Super saver City Cruise York

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Super saver City Cruise York

Op Super saver schoolreis naar York? Dat kan nu met onze Super saver City Cruise York! Ronddwalen door de oude straatjes met gezellige winkeltjes. Tijdens een stadswandeling laat de gids u kennis maken met het middeleeuwse verleden van York. Breng een bezoek aan één van de boeiende musea zoals het York Castle museum of het Jorvik Viking Centre en geniet van het fraaie uitzicht vanaf de Clifford’s Tower. Na een gezellig diner in een pub staat er voor deelnemers met ‘’ stalen zenuwen’’ een Ghost Walk op het programma. De dag liever ontspannen afsluiten? Ga dan voor de Evening cruise op de Ouse.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SUPER SAVER CITY CRUISE YORK: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw Super saver City Cruise York graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw Super saver schoolreis naar York!

Zomaar een idee voor uw Super saver City Cruise York:

1e reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf het schooladres naar de terminal van P&O Ferries in Europoort Rotterdam. Om circa 19.00 uur stapt u aan boord van de luxe cruiseferry. De nachtafvaart op de heenreis is om 21.00 uur. Aan boord geniet u van de vele faciliteiten die P&O Ferries u biedt: wellicht eerst genieten van een diner, daarna even shoppen en dan naar de film! U overnacht aan boord in comfortabele hutten met douche en toilet.

2e reisdag
Na een goede nachtrust op zee, kunt u desgewenst eerst nog even ontbijten. Na ontscheping om circa 08.00 uur reist u per touringcar naar York, waar u al om circa 09.00 uur arriveert.

Tijdens uw City Cruise York kunt u een dagje ronddwalen over de eeuwenoude stadsmuren en door de bochtige straatjes met gezellige winkeltjes. Of breng een bezoek aan de trotse York Minster en het boeiende Jorvik Viking Centre. Maak een stadswandeling met gids door het middeleeuwse verleden van York en tot slot nog even griezelen bij de York Dungeon. Zie onze York pagina voor nog meer afwisselende ideeën voor uw dag in York!

Na een dag in York vertrekt u om 15.30 uur naar Hull, waar de cruiseferry om 21.00 uur afvaart. Aan boord kunt u weer genieten van alle faciliteiten!

Voor meer informatie betreffende een educatieve invulling van uw reis naar York, verwijzen wij u graag naar de pagina van York.

Laatste reisdag
Wellicht geniet u eerst nog even van het uitgebreide ontbijt. Om 08.00 uur stapt u uitgerust van boord in Europoort Rotterdam.

Super Saver City Cruise York per touringcar

De touringcar is voor uw Super saver schoolreis York het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis York en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Super saver City Cruise York

Met de Pride of Rotterdam en de Pride of Hull van P&O Ferries vaart u comfortabel van Europoort Rotterdam naar Hull. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland.

De afvaart vanuit Europoort Rotterdam is om 21.00 uur. De afvaart vanuit Hull is eveneens om 21.00 uur. Op de nachtboot vanaf Europoort Rotterdam en vanaf Hull overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord!

In York hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in York en omgeving.

Musea
Het National Railway Museum is het grootste spoorwegmuseum van Europa met een enorme collectie van stoomlocomotieven tot moderne treinen, waar u de ambachtslieden elke dag aan het werk kunt zien.

Ontdek ruim 600 jaar Yorks verleden in het York Castle museum waar straten en huizen uit het oude York zijn nagebouwd en waar uw groep zelf doorheen kan wandelen en ervaren hoe er geleefd werd.

Chocolate Story is een excursie voor “lekkerbekken!” Ontdek tijdens de rondleiding bij de producent van o.a. KitKat hoe chocolade wordt gemaakt en leer het proeven als een expert.

Bezienswaardigheden
Clifford’s Tower biedt een fraai uitzicht vanuit de oorspronkelijk door Willem de Veroveraar gebouwde toren.

De monumentale gotische kathedraal York Minster. Betreed de 275 treden in de Central Tower en bereik het hoogste punt van de stad.

Attracties
Griezelend door het duistere verleden van York. In de York Dungeon ervaart uw groep een bijna levensechte ontmoeting met heksen en moordenaars. Eén van de topattracties voor schoolgroepen die York bezoeken!

Zeker ook een bezoek waardig is het Jorvik Viking Centre. In 866 werd de stad veroverd door de Vikingen die hun “verovering” Jorvik noemden. In het Jorvik Viking Centre stapt u in een tijdcapsule en maakt u een tijdreis naar het Viking verleden van York. Hier ziet, hoort én ruikt u hoe York er in de 10e eeuw uitzag. Ontmoet de Vikingen en bekijk hun huizen en straten. Wij kunnen tevens voor uw groep een workshop reserveren of ga met uw groep zelf aan de slag als archeologen!

Avondprogramma
Een tip voor de avonduren? Bezoek na een gezellig diner in een pub een voorstelling in het Theatre Royal, ga naar de film in City Screen Picturehouse. Een Evening Cruise op de Ouse is ook zeker een aanrader.

Buiten York
National Coal Mining Museum: reis 140 meter onder de grond in de Caphouse mijn in Wakefield. Maak kennis met het leven van de mijnwerker onder- en bovengronds als u met een oud mijnwerker op zoek gaat naar het zwarte goud.

Eén van Engeland’s meest bezochte musea is het National Media Museum Bradford. Verwacht talloze interactieve displays, een complete BBC studio, achter de schermen bij de TV en een IMAX theater.

Castle Howard is één van Engeland’s mooiste paleizen omgeven door een prachtig park.

Geeft u de voorkeur aan een sportieve invulling van de dag? Kies dan voor ons programma Yorkshire Outdoor!

  • Thirks Outdoor: op een klein uurtje rijden van York bieden wij de mogelijkheid vorr een sportieve dag in Yorkshire met bijvoorbeeld abseilen, bouldering, boogschieten, high ropes, kajakken of gorge-walking!
  • Mountain Bike Tour: door de prachtige, ongerepte natuur van de North York Moors!
  • High Rope Challenge: net even buiten York kan uw groep sportief genieten van afwisselende challenges met maar liefst 22 opwindende parcoursen!

U kunt vanuit Hull ook voor een alternatieve route kiezen, voordat u naar York rijdt. Vanuit Hull rijdt u in dat geval via Beverly naar het van oorsprong Romeinse Scarborough. Vanuit Scarborough Castle heeft u een prachtig uitzicht over het oudste “seaside resort” van Engeland. Via de mooie kustroute komt u in het Whitby van James Cook. Vanuit Whitby rijdt u naar Grosmont om Yorkshire op een verrassende manier te verkennen: u reist per stoomtrein naar Pickering door het North York Moors National Park. Vanuit Pickering doorreis naar York.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte