Schoolreis Keulen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Schoolreis Keulen

Op schoolreis naar Keulen? De vierde grootste stad van Duitsland ligt “om de hoek” en is de perfecte bestemming voor een schoolreis “dichtbij huis, maar toch zo anders!” Al van verre is het imponerende silhouet van de Dom zichtbaar. De Gotische kathedraal waaraan meer dan zes eeuwen werd gewerkt, staat in het hart van de stad en wordt omgeven door archeologische vondsten uit het Romeinse verleden, door talrijke vooraanstaande musea en attracties en door gezellige winkelpromenades en intieme straatjes. En… aan het eind van het jaar is Keulen natuurlijk helemaal bijzonder als de Altstadt is omgetoverd tot één van de grootste kerstmarkten van Europa met talrijke kraampjes en feeërieke kerstverlichting!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS KEULEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Keulen graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Keulen!

Zomaar een idee voor uw reis naar Keulen:

1e reisdag:
Om ca. 08.00 uur vertrekt u vanaf uw schooladres naar Keulen. U kunt natuurlijk rechtstreeks naar Keulen rijden, maar ook “onderweg” naar Keulen zijn er afwisselende excursie mogelijk.

 • Xanten: breng een bezoek aan het grootste archeologisch openluchtmuseum van Duitsland, waar u een tijdreis kan maken naar de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana.
 • Steenkolenmijn Blegny: onder leiding van een oud-mijnwerker daalt u met de liftkooi af in de oudste steenkolenmijn van België. Een fascinerende ontdekkingsreis op zoek naar het “zwarte goud.”
 • Wilhelminatoren: begin uw schoolreis met een afwisselend actief programma in Vaals. Er kan gerodeld worden, hoe snel suist u van de rodelbaan af? De attractie is leuk voor iedereen, de snelheid kan namelijk zelf bepaald worden. Daarna is het tijd om de sprong van de Wilhelminatoren aan te gaan! Vanaf de 35 meter hoge uitkijktoren, tokkelt u naar beneden! En als knallende afsluiter kan er nog een potje lasergame gespeeld worden. Wie haalt met zijn team de hoogste score?
 • Aken: maak met onze gidsen een wandeling en ontdek de 2000 jaar oude geschiedenis van Aken. Wandel door de smalle steegjes en historische pleinen van de keizerstad. En bezoek aansluitend de Dom van Aken die in de 8e eeuw werd gebouwd in opdracht van Keizer Karel de Grote.

Rijdt u rechtstreeks naar Keulen, dan kunt u al aan het begin van de middag op verkenningstocht door de aan Rijn gelegen stad. En de beste manier om kennis te maken het heden en verleden van de meer dan 2000 jaar oude stad is op de fiets! Maak met onze gidsen een afwisselende tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Of begin uw verkenning van Keulen met een rondleiding door het “onderaardse” verleden van Keulen met een bezoek aan de fundamenten van het Praetorium, het hoofdkwartier van de Romeinse stadhouder van Colonia, het Romeinse Keulen en aan de Romeinse fundamenten in de Grote Sint-Martinuskerk. En tenslotte bezoekt u nog het Romeins afwateringskanaal.

En de echte “speurneuzen” kunnen kiezen voor een detective tour naar het Romeinse of Middeleeuwse verleden van Keulen.

Aan het einde van een lange dag kunt u genieten van een heerlijke cheese of veggie burger in de Amerikaanse sferen van het Rock Café!

Ter afsluiting misschien nog even een blik over Keulen vanuit de hoogte? Vanaf het observatieplatform van de KölnTriangle krijgt u een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

2e reisdag:
Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Dom van Keulen tijdens uw schoolreis niet ontbreken. Aan de kathedraal met de twee karakteristieke torens werd meer dan 600 jaar gewerkt en is nog altijd het meest bezochte monument van Keulen. Vanaf de 157 meter hoge torens is de hele stad in vogelvlucht te bekijken.

Wilt u Keulen op een andere manier in vogelvlucht bekijken? Maak dan een “ritje” met de “Kölner Seilbahn” en maak een 930 meter lange oversteek over de Rijn. In ca. zes minuten kunt u op van de ene oever naar de andere zweven. Duik aansluitend bij TimeRide Köln met een virtual reality-bril in het verleden van de stad. Tijdens de virtuele tramrit rijdt u door Keulen rond 1900 toen Duitsland nog een Keizerrijk was.

Keulen heeft zich de laatste decennia ontwikkelt tot één van de belangrijkste museumsteden van Duitsland. Laat u verrassen in bijvoorbeeld de volgende musea waar veelal ook educatieve rondleidingen mogelijk zijn:

 • Museum Ludwig: toont een belangrijke verzameling kunstwerken van modernisme tot heden met o.a. topstukken uit de Amerikaanse pop-art.
 • Wallraf-Richartz-Museum: geeft een representatief overzicht van de Europese beeldende kunst vanaf de Middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw.
 • Römisch-Germanisches Museum: op de vindplaats van de Dionysus-mozaïek werd dit museum gebouwd, waarin de Germaanse en Romeinse cultuur aan de Rijn op boeiende wijze wordt tentoongesteld.
 • Schokoladenmuseum: het “lekkerste” museum van Duitsland is een ware belevenis voor iedereen die van snoepen houdt. Een museum waar u niet alleen kunt kijken, maar ook kunt ruiken, proeven en voelen.
 • Odysseum – Das Abenteuermuseum: een uniek avonturen-kennispark waar alles mogelijk is. Een wetenschapscentrum en avonturenmuseum waar u in de verschillende themagebieden kunt kennismaken met boeiende vragen over wetenschap en technologie.
 • Deutsches Sport & Olympia Museum: geniet van de hoogtepunten van de Duitse sportgeschiedenis met vele unieke sportvoorwerpen.
 • Dufthaus 4711: eau de cologne (Frans voor “Keuls water”) is de naam van het parfum dat onlosmakelijk verbonden is met de stad Keulen. In het “parfumhuis 4711” kom je alles te weten over het parfum met de kenmerken verkwikkende geur.

Wilt u aansluitend Keulen vanaf het water ontdekken? Stap dan in de schaduw van de Dom aan boord van de rondvaartboot en maak een tour door 2000 jaar geschiedenis van Keulen.

Voor groepen die de middag sportief willen invullen zijn er in Keulen en omgeving voldoende mogelijkheden:

 • JUMP House Trampolinpark: op meer dan 50 trampolines jumpen. Dat is kortom „Sport, Spiel, Spaß & Action!“
 • Lasertag Köln: ga de strijd aan met je klasgenoten in de beste lasertag arena van Keulen. Spannend, actief én uitdagend!
 • Klimpark: iedereen die geen hoogtevrees heeft en zijn klimkunsten wil tonen, kan hier zich uitleven op zeven verschillende routes tussen de bomen en over het water. En de adrenalinekick is bij de prijs inbegrepen…
 • Aqualand: volop waterpret in dit subtropische waterpark met avontuurlijke en spectaculaire glijbanen.
 • Rafting: kun je raften op de Rijn? Jazeker! Vaar in 12-persoons rafts met op de achtergrond de Domstad Keulen. Een unieke manier om sportief te zijn in Keulen!

3e reisdag:
Wat is er mooier om uw schoolreis Keulen af te sluiten in een dag af te sluiten met een dag vol plezier en attracties? Ga dan naar Phantasialand en beleef een avontuurlijke dag met ontelbare unieke attracties en verbluffende shows!

Om ca. 17.00 uur vertrekt vanaf Phantasialand naar Nederland. En desgewenst kunnen we onderweg nog een gezellig afscheidsdiner reserveren.

Schoolreis Keulen per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Keulen het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Keulen en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

 

Schoolreis Keulen per trein:

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Keulen vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare schoolreis naar Keulen.

Keulen is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Neemt u de vroegste mogelijke internationale verbinding naar Keulen (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al aan het eind van de ochtend in Keulen, met aankomst op Köln Hauptbahnhof. Wij adviseren u graag ook voor uw werkweek Keulen over de dienstregeling en tarieven voor uw schoolreis naar Keulen.

In Keulen bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Keulen.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte