Schoolreis Trier

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Schoolreis Trier

“Voor Rome stond Trier…” zo beweert althans de legende. Historici vermoeden, dat de “stad van Augustus in het land van Treverer” in 16 v. Chr door de Romeinen werd gesticht. Overal in Trier vind je nog de monumentale resten van het Romeinse verleden. Tussen, naast en bovenop de Romeinse bouwwerken de monumentale kerken, paleizen en patriciërshuizen uit later eeuwen. Elke stap in Trier is een stap in het verleden. Een prachtige stad temidden van de zacht glooiende heuvels met de ontelbare Rieslingstokken.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS TRIER: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Trier graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Trier!

Zomaar een idee voor uw reis naar Trier:

eerste reisdag:
Omstreeks 08.00 uur vertrekt u vanuit Nederland. U kunt rechtstreeks naar Trier, maar ook onderweg zijn er verschillende excursies mogelijk:

 • Steenkolenmijn: onder leiding van een oud-mijnwerker daalt u met de liftkooi af in de oudste steenkolenmijn van België. Een fascinerende ontdekkingsreis op zoek naar het “zwarte goud.
 • Natuur-educatie: Hoge Venen – Eifel: een bezoek aan het natuurcentrum van het grootste natuurpark van België incl. een rondleiding en film door de expositie en een landschapsontdekkingstocht.
 • Keulen en/of Aken: bezoek aan één van deze twee vooraanstaande Duitse kunststeden met talrijke musea en in beide steden natuurlijk de monumentale Dom.

een dag in Trier:
Augusta Treverorum: een ochtend excursie in “de stad van Augustus”. Het verleden van Trier gaat terug tot de Romeinse tijd en vele antieke monumenten getuigen nog steeds van dit verleden.

U kunt kiezen voor een Romeinse stadswandeling onder leiding van een gids of u kunt aan de hand van onze stadsbeschrijving zelf op ontdekkingstocht. Tijdens beide wandelingen ziet u o.a. de volgende monumenten: de Porta Nigra, de Barbara- en de Kaiserthermen, het Amfitheater. Ook monumenten uit andere tijdvakken passeren de revue.

Indien gewenst kunt u het programma uitbreiden met een bezoek aan één van de Romeinse monumenten in de omgeving van Trier. In de omgeving van Bitburg kunt u bijvoorbeeld de Romeinse Villa Otrang bezoeken.

Wilt u het Romeinse Trier op een hele bijzondere manier ontdekken? Ga dan op pad met een Romeinse soldaat, die op zeer boeiende wijze over zijn leven vertelt en over de verdeding van zijn stad tegen de Barbaren…..

’s Middags vertrekt u vanuit Trier voor een boottocht op één van de mooiste rivieren van Duitsland, de Moezel. U kunt kiezen voor de route naar Pfalzel, Bernkastel of Saarburg.

een dag in Trier:
Wijnparadijs Moezel, Saar en Ruwer: je kan je het stroomgebied van deze rivieren nauwelijks voorstellen zonder de karakteristieke wijngaarden. In Trier, de wijn-hoofdstad van het Riesling-wijnbouwgebied, zetelen de vermaarde wijnhuizen. De immense wijnkelder onder de huizen en straten vormen er een stad op zich.

Het ochtendprogramma de “Trierer Weinrunde” begint u met een 2 km lange wandeling rondom de Petrisberg: het “Trierer Weinlehrpfad.” De wandeling tussen de ontelbare Riesling-stokken laat u tijdens de stops de alle aspecten van de wijnbouw in zien. Na afloop van de wandeling kunt u een bezoek brengen aan een wijnkelder.

’s Middags kunt u een bezoek brengen aan één van de musea van Trier. Bijvoorbeeld het Karl-Marx-Haus. In het geboortehuis van Marx wordt een boeiend overzicht gegeven over het leven van de man, wiens filosofie een belangrijke stempel op de 20e eeuw zou zetten.

Of kies voor een sportieve invulling en beleef een “adrenalinekick” in één van de modernste klimhallen van Duitsland: de “Cube Trier.” Geeft u de voorkeur aan klimmen in de buitenlucht? Dan kunt u naar een afwisselend klimpark in een natuurpark op ca. een half uurtje van Trier.

’s Avonds gaat u wellicht naar het “Bad an den Kaiserthermen” voor volop “Wasserspaß.”

een dag vanuit Trier:
Door de centrale ligging is Trier ook ideaal voor afwisselende excursies in de omgeving. Een paar tips voor een dagtocht vanuit Trier:

 • Luxemburg: bezoek aan de wijnkelders Bernard-Massard in Grevenmacher. Aansluitend doorreis naar Luxemburg-stad, waar u een afwisselende stadsrondrit incl. bezoek aan de Kazematten kunt maken.
 • Nürburgring: bezoek aan hét circuit van Duitsland. “Erlebniswelt am Nürburgring” toont u de wereld van de auto- en motorsport en biedt de mogelijkheid tot indoor-karting.
 • Kupferbergwerk Fischbach: bezoek aan de historische kopermijn nabij Herrstein. Aansluitend doorreis naar edelsteen-hoofdstad Idar Oberstein.
 • Vulkan-Eifel: geologische rondleiding door het Naturpark Vulkaneifel. Een ontdekkingstocht voor wat de geschiedenis van de aarde betreft buitengewoon en spannend deel van ons aardoppervlak.
 • Kanotocht: “Paddelspaß” op de Moezel! Vanuit het romantische wijnstadje Ediger Eller vaart u in ca. 4½ uur over één van de mooiste rivieren van Duitsland

laatste reisdag:
Ook voor de terugreis vanuit Trier naar Nederland zijn nog diverse afwisselende excursies mogelijk:

 • Hydraulische Scheepsliften: met boot en al de lift in de scheepslift van het Canal du Centre. Aansluitend bezoek aan de nieuwe lift van Strépy-Thieu.
 • Grotten van Han: een verrassende ontdekkingstocht in een ondergrondse wereld.
 • Euro Space Centre: een reis tot voorbij het zichtbare: van de Big Bang tot leven op Mars. Verleden en toekomst van de ruimtevaart. Het Euro Space Center stelt alles in het werk om een ruimteheld te maken van elke leerling!

Aansluitend doorreis naar Nederland. Onderweg kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. 

Schoolreis Trier per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Trier het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Trier en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

 

Schoolreis Trier per trein:

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Trier vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare schoolreis naar Trier.
Trier is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Neemt u de vroegste mogelijke internationale verbinding naar Trier (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al aan het begin van de middag in Trier, met aankomst op Trier Hauptbahnhof. Wij adviseren u graag ook voor uw werkweek Trier over de dienstregeling en tarieven voor uw schoolreis naar Trier.

In Trier en in de omgeving van Trier bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Trier.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte