Schoolreis München

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Schoolreis München

Op schoolreis naar München? Enerzijds een “Großstadt” met indrukwekkende paleizen, residenties en kerken, romantische parken en musea volgepakt met talloze kunstschatten. Anderzijds een “Millionendorf” vol tradities op de gezellige pleinen en markten en in de talrijke “Biergärten” tijdens de Oktoberfeesten. Bezoek de sportsites Olympiapark en Allianz Arena. Laat je fascineren door de techniek in het Deutsches Museum en BMW Welt. Neem een kijkje “achter de schermen” in Bavaria Filmstadt. Of vaar op een vlot op de Isar. De Beierse hoofdstad is daadwerkelijk een “Traumstadt!”

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS MÜNCHEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar München graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis München op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Múnchen!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar München:

1e reisdag:
via de route Frankfurt, Würzburg en Nürnberg rijdt u naar Traumstadt München, waar u aan het eind van de middag/ begin van de avond arriveert.

2e reisdag:
Begin u verkenning van de hoofdstad van Beieren met de rondrit “Höhepünkte Münchens” onder leiding van onze Nederlands sprekende gids. Geniet tijdens de rondrit van o.a. de Königplatz, Siegestor, Englischer Garten en de prachtige Ludwig- en Prinzregentenstraße.

‘s Middags kunt u kiezen uit volgende thematours:

 • “Streifzug durch die Münchner Altstadt:” niet alleen bekende plekjes als Viktualienmarkt, Hofbräuhaus en Marienplatz, maar ook met informatie over het hedendaagse stadsleven, biertradities en stadsplanning.
 • Stadtralley: een afwisselende en interactieve ontdekkingstocht door München.
 • München Highlights Radtour: sportief München verkennen tijdens een twee uur durende fietstocht.
 • Schloß Nymphenburg: voormalige zomerresidentie van de Beierse keurvorsten en koningen.

Een paar tips voor de avonduren: een voorstelling in één van de theaters van München? Een bezoek aan de Kultfabrik met 26 clubs en bars. Of wellicht “Wasserspaß” in de Olympia Schwimmhalle of gezellig een avondje bowlen? Of kies voor “Discofieber” in D’light: een discotheek exclusief voor schoolgroepen!

3e reisdag:
Nog een paar tips voor uw programma in München:

 • Bavaria Filmtour: een blik achter de schermen van Bavaria Filmstadt Geiselgasteig, Europa’s grootste film- en TV-studio’s.
 • Allianz Arena: een bezoek aan de supermoderne voetbaltempel van FC Bayern München. Tijdens de “Fan Tour” komt u op plaatsen die voor de “normale supporter” verborgen blijven!
 • Olympia Stadion-Tour: een blik achter de coulissen van het stadion waar in 1972 de Olympische Spelen plaatsvonden en in 1974 de WK finale werd gespeeld. In de Olympia-Lobby wordt de geschiedenis van het stadion op boeiende wijze verbeeld. Aansluitend bezoek aan de Olympiaturm: op 190 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over München en zijn bij mooi weer zelfs de Alpen zichtbaar!
 • Deutsches Museum: het grootste techniek en wetenschapsmuseum van Europa. Met meer dan 50 exposities wordt het thema techniek en wetenschap op unieke wijze gepresenteerd.
 • Flughafen München: het bezoek achter de schermen van de modernste luchthaven van Europa omvat een rondrit op de luchthaven, een bezoek aan Terminal 1 en 2. Aansluitend kunt u het 28 meter hoge uitzichtplateau bezoeken.
 • BMW Museum: in één van de meest opvallende gebouwen van München, wordt de dynamiek en de innovatiekracht van het merk BMW gedurende haar 90-jarige geschiedenis op bijzondere wijze tentoongesteld. In het ernaast gelegen BMW Welt bezoekt u een overzichtstentoonstelling van alle huidige modellen.
 • Museum Mensch und Natur: verrassend natuurwetenschappelijk museum, waar u door middel van interactieve exposities en de modernste museumpedagogische technieken een boeiende tijdreis door de geschiedenis van de aarde en de mens maakt.
 • SiemensForum: verleden, heden en trends op het gebied van communicatie en elektronica. “Die Zukunft beginnt im SiemensForum!”

Blijft u meer dagen in München, dan kunt u kiezen uit volgende excursies vanuit München:

 • Salzburg: via het Beierse Voralpenland naar de stad van Mozart. • Garmisch-Partenkirchen & Zugspitze: met de Zugspitzbahn en aansluitend de Gletscherbahn vanuit het Olympische Garmisch naar het “dak van Duitsland.”
 • Gedenkstätte Dachau: In 1933 gaf Himmler de opdracht voor de bouw van het concentratiekamp, het eerste in Nazi-Duitsland. Hoewel Dachau geen vernietigingskamp was, kwamen er alleen al ruim 30.000 geregistreerde geïnterneerden om het leven door martelingen, executies, medische experimenten, uitputting en ziektes. Duizenden anderen vonden er “naamloos” de dood. Een bezoek aan Dachau is een indrukwekkende confrontatie met de verschrikkingen van Nazi-Duitsland.
 • Schloß Neuschwanstein: het sprookjesslot van Koning Ludwig II heeft een betoverende werking op iedereen en was het voorbeeld voor het Disney kasteel.
 • Salzbergwerk Berchtesgaden: speurtocht naar het “witte goud” van Berchtesgaden. Filmpresentatie, bezoek aan ondergrondse tentoonstellingsruimtes en vooral een afdaling per “glijbaan” naar een zoutgrot en zoutmeer diep in de berg.
 • Isar Flußfahrten: in een “vlot” waterpret op de Isar. Neem droge kleren mee, want tijdens de “piratentocht” wordt er wel eens een zeeslag uitgevochten waarbij een vlot geënterd wordt….

Natuurlijk sluit u ’s avonds uw verblijf in München af met een gezellig afscheidsdiner in het beroemde Hofbräuhaus!

Om ca. 21.00 uur vertrek naar Nederland.

4e reisdag:
Indien gewenst kunnen wij onderweg voor uw groep een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland. Aankomst begin van de ochtend.

Schoolreis München per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis München het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar München en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

 

Schoolreis München per trein:

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar München vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare schoolreis naar München.

München is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Neemt u de vroegste mogelijke internationale verbinding naar München (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al in de loop van de middag in München, met aankomst op het imponerende München Hauptbahnhof.  Wij adviseren u graag ook voor uw werkweek München over de dienstregeling en tarieven voor uw schoolreis naar München.

 

Schoolreis München per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Beierse hoofdstad. Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven in Nederland en München.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte