Schoolreis Newquay

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Newquay

Op schoolreis naar Newquay? Ten zuidwesten van Engeland treft u de bruisende badplaats Newquay, gelegen in de graafschap Cornwall. Geniet van de vele panoramische uitzichten over de stranden zoals Towan Beach en Fistral Beach. Maak een wandeling over het South West Coast path, ontdek kastelen en schilderachtige plaatsjes en leer surfen op een van de beste golven van Engeland! Probeer ook eens een Cornish pastei of een echte Britse Fish & Chips. Kenmerkend om haar subtropische klimaat, biedt Cornwall u voldoende vertier zoals St. Michaels Mount, het Eden Project, St. Ives en Lizard Point. Ontdek deze verrassende bestemming vol culturele, natuurlijke en sportieve activiteiten!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS NEWQUAY: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Newquay graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Newquay!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Newquay:

1e reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways naar Dover (ferry) of Folkestone (trein) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog circa 7,5 uur rijden naar Newquay. In de late avond arriveert u bij het ho(s)tel.

2e reisdag in Newquay
Vandaag heeft u de hele dag ter beschikking om Newquay te ontdekken! Neem surflessen in de ochtend en trotseer de Engelse golven. In de middag kunt u de opgedane ervaring in de praktijk brengen! Of bezoek het Blue Reef Aquarium en leer alles over tropische vissen en hun habitat. Of wellicht brengt u een bezoek aan het Newquay Heritage Archive & Museum en ontdekt u het historische en culturele verleden van Newquay.

3e reisdag in Cornwall
Vanuit Newquay kunt u diverse interessante excursies in de omgeving ondernemen:

Noordoost Cornwall:

 • Breng een bezoek aan het Eden Project. Deze enorme tropische tuin kent een grootte van maar liefst 30 voetbalvelden! Ervaar de regenwouden in Rainforest Biome; ’s werelds grootste kas met stomende oerwouden en watervallen en ontdek welke tropische planten gebruikt worden om alledaagse producten te produceren. Reis naar gesimuleerde omgevingen van tropische bestemmingen en wandel tussen olijfboomgaarden, sinaasappel- en citroenbomen en wijnstokken. En stijg boven de boomtoppen uit en wandel op de loopbrug over het bladerdak van het regenwoud. Weet u waar suiker, thee en rubber vandaan komt? In het educatieve centrum zijn er tevens workshops mogelijk. Ook kunt u diverse teambuilding en survival activiteiten boeken.
 • De waaghalzen bezoeken Bodmin Jail. De 18- en 19-eeuwse gevangenis speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Cornwall. Stap terug in de tijd naar het duistere verleden van Cornwall. Ontdek de verborgen verhalen en mythen over Cornwall en het historische gebouw Bodmin Jail. U hoort verhalen van beruchte gevangenen, verhalen over smokkel en mijnbouw en u leert meer over de achtergrond van de mensen die in Bodmin Jail hebben gewoond en gewerkt. U wordt geconfronteerd met hoe het leven achter de tralies eruit zag in de originele Naval Wing en u ziet de enige Victoriaanse Hanging Pit in het Verenigd Koninkrijk.
 • Ga op avontuur in Tintagel Castle, geïnspireert door de legende van koning Arthur. U waant zich in de Middeleeuwse geschiedenis en architectuur. Steek de spectaculaire brug over voor een prachtig uitzicht op de kuststrook. Wandel tussen kasteelruïnes en ontmoet Gallos; het levensgrote bronzen beeld van een oude koning die de woeste zeeën bewaakt. En bezichtig Merlin’s Cave als het eb is.

Zuiden van Cornwall:

 • Bezoek het National Maritime Museum Cornwall en duik naar de donkere diepten van de oceaan. Het museum vertelt het verhaal van de maritieme erfgoed van Cornwall. Moderne wetenschap wordt gecombineerd met legende en folkore. Verken eeuwenoude mythen en legendes over diepzeewezens. Stap in de rol van een 19e-eeuwse ontdekkingsreiziger aan boord van HMS Challenger en ontdek hoe wetenschappers de zeeën verkennen. Het museum kent meer dan 15 gallerijen, een workshop botenbouw en interactieve tentoonstellingen.
 • Of wat dacht u van getijdeneiland St. Michael’s Mount, ook wel het broertje van Le Mont-Saint Michel genoemd.
 • Bezoek Lizard point; het meest zuidelijke punt van het Verenigd Koninkrijk. Grillige rotsen en hoge ruige kliffen in de Atlantsiche oceaan zorgen voor een adembenemend uitzicht. Als u gelukt heeft, kunt u vanaf de klippen zeehonden, dolfijnen en zelfs af en toe een reuzenhaai spotten. Tip: de vuurtoren van Lizard heeft een interactief bezoekerscentrum. Luister naar de verhalen van vuurtoren wachters, bouw een vuurtoren van schuim, stuur een bericht in morsecode en laat de misthoorn afgaan.

4e reisdag in Cornwall
Vandaag is het tijd voor wat sportieve activiteiten!
Breng een bezoek aan het idyllische St. Ives. Ontdek deze kustplaats en haar rijke artistieke erfgoed per segway en geniet van het strand en de zee. Bezichtig de schilderachtige strandcafés en witgekalkte huisjes. Maak een boottocht naar Seal Island en bekijk de zeehonden in hun natuurlijke habitat. Of maak een boottocht naar de Godrevy vuurtoren, leer over de geschiedenis van het iconische monument en geniet van de prachtige zandstranden van St. Ives Bay.

En wat dacht u van rotsklimmen in St. Austell of suppen langs de dramatische kustlijn van Portreath? Peddel door grotten, langs afgelegen stranden en zie scholen vissen onder u door zwemmen. Met wat geluk spot u een zeehond!

Uiteraard kunt u ook één van bovenstaande bezienswaardigheden (dag 3) bezichtigen.

5e reisdag
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Newquay richting Brighton. Aan het einde van de middag arriveert u om circa 15.30 uur in Brighton. Hier kunt u een paar uur vertoeven. Na het avondeten reist u om 20.00 uur door naar Dover om per boot overtocht naar Calais te reizen.

Laatste reisdag
Na aankomst per bootovertocht in Calais reist u per touringcar door naar uw schooladres. Aankomst in de loop van de ochtend.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Newquay te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of per touringcar en trein.

Schoolreis Newquay per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Newquay het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Newquay en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Newquay

Als u per touringcar naar Newquay reist dan kunt u kiezen uit een crossing per boot of per trein.

Mocht u per ferry willen reizen dan bieden wij uw groep overtochten per P&O Ferries en DFDS Seaways.
Deze ferries varen de route Calais- Dover v.v. DFDS biedt ook nog een route Duinkerken- Dover v.v.
De overtochten duren 90 minuten. Mocht u vanuit Duinkerken varen dan duurt de overtocht 120 minuten. Echter kunt u aan boord even rustig de tijd nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants.

U kunt ook kiezen voor de overtocht per Eurotunnel. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken.”

Tijdens uw schoolreis naar Newquay verblijft u in het St. Christopher’s Inn hostel.
Gelegen aan het strand en een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Newquay. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Newquay gelegen.

In Newquay hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Newquay en omgeving.

Musea
Newquay Heritage Archive & museum: ontdek het historische en culturele verleden van Newquay. Ontdek de archiefkamer, museumkamer en ‘Corridor Gallery’ met een aantal Newquay- en Cornwall- gerelateerde thema’s en meer algemene exposities.  

Attracties
Bezoek het Blue Reef Aquarium en leer alles over tropische vissen en hun habitat. Van de kusten van Cornwall tot aan de exotische zeeën. Ontmoet de kogelvissen en sta oog in oog met zoetwaterschildpadden en kaaimannen. Of loop door de onderwatertunnel en bezichtig de rifhaaien. 

Sportief
Neem surflessen en trotseer de Engelse golven. In de ochtend krijgt u surfles, in de middag brengt u de opgedane ervaring in de praktijk! 

Buiten Newquay

 • Breng een bezoek aan het Eden Project. Deze enorme tropische tuin kent een grootte van maar liefst 30 voetbalvelden! Ervaar de regenwouden in Rainforest Biome; ’s werelds grootste kas met stomende oerwouden en watervallen en ontdek welke tropische planten gebruikt worden om alledaagse producten te produceren. Reis naar gesimuleerde omgevingen van tropische bestemmingen en wandel tussen olijfboomgaarden, sinaasappel- en citroenbomen en wijnstokken. En stijg boven de boomtoppen uit en wandel op de loopbrug over het bladerdak van het regenwoud. Weet u waar suiker, thee en rubber vandaan komt? In het educatieve centrum zijn er tevens workshops mogelijk. Ook kunt u diverse teambuilding en survival activiteiten boeken.
 • De waaghalzen bezoeken Bodmin Jail. De 18- en 19-eeuwse gevangenis speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Cornwall. Stap terug in de tijd naar het duistere verleden van Cornwall. Ontdek de verborgen verhalen en mythen over Cornwall en het historische gebouw Bodmin Jail. U hoort verhalen van beruchte gevangenen, verhalen over smokkel en mijnbouw en u leert meer over de achtergrond van de mensen die in Bodmin Jail hebben gewoond en gewerkt. U wordt geconfronteerd met hoe het leven achter de tralies eruit zag in de originele Naval Wing en u ziet de enige Victoriaanse Hanging Pit in het Verenigd Koninkrijk.
 • Ga op avontuur in Tintagel Castle, geïnspireert door de legende van koning Arthur. U waant zich in de Middeleeuwse geschiedenis en architectuur. Steek de spectaculaire brug over voor een prachtig uitzicht op de kuststrook. Wandel tussen kasteelruïnes en ontmoet Gallos; het levensgrote bronzen beeld van een oude koning die de woeste zeeën bewaakt. En bezichtig Merlin’s Cave als het eb is.
 • Duik naar de donkere diepten van de oceaan in het National Maritime Museum Cornwall. Het museum vertelt het verhaal van de maritieme erfgoed van Cornwall. Moderne wetenschap wordt gecombineerd met legende en folkore. Verken eeuwenoude mythen en legendes over diepzeewezens. Stap in de rol van een 19e-eeuwse ontdekkingsreiziger aan boord van HMS Challenger en ontdek hoe wetenschappers de zeeën verkennen. Het museum kent meer dan 15 gallerijen, een workshop botenbouw en interactieve tentoonstellingen.
 • Bezoek het getijdeneiland St. Michael’s Mount, ook wel het broertje van Le Mont-Saint Michel genoemd
 • Lizard point; het meest zuidelijke punt van het Verenigd Koninkrijk. Grillige rotsen en hoge ruige kliffen in de Atlantsiche oceaan zorgen voor een adembenemend uitzicht. Als u gelukt heeft, kunt u vanaf de klippen zeehonden, dolfijnen en zelfs af en toe een reuzenhaai spotten. Tip: de vuurtoren van Lizard heeft een interactief bezoekerscentrum. Luister naar de verhalen van vuurtoren wachters, bouw een vuurtoren van schuim, stuur een bericht in morsecode en laat de misthoorn afgaan.

Sportief Cornwall
Breng een bezoek aan het idyllische St. Ives. Ontdek deze kustplaats en haar rijke artistieke erfgoed per segway en geniet van het strand en de zee. Bezichtig de schilderachtige strandcafés en witgekalkte huisjes. Maak een boottocht naar Seal Island en bekijk de zeehonden in hun natuurlijke habitat. Of maak een boottocht naar de Godrevy vuurtoren, leer over de geschiedenis van het iconische monument en geniet van de prachtige zandstranden van St. Ives Bay.

En wat dacht u van rotsklimmen in St. Austell of suppen langs de dramatische kustlijn van Portreath? Peddel door grotten, langs afgelegen stranden en zie scholen vissen onder u door zwemmen. Met wat geluk spot u een zeehond!

 

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte