Schoolreis Tallinn & Riga

Op schoolreis naar Tallinn & Riga? Begin deze reis in de Estse hoofdstad Tallinn. Dwaal door het gezellige oude centrum met het imposante Toompea Kasteel. Geniet vanaf het Patkuli uitkijkplatform voor een betoverend uitzicht over de Finse Golf. En wellicht is er ook nog tijd voor een dagtocht naar Helsinki! En dan naar die andere Baltische parel: de Letse hoofdstad Riga. Ontdek het middeleeuwse centrum Vecriga met smalle straatjes. Ga op zoek naar het “grauwe” Sovjetverleden in het Bezettingsmuseum en het KGB-gebouw. Of ga naar Sigulda met volop winterpret op slechts een uurtje rijden vanaf Riga.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS TALINN EN RIGA: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Riga & Tallinn graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Riga & Tallinn!

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Riga & Tallinn:

Eerste reisdag
Vanaf Eindhoven Airport vertrekt u met een vroege vlucht naar de Letse hoofdstad Riga. Vanaf de luchthaven van Riga rijdt u per touringcar naar de grootste stad van de drie Baltische staten en gaat u ’s ochtends meteen per touringcar en te voet op verkenning door de acht eeuwen oude stad, die ooit een zeer welvarende Hanzestad was.

Geniet tijdens de rondrit door de aan de Daugava gelegen stad van de flamboyante gebouwen in Art Nouveau stijl en van de fraai aangelegde parken met als “letterlijk” hoogtepunt de Bastion heuvel, ooit een militaire vesting en nu vooral een plek die een prachtig uitzicht over de stad geeft. Kijk bij de Kruittoren nog even of u de kanonskogels uit de Russische belegering uit de 18e eeuw terug kunt vinden.

Via de brede straat Brivibas iela steekt u het Pilsetas kanals over om de oude stad van Riga te betreden en te voet het oude stadscentrum van Riga “Vecriga” te verkennen. Het complete stadscentrum staat immers op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ademt de sfeer van vervlogen tijden. Wandel over de met kinderkopjes geplaveide straten langs de dicht op elkaar gebouwde huizen, gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes naar o.a. de Dom van Riga, de immense kathedraal in een mix van Romaanse, Gotische en Barokke stijl en naar het kanariegele Slot van Riga in de 16e eeuw gebouwd door de kruisvaarders. De wandeling eindigt bij de Gotische Sint-Pieterskerk. Vanaf het uitkijkplatform van de 72 meter hoge torenspits kunt u nog even nagenieten van de pittoreske oude stad. Wilt u Riga op een andere wijze verkennen, kies dan voor een rondvaart over de Daugava.

Wellicht is er wel bewust voor gekozen om het Museum van de Bezetting in één van de lelijkste gebouwen van Riga te vestigen? Het museum toont echter op boeiende wijze het Sovjet verleden, dat Letland pas zo’n vijftien jaar geleden heeft kunnen afsluiten. Bezoek aansluitend de kolossale Centrale Markt van Riga, waar vooral Russische marktvrouwen vis, vlees, groenten etc verkopen, die de Sojvet tijd nog wel even in herinnering brengt.

Tweede reisdag
Na het ontbijt vertrekt u per touringcar via een afwisselende route langs de Letse en (een deel van) de Estse westkust naar die andere Baltische hoofdstad: Tallinn. Op zo’n 50 km ten noorden van Riga maakt u eerst een stop in het Gauja Nationaal Park, dat zich uitstrekt langs de rivier de Gauja, die tevens de belangrijkste landschapsvormer van het gebied is. In Sigulda kunt u het van oorsprong 13e eeuwse Turaida Kasteel bezoeken en er vanaf de uitkijktoren genieten van prachtige vergezichten over de Gaujavallei. U kunt ook kiezen voor een sportieve invulling: nabij Sigulda is het mogelijk om op de Gauja te kanoën of te raften. Na het bezoek aan het Gauja Nationaal Park doorreis naar Tallin waar u aan het eind van de middag aankomt.

Derde reisdag
Direct na het ontbijt gaat u op verkenning in de Estse hoofdstad. Tijdens de citytour die u deels per touringcar en deels te voet maakt, zal onze gids u de hoogtepunten van de eeuwenoude havenstad tonen.

Hoogtepunt is de wandeling door de prachtige Oude Stad “Vanalinn” omringd door de dikke stadsmuren met 26 wachttorens die voorzien zijn van een rood “puntmutsje” en gedomineerd door de Toompea Burcht.

Slenter door de nauwe Middeleeuwse straatjes als de intieme met kinderkopjes geplaveide St. Catherine’s Passage, langs de vele fraaie oude huizen en over “geheime” trappen. Geniet van de talrijke monumenten als de Russisch Orthodoxe Alexander Nevsky kathedraal en het prachtige gotische Raadhuis op het altijd drukke Raadhuisplein. Deze wandeling is werkelijk een reis terug in de tijd. De wandeling eindigt bij de St. Olav’s Kerk, ooit het hoogste gebouw ter wereld! Beklim de 159 meter hoge toren en geniet nog even na van alles wat u tijdens de citytour gezien heeft.

’s Middags kunt u Tallinn verder ontdekken. Wellicht een bezoek aan het barokke Kadriorg Paleis, dat aan het begin van de 18e eeuw gebouwd werd door Tsaar Peter de Grote voor zijn vrouw Catherina I.

Het paleis wordt omgeven door een park met fraaie paleistuinen. In het park is tevens het Kumu Kunstmuseum gevestigd dat een schitterende collectie Estlandse kunst herbergt. Of bezoek Rocca al Mare, een openluchtmuseum toegespitst op het landelijke leven in Estland in de 18de en 19de eeuw of ga naar het in een oude energiecentrale gevestigde Energiemuseum. In het Museum van de Bezettingen wordt op indrukwekkende wijze het leven in Estland ten tijde van de Duitse en Sovjet bezetting getoond. Ondergronds in Tallinn kan ook: onder de Oude Stad zijn in de 17e eeuw tunnels gegraven om vijanden te kunnen bespioneren en munitie op te slaan. Een zijtak van deze tunnels te bezoeken. En is het mooi weer, ga dan nog lekker even uitwaaien op het populaire Piritastrand.

Vierde reisdag
’s Ochtends gewoon lekker shoppen in de Oude Stad of misschien kiest u voor een schoolbezoek of een rondleiding in het Letse Parlement in de Toompea Burcht (op aanvraag). Aan het begin de middag terugreis vanuit Tallinn naar Riga.

Vijfde reisdag
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Riga en aansluitend per rechtstreekse vlucht naar Eindhoven Airport.

Vanaf Düsseldorf Weeze is het ook mogelijk om deze reis te beginnen en eindigen in Tallinn.

Schoolreis Tallin & Riga per vliegtuig

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Riga. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthaven. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden.

We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Riga!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte