Bestemming > Engeland

Stratford-upon-Avon

vanaf € 199

5-daagse touringcarreis Stratford-upon-Avon

vanaf € 199,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Stratford-upon-Avon !

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon....

1e reisdag:

's Ochtends vroeg vertrekt u vanuit Nederland naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Engeland reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo'n 3½ uur rijden naar Stratford-upon-Avon .

Schoolreis Stratford-upon-Avon Programma
2e reisdag:

Voor een eerste verkenning van de stad van Shakespeare maakt u onder leiding van een gids een stadswandeling. Natuurlijk is dit een wandeling, die geheel in het teken zal staan van het leven en de werken van Shakespeare. Tijdens of na de wandeling kunt u een bezoek brengen aan "The Shakespeare Houses," waaronder Shakespeare's Birthplace en New Place (waar Shakespeare na zijn terugkeer uit Londen tot aan zijn dood zou wonen).

‘s Middags kunt u één van de meest authentieke middeleeuwse kastelen van Europa bezoeken: Warwick Castle. Gelegen aan de oevers van de Avon en omgeven door prachtige tuinen. Deze imponerende vesting brengt de middeleeuwen weer tot leven met haar onneembare muren en fortificaties.

Wilt u in één van de drie theaters van de Royal Shakespeare Company een voorstelling bijwonen, dan reserveren wij graag uw tickets. Wij adviseren u wel zeer tijdig uw tickets te reserveren!

3e reisdag:

Stratford-upon-Avon is een meer dan uitstekend uitgangspunt voor een afwisselende dagexcursie. Een paar suggesties voor uw programma deze dag:

Cotswolds: een rondrit met gids door de dichtbeboste, heuvelachtige Cotswolds. Langs idyllische dorpjes als Bourton-on-the-Water, met de typische in gele zandsteen opgetrokken huizen.

National Space Science Centre: een boeiend, interactief ruimtecentrum geheel gewijd aan de ruimte- vaart en astronomie. Maak een ruimtereis door de vijf expositie thema’s en ontdek hoe raketten en satellieten werken. Ervaar “hoe het voelt” om gelanceerd te worden in de Space Shuttle. En waarom stoppen ze Saturnus in een badkuip…? Kortom, dé excursie voor een spectaculaire, natuur-educatieve ontdekkingsreis door de ruimte. Dit bezoek is ook goed te combineren met een bezoek aan Leicester, één van de oudste steden van Engeland.

Blenheim Palace & Oxford: een bezoek aan het paleis waar Sir Winston Churchill geboren is en aansluitend een stadswandeling door Oxford, de bekendste universiteitsstad ter wereld. Tijdens de University and City Tour door Oxford kunt u indien gewenst ook één van de eeuwenoude Colleges van Oxford bezoeken.

Industrieel Verleden: een afwisselende educatieve tijdreis door de "geboorteplaats van de Industriële Revolutie”. Ontdek Engeland ten tijde van de Industriële Revolutie in het Black Country Living Museum (ontving de prijs voor het beste openluchtmuseum van Engeland). Tevens bezoekt u Ironbridge Gorge, de plaats waar de wieg van de Industriële Revolutie stond.

Outdoor activities: wilt u een dag sportief bezig zijn? Ook dat kan! Op ca. een uurtje rijden van Stratford kunt u in het Leicester Outdoor Centre een keuze maken uit een groot aantal activiteiten: kayaking, bell-boating, raft & bridge building, high ropes activities, abseiling, zipline en nog veel meer!

4e reisdag:

Deze dag kunt u nog een hele dag genieten van wat Stratford-upon-Avon te bieden heeft. U kunt er echter ook voor kiezen om na het ontbijt  vanuit Stratford-upon-Avon naar Londen te vertrekken (reistijd ca. 2½ uur). U heeft dan de hele dag om de Britse hoofdstad te bezoeken! In Londen kunt u het Shakespeare programma vervolgen met een bezoek of een workshop bij het Globe Theatre.

​London, the world's most exciting city in the new Millennium!" Een fantastische stad, waar je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Zoals de spectaculaire London Eye of het veel bezochte Tate Modern. Dwaal eens door één van de vele rijk gevulde musea en verbaas je over de vele eeuwenoude monumenten en de imponerende architectuur. Slenter over kleurrijke markten en door elegante winkelstraten.

Zie onze Londen pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Een unieke afsluiting in deze veelzijdige stad is een bezoek aan een sprankelende musical, alvorens de nachtrit naar Nederland aanvangt!

Om ca. 22.00 uur (na musical bezoek, ca. 23.00 uur) vertrekt u per touringcar vanuit Londen naar Folkestone of Dover. U reist per Eurotunnel of P&O Ferries of DFDS Seaway naar Calais, vanwaar u doorreist naar Nederland.

5e reisdag:

Bij aankomst in Nederland kunnen wij desgewenst voor uw groep een gezellig afscheidsontbijt reserveren, alvorens u doorreist naar uw woonplaats.

Schoolreis Stratford-upon-Avon Offerte


Schoolreis Stratford-upon-Avon per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Stratford-upon-Avon het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Engeland. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Crossing naar Stratford-upon-Avon:

Als u per touringcar naar Stratford-upon-Avon reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries:
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland, dan de beroemde "White Cliffs of Dover. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in ca. 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Stratford-upon-Avon, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways:
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks ca. elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel is ca. 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur en afvaart en reist u comfortabel in ca. 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Stratford-upon-Avon. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel:
De snelste verbinding tussen Engeland en het Continent: van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Schoolreis Stratford-upon-Avon Offerte

YHA Stratford-upon-Avon

Het hostel is gelegen op ca. 3 km van het centrum van Stratford-upon-Avon en is gevestigd in het monumentale landhuis Hemmingford House en omgeven door een groot park. In de lounge kun je heerlijk relaxen. Het hostel heeft tevens een gamesroom en restaurant waar wij desgewenst een diner voor uw groep kunnen reserveren. YHA Stratford-upon-Avon heeft 4-6 persoonskamers (deels met douche en toilet en deels douche en toilet op de etage) en voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers.Wij adviseren u zeer tijdig te reserveren!

Gastgezinnen Stratford-upon-Avon

Tijdens uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De gastgezinnen wonen in en nabij Stratford-upon-Avon.

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Stratford-upon-Avon. Het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Bath de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep in Stratford-upon-Avon ook een lunch of diner reserveren (met toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Bath kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de "British Way of Life" van uw gastgezin, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel! Wij adviseren u zeer tijdig te reserveren!

Schoolreis Stratford-upon-Avon Offerte


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.