Super saver City Cruise Newcastle

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Super saver City Cruise Newcastle

Op Super saver schoolreis naar Newcastle? Dat kan met onze Super saver City Cruise Newcastle! Gelegen aan de rivier de Tyne, bevindt zich deze bruisende en veelzijdige havenstad. Gezellige restaurants, imponerende monumenten en talloze bezienswaardigheden zoals de bekroonde Gates Head Millennium Bridge. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de kasteelgronden; de ‘’Castle Keep’’, één van de best bewaarde Normandische bastions in Engeland. Zowel historisch, met haar Victoriaanse architectuur, als modern, met haar bekende winkelketens, maakt Newcastle een unieke stad.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SUPER SAVER CITY CRUISE NEWCASTLE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw Super saver City Cruise Newcastle graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw Super saver schoolreis naar Newcastle!

Zomaar een idee voor uw Super saver City Cruise Newcastle:

1e reisdag
Met Europa Speciaal Reizen en DFDS Seaways “even” naar Engeland. Dat kan nu met onze City Cruise Newcastle! Het gezellige Newcastle is gelegen in het noordoosten van Engeland aan de rivier de Tyne.

Om circa 15.00 uur stapt u aan boord van de luxe cruiseferry. De nachtvaart op de heenreis vanuit IJmuiden is om 17.30 uur. Geniet aan boord van de vele faciliteiten die DFDS Seaways u biedt: een gezellig diner, even shoppen en vervolgens naar de bioscoop! U overnacht aan boord in comfortabele hutten met douche en toilet.

2e reisdag
Na een goede nachtrust op zee, kunt u desgewenst eerst nog even ontbijten. Na ontscheping om 09.15 uur reist u per touringcar transfer naar het centrum van Newcastle (Central Station), waar u al om circa 10.00 uur arriveert.

Vroeger een belangrijke havenstad, tegenwoordig een bruisende en veelzijdige stad waar iedere generatie zijn slag kan slaan. Geniet in Newcastle van de historische monumenten en middeleeuwse stadsmuren die herinneren aan de rijke geschiedenis als havenstad. Bezoek zeker de kasteelgronden: de “Castle Keep”, één van de best bewaarde Normandische bastions in Engeland.

Naast het historische Newcastle is er het moderne Newcastle, dat op unieke wijze in het stadsbeeld is ingepast. Maak een wandeling langs de Tyne en geniet van de moderne schatten die zich aan de Quayside openbaren. Zo is de Gateshead Millennium Bridge een echte parel van de moderne architectuur! Newcastle is met recht “The Angel of the North.” Een unieke stad die al decennia lang een reistopper onder de schoolreizen is!

Na een afwisselende dag in Newcaste vertrekt u om circa 14.45 uur vanuit het centrum van Newcastle per touringcar transfer naar de haven, waar de ferry om 17.00 uur afvaart. Geniet aan boord weer van de afwisselende faciliteiten.

Laatste reisdag
Wellicht geniet u eerst nog even van het uitgebreide ontbijt. Om 09.45 uur stapt u uitgerust van boord in de haven van IJmuiden.

Crossing Super saver City Cruise Newcastle

Met de King Seaways en de Princess Seaways van DFDS Seaways vaart u ontspannen van IJmuiden naar Newcastle. Aan boord begint u aan een comfortabele overtocht naar Engeland.

De afvaart vanuit IJmuiden is om 17.30 uur. De afvaart vanuit Newcastle is om 17.00 uur. Op de nachtboot vanaf IJmuiden en vanaf Newcastle overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord!

In Newcastle hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Newcastle en omgeving.

Musea
Breng een bezoek aan het Baltic Centre of Contemporary Art: een vooraanstaand museum voor moderne kunst met geprezen wisselende exposities!

Ontdek eeuwen aan geschiedenis in het Great North Museum. Van de Hadrian’s Wall galerij en mummies uit het oude Egypte, tot aan fossielen en een replica T-rex skelet. In dit museum zal uw groep zich niet snel vervelen.

In het Life Science Center maakt u kennis met de wonderen van het heelal. Ontdek het grootste planetarium van het noorden, leer alles over de kosmos en wandel door het op schaal nagebouwde International Space Station.

Bezienswaardigheden
Bezoek de kasteelgronden: de “Castle Keep”, één van de best bewaarde Normandische bastions in Engeland. Vanaf het bastion krijgt u een prachtig uitzicht over Newcastle en de Tyne met haar zeven bruggen!

Gateshead Millenium Bridge; ‘s werelds enige kantelbare brug. De brug verbindt Newcastle met Gateshead. Een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken tijdens uw schoolreis Newcastle!

Achterhaal de rijke geschiedenis van Newcastle Castle. Van een koninklijk fort tot grimmige, middeleeuwse kerkers. Tentoonstellingen laten u ervaren hoe het leven is geweest voor de kasteelbewoners door de eeuwen heen. Tot slot geniet u van een spectaculair uitzicht over de stad.

Ook voor shoppen bent u in Newcastle aan het juiste adres. Newcastle is een mekka voor de shoppers met alle bekende winkelketens, maar ook met allerlei unieke winkeltjes in de vele zijstraatjes!

Tijdens een wandeling langs Newcastle Gateshead Quayside geniet u van een spectaculair uitzicht op de zeven beroemde bruggen. De Quayside was voorheen een commerciële haven en onderdeel van de industriële geschiedenis van Newcastle. Tegenwoordig is de Quayside het centrum van cultuur en kunst waar veel van de beste bars en pubs uit de regio zich gevestigd hebben.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte