Super saver Schoolreis Ieper

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis België > Super saver Schoolreis Ieper

Op Super saver schoolreis naar Ieper? Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt Ieper. Een stad met een zeer rijke en indrukwekkende geschiedenis. In Ieper is in de Eerste Wereldoorlog zwaar gevochten en er hebben diverse slagen plaatsgevonden. De zogenaamde loopgravenoorlog heeft diepe sporen achtergelaten in de stad en in de omgeving. Deze sporen zijn door u te ontdekken tijdens een indrukwekkende schoolreis. Bezoek de begraafplaatsen, loopgraven en musea. Na de oorlog werd de stad in zijn volle glorie hersteld en op het gezellige marktplein is het nu gezellig winkelen en wandelen. In de groene omgeving is het goed mountainbiken of wandelen, van bijzondere plek naar bijzondere plek. Ieper, een mooie mix van geschiedenis, cultuur en natuur!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SUPER SAVER SCHOOLREIS IEPER: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Ieper graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Ieper.

Zomaar een idee voor uw Super saver schoolreis naar Ieper:

1e reisdag
In de morgen vertrekt vanaf uw schooladres per comfortabele touringcar. Aan het einde van de ochtend komt u aan in Ieper en is er meteen de mogelijkheid om de stad te verkennen! Begin de dag met een bezoek aan het In Flanders Fields Museum. Dit museum brengt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog in beeld door middel van pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multimediatoepassingen. Bezoek dit museum met een gids of boek een workshop voor een nog betere ervaring.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de stad Ieper? Bezoek dan het Yper Museum, waar u tot elf eeuwen terug in de tijd gaat. Iedere dag wordt er in Ieper om 20.00 de Last Post geblazen onder de Menenpoort. Sluit de dag indrukwekkend af door hierbij te zijn.

2e reisdag
Rondom Ieper liggen talloze begraafplaatsen en bezoekerscentra uit de Eerste Wereldoorlog. Er zijn diverse touringcarroutes en fiets- en mountainbikeroutes beschikbaar om deze te bezoeken. Vraag ons voor ons meer informatie hierover.

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke brengt op een aangrijpende manier het historische verhaal voor de Slag bij Passendale. Deze slag uit 1917 staat bekend als één van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met bijna 600.000 slachtoffers voor een terreinverschuiving van slechts acht kilometer. De meeste slachtoffers van deze slag liggen begraven op Tyne Cot Cemetery, met zijn 11.956 graven de grootste Commomwealth-begraafplaats ter wereld. Op het indrukwekkende Tyne Cot Memorial staan nog eens 35.000 namen van soldaten zonder bekend graf, die na 15 augustus 1917 sneuvelden.

De Diksmuidse Dodengang is het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. In 2014 is het bijhorende interpretatiecentrum volledig vernieuwd. Aan de hand van vijftien interactieve applicaties, levensgrote foto’s, films en meer dan honderd originele objecten ontdekt u hier het verhaal van de beruchte Dodengang.

Aan het einde van de middag reist u weer terug naar Nederland.

 

Super saver Schoolreis Ieper per touringcar

De touringcar is voor uw Super saver schoolreis naar Ieper het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar België en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

We bieden een verblijf aan in verschillende hostels, een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw Super saver schoolreis Ieper. Wij kunnen uw groep onderbrengen in bijvoorbeeld groepsaccommodatie The Poppies.

Uiteraard is dit slechts een greep uit ons aanbod. Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte