Schoolreis Berlijn & Krakau

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Schoolreis Berlijn & Krakau

Op schoolreis naar Berlijn en Krakau? Berlijn is dé Europese metropool van de 21e eeuw, een stad met vele gezichten waar je steeds weer iets nieuws ontdekt. Denk aan de Brandenburger Tor, de Rijksdag, Schloss Charlottenburg, de dag en nacht bruisende Kurfürstendamm en het elegante Unter den Linden. Vervolgens door naar één van de mooiste steden van Polen, Krakau. Het hart van de stad is het Oude Marktplein, vol prachtige gebouwen en het is er altijd gezellig. Het bewogen Poolse verleden is goed zichtbaar tijdens een bezoek aan Auschwitz-Birkenau, indrukwekkend en het maakt stil.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BERLIJN & KRAKOW: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn & Kraków graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Berlijn & Kraków!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Berlijn & Kraków:

1e reisdag:
Om ca. 07.00 uur vertrekt u met onze comfortabele touringcar vanaf uw schooladres naar Berlijn via de route Hannover en Helmstedt. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken bij de Gedenkstätte Marienborn, daar waar ooit de grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland lag. Als u wat eerder vanuit Nederland vertrekt (chauffeurswissel), dan is er als alternatief een stop “en route” mogelijk in Autostadt in Wolfsburg: een uitgestrekt, modern vormgegeven “themapark” van autogigant Volkswagen. Zeker voor groepen geïnteresseerd in (auto)techniek een aanrader!

Aankomst in Berlijn om ca. 16.00 – 17.00 uur. Via een eerste verkenningsroute door de Duitse hoofdstad rijdt u naar uw accommodatie of naar het Treffpunkt in de gastgezinnenwijk.

Na het diner kunt u vanuit de “Telespargel” wellicht nog even genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn: in de Fernsehturm op de Alexanderplatz “zoeft” u met de supersnelle lift in slechts 40 seconden naar de “Aussichtsetage” op 203 m. Ook op de bovenste etage van het Panoramapunkt op de Potsdamer Platz krijgt van een fraai panorama van Berlijn.

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang uw verblijf Berlijn duurt: drie, vier, vijf of wellicht zes dagen!? Berlijn biedt vele, afwisselende mogelijkheden!

Hieronder vindt u een aantal ideeën voor de invulling van één of meerdere dagen in Berlijn. Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen wij u naar onze Berlijn pagina.

2e reisdag:
Natuurlijk begint u uw eerste Berlijn-dag met een uitgebreide “Stadtrundfahrt!” Een boeiende rondrit langs de monumentale hoogtepunten van Berlijn. Kiest u ervoor om de Stadtrundfahrt te laten eindigen nabij de Alexanderplatz, dan kunt u bv. een bezoek brengen aan het Pergamon Museum (gratis entree voor schoolgroepen).

Dit belangrijkste museum van het Museuminsel is volgepakt met oudheden, die archeologen en avonturiers in de 19e eeuw vergaarden/plunderden. Topstukken zijn het kolossale Pergamonaltaar, de marktpoort van Milete én de buste van Nefertete.

Vanuit het Pergamon Museum wandelt u door het Nikolaiviertel naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot, waarmee u over de Spree langs een aantal van de beroemde monumenten van Berlijn vaart.

Vanaf de aanlegsteiger in de Friedrichstrasse loopt u naar Haus am Checkpoint Charlie. Het museum herbergt een boeiende expositie over de geschiedenis van de Muur en vooral de (zeer beeldend tentoongestelde) geslaagde en mislukte vluchtpogingen van Oost naar West: o.a. per auto, hete luchtballon en zelfs met een mini onderzeeboot.

Na een gezellig diner in één van onze restaurants kunt u ’s avonds naar het theater: wellicht een musical of naar een bruisende show in het Friedrichstadtpalast? Of kiest u voor een Ghost Tour: op zoek naar geesten en sagen uit het middeleeuwse Berlijn?

3e reisdag:
Indien gewenst kunt u nog tot ca. 12.00 uur Berlijn verder verkennen. Een bezoek aan één van de vele musea van Berlijn of wellicht een fietstocht onder leiding van deskundige gidsen? Een rondleiding bij de Gedenkstätte Hohenschönhausen, voormalige Stasi gevangenis of een boottocht op de Spree? Een rondleiding door het Olympiastadion of gewoon lekker shoppen op de Kudamm of in de Friedrichstraße?

Om ca. 12.00 vertrekt u vanuit Berlijn en rijdt u via de route Cottbus en Wroclaw naar Kraków. Om ca. 20.00 uur arriveert u in Kraków, ooit de hoofdstad van het Poolse Rijk, een stad met zeer fraai bewaard middeleeuwse centrum, dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

U kunt er ook voor kiezen om ’s ochtends al direct na het ontbijt vanuit Berlijn te vertrekken en onderweg een bezoek te brengen aan Wroclaw, de hoofdstad van Opper-Silezië. Laat u verrassen door het intieme, oude centrum van Wroclaw waar u alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar vindt.

In Kraków kunnen wij desgewenst voor uw groep een diner reserveren in uw hotel of in een restaurant in de Oude Stad. Maak aansluitend alvast een wandeling door het prachtige historische centrum van Kraków!

4e reisdag:
’s Ochtends ontmoet u onze gids bij de receptie van het hotel en rijdt u aansluitend naar de Joodse wijk Kazimierz met haar synagogen en begraafplaatsen. Sinds de 14e eeuw kregen Joden toestemming om zich hier (toen nog buiten de stad) te vestigen. Hoogtepunt is de Szeroka, het vroegere marktplein, met de Oude Synagoge (het oudste Joodse gebouw van Polen), Isaac Synagoge en Remuh Synagoge. Het programma omvat tevens een bezoek aan de wijk Podgórze aan de overzijde van de Wisla, waar de fabriek van Schindler was gevestigd.

Aansluitend rijdt u naar Oswiecim, de stad die sinds de Tweede Wereldoorlog onlosmakelijk verbonden is met de Holocaust. Na de Duitse bezetting van Polen, gaf Himmler in mei 1940 de opdracht tot de bouw van een concentratiekamp aan de rand van Oswiecim, dat in de daarop volgende jaren zou uitgroeien tot een enorm complex van concentratiekampen: Auschwitz-Birkenau.

Vanaf juni 1942 reden de treinen de (met name) Joodse bevolking uit de door de Duitsers bezette gebieden naar dit vernietigingskamp. Wij adviseren u het bezoek aan Auschwitz-Birkenau met uw groep goed voor te bereiden. De film en de rondleiding door de barakken, gaskamer en crematorium, maar ook de exposities geven alle bezoekers onuitwisbare indrukken.

Als alternatief zijn (bij langer verblijf in Kraków) ook nog de volgende excursies mogelijk:

  • Wieliczka Zoutmijnen:
    Al in de 13e eeuw werd er de eerste mijnschacht gegraven. In de daarop volgende eeuwen is meer dan 7 miljoen kubieke meter steenzout gewonnen, waardoor onderaards ruim 2000 gewelven ontstonden. De ondergrondse rondleiding voert u door 22 gewelven over een lengte van 2 km met een diepte van 64 tot 125 meter.
  • Vlottentocht Dunajec:
    Een dagtocht naar de rivier de Dunajec in het grensgebied met Slowakije. U maakt een unieke vlottentocht op de rivier, die zich hier tussen de rotsachtige bergkammen van de Pienienen doorslingert in een adembenemend mooi landschap.

5e reisdag:
Met onze gids kunt ’s ochtends de wandeling “de Koningsweg” maken. Een vorstelijke route langs de monumentale hoogtepunten in de Oude Stad (Stare Miasto). Vanaf het Oude Marktplein (het grootste middeleeuwse plein van Europa) wandelt u langs o.a. de lakenhal, Mariakerk en de luisterrijke patriciërs huizen en paleizen naar de Wavel Heuvel. Op de heuvel bevindt zich het Koninklijke Slot en de Kathedraal met de tombes van de Poolse Koningen.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de prachtige oude stad van Krakow verder verkennen. Een bezoek aan een museum, slenteren door de oude stad of gewoon naar één van de vele gezellige cafés, Krakow is immers ook een bruisende universiteitsstad.

Na een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om 20.00 uur naar Nederland.

6e reisdag:
Indien gewenst kunnen wij in de omgeving van Hannover een ontbijt voor uw groep reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland, waar u in de loop van de middag zal arriveren.

Schoolreis Berlijn & Krakau per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Berlijn & Krakau het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Berlijn & Krakau en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte