Bestemming > Italië

Rome Vakantiepark

vanaf € 185

4-daagse vliegreis

Vakantiepark Roma Village

vanaf € 199,-

6-daagse touringcarreis

Vakantiepark Roma Village

vanaf € 185,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Rome graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Rome!

Schoolreis Rome per Vliegtuig

zomaar een idee voor uw vliegreis naar Rome....

eerste reisdag:

Vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Brussel of Charleroi vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Rome. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven!

Vanaf de luchthaven in Rome kunt u per touringcar naar uw hotel of per lijndienst shuttlebus naar het centrum van Rome (Termini) reizen. Na aankomst eerst lekker ontspannen op het vakantiepark of maak alvast een eerste wandeling door de "eeuwige stad:" langs het antieke forum en imposante Colosseum, slenter over het altijd drukke Piazza Navona of het indrukwekkende SInt Pietersplein ! En aansluitend genieten van een lekker pizza diner op Vakantiepark Roma!

een dag in Rome:

Hoeveel dagen u in Rome blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Voor uw Romeinse ontdekkingstochten informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen!

Ga op zoek naar de ontelbare getuigenissen van het antieke Rome met natuurlijk een bezoek aan het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn. Maar bezoek ook eens de San Clemente en daal af naar de gebouwen en straten uit het antieke Rome. Of stap letterlijk terug in de tijd in Ostia Antica.

Schoolreis Rome Programam

Blijft u nog een dag in Rome? Ga dan naar Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea (op de laatste zondag van iedere maand gratis toegankelijk) met o.a. de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint Pieter, met wellicht een klim naar de koepel. Aansluitend kunt u een wandeling maken naar de Engelenburcht en het Tibereiland.

Na een lange dag kunt 's avonds dineren in het restaurant van Vakantiepark Village Roma: heerlijk genieten van een "pasta en pizza" menu! Aansluitend nog even het zwembad in en dan naar de disco-pub!

een dag vanuit Rome:

Wilt u vanuit Rome een dag "naar buiten," maak dan een excursie naar bijvoorbeeld Pompeï, dat in 79 na Christus werd bedolven onder een dikke laag as van de Vesuvius. Of ga Tivoli en bezoek Villa d'Este en Villa Adriana. Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar voor een onvergetelijke dagtocht!

laatste reisdag:

Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Rome. Een bezoek aan de Capitolijnse Musea of Villa Borghese? Een fietstour over de Via Appia Antica? Of naar de Thermen van Caracalla! Moe van het wandelen? Kies dan voor een boottocht over de Tiber!

Per shuttlebus of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar luchthaven Roma . Aansluitend terugreis per lijndienst naar Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Brussel of Charleroi. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Rome per Touringcar

​​zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Rome....

1e reisdag:

Om ca. 09.00 uur vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Italië via de route Luxemburg, Straatsburg, Metz, Luzern en Milaan. Een lange, maar mooie en afwisselende route. 's Avond kunnen wij voor uw groep een diner "en route" reserveren (tevens chauffeurswissel). Aansluitend doorreis naar Rome.

2e reisdag:

Na een rechtstreekse rit over de Autostrada arriveert u aan het begin van de ochtend op Vakantiepark Roma Village. Wellicht dat u eerst even wilt bijkomen en rustig genieten van een ontbijt met een kopje espresso of cappuccino, alvorens u wandelend op een klassieke zwerftocht door Rome gaat. Voor deze Romeinse ontdekkingstocht informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen. ​

Schoolreis Rome Colosseo

Wandel eerst naar het Piazza Venezia. In de directe omgeving van dit plein vindt u vele van de monumentale hoogtepunten van het antieke Rome. Langs de zijkant van het Monument Victor Emanuel wandelt u naar de Cordonata. Via deze statige trap betreedt u het Capitool. Bovenaan de trap, stap je in één van de meesterwerken van Michelangelo: het Piazza del Campidoglio. Op dit fraaie plein vindt u tevens de Capitolijnse Musea. Vanaf het Capitool loopt u naar het Forum Romanum, gelegen tussen de Capitolijnse en Palatijnse heuvels. Dit was ooit het centrum van het openbare en religieuze leven van Rome. Wandelend over de Via Sacra zie je een mozaïek van klassieke restanten, welke het Oude Rome doet herleven. Op het Palatijn, één van de zeven heuvels van Rome, vindt u de keizerlijke paleizen. Met een bezoek aan het nabijgelegen Colosseum komt de Romeinse oudheid nog meer tot leven.

Wilt u Rome op deze eerste dag op een andere manier verkennen reserveer dan bij ons de Rome Highlights Fietstour: met Nederlands of Engels sprekende gidsen ontdekt u de eeuwige stad op een bijzondere manier!

Na een klassieke dag kunt 's avonds dineren in het restaurant van Vakantiepark Village Roma: heerlijk genieten van een "pasta en pizza" menu! Aansluitend nog even het zwembad in en dan naar de disco-pub!

3e reisdag:

Na het ontbijt bezoekt u de Thermen van Caracalla, (ooit de meest luxueuze badinrichting van Rome) en Circus Maximus, waar duizenden Romeinen genoten van de wagenrennen. Aansluitend naar de Via Appia Antica, de consulweg die het (oude) Rome verbond met Brindisi. Langs deze antieke "snelweg" met deels nog het oorspronkelijke wegdek, liggen o.a. ruïnes van aquaducten en de Catacomben van o.a. San Callisto. Wellicht huurt u ter plaatse fietsen om over de kasseien dit antieke stukje Rome te verkennen!

's Middags bezoekt u het buiten Rome gelegen Tivoli, een gezellig stadje, vooral bekend door de prachtige tuinen van Villa d'Este en de nabijgelegen Villa Adriana, de grootste villa die het Romeinse Rijk kende.

's Avonds een wandeling naar het theatrale Piazza Navona (misschien wel het mooiste, maar zeker het meest flamboyante plein van Rome), het Pantheon (met een "ijsstop" bij één van de gelateria's) en via een wirwar van kleine straatjes naar de Trevi Fonteinen.

Schoolreis Rome4e reisdag:

Voor een bezoek aan Vaticaanstad, moet u zeker voldoende tijd uittrekken. Bezoek de Vaticaanse Musea (op de laatste zondag van iedere maand gratis toegankelijk) met o.a. de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint Pieter, met wellicht een klim naar de koepel. Aansluitend kunt u een wandeling maken naar de Engelenburcht en het Tibereiland. Voor een wel heel bijzondere blik op Rome maakt u een boottocht: "Sotto i ponti di Roma." Terug op het Tibereiland loopt u via de Ponte Fabricio naar het Ghetto. Moe van het wandelen? Maak dan een boottocht op de Tiber!

's Avonds lekker ontspannen op Vakantiepark Village Roma of wellicht een bezoek aan Trastevere, één van de meest populaire uitgaanswijken van Rome: smalle straatjes met bontgekleurde huizen en vele terrasjes en restaurants. Beklim aansluitend nog "even" de Gianicolo, de 80 meter hoge heuvel tussen Trastevere en het Vaticaan en geniet van het prachtige uitzicht over Rome!

5e reisdag:

Deze dag staat geheel in het teken van het bezoek aan Pompeï, dat in 79 na Christus werd bedolven onder een dikke laag as van de Vesuvius. Hoewel de opgravingen nog lang niet zijn voltooid, biedt deze dodenstad u een fascinerend beeld van het leven in het Romeinse Rijk.

Schoolreis Rome Vakantiepark6e reisdag:

's Ochtends bezoek aan één of meer van de vele prachtige kerken in het Heilige Rome. Deze wandeling kan o.a. omvatten San Pietro in Vincoli, waar volgens de overlevering de ketenen waarmee Petrus in Rome werd vastgeklonken, bewaard worden. San Clemente, één van de mooiste kerken van Rome. Bezoek hier zeker het ondergrondse sanctuarium en de gebouwen en straten uit het antieke Rome. San Giovanni in Laterano met de monumentale bronzen deuren en het erbij gelegen Santa Scala.

's Middags kunt u bijvoorbeeld met de metro B naar San Paulo fuori le Mura of naar EUR (in het Museo della Civiltà Romana de schitterende maquettes van het oude Rome) alvorens u naar Ostia Antica gaat: de havenstad van het Oude Rome aan de monding van de Tiber. Aansluitend (bij mooi weer) naar het Lido di Ostia, een gezellige badplaats met strand en promenade.

En 's avonds na het diner nog een sportieve activiteit met bijvoorbeeld een volleybalwedstrijd op het Vakantiepark Roma Village!

7e reisdag:

Deze laatste dag in Rome kunt u één van de vele nog niet verkende plekken van Rome ontdekken. Wandel bijvoorbeeld vanaf Piazza del Popolo (onderweg het mooiste uitzicht over Rome vanaf Piazzale Napoleone) door het park Villa Borghese naar de recentelijk weer geopende Galleria Borghese (reserveren!) met o.a. de prachtige collectie beeldhouwwerken van Bernini. In het nabijgelegen Villa Giullia de rijke collectie Etruskische kunstschatten. Nadat u het bezoek aan Rome heeft afgesloten met een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om ca. 20.00 uur naar Nederland.

8e reisdag:

Indien gewenst kunnen wij in Buochs voor uw groep een ontbijt reserveren. Tevens chauffeurswissel. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de avond.

Schoolreis Rome Vakantiepark Offerte

Schoolreis Rome per Vliegtuig

​Schoolreis Rome Vakantiepark per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Italiaanse hoofdstad. Vanuit België kunt u vanaf Brussel Zaventem of Brussel Sud Charleroi op Rome vliegen. Vanuit Weeze, net over de grens in Duitsland zijn er eveneens rechtstreekse vluchten naar Rome.

Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven!

Wij adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Rome!

Schoolreis Rome per Touringcar

​Schoolreis Rome Vakantiepark per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Rome een ideaal vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Rome. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Schoolreis Rome Vakantiepark Offerte

Vakantiepark Village Roma

Vakantiepark Village Roma is de ideale uitvalsbasis voor een schoolreis in de Italiaanse hoofdstad. Op steenworp afstand van het Vaticaan kunt overnachten in bungalows of chalets in ons gezellige Vakantiepark Village Roma! Hier kun je genieten van alle comfort en vertier, dat je van een vakantiepark kunt verlangen: zwembaden, jacuzzi, disco-pub en het restaurant met een voortreffelijke Italiaanse keuken…dat is Vakantiepark Village Roma.

Schoolreis Rome Vakantiepark BungalowGunstig gelegen midden in een groene oase op een kwartiertje van het Vaticaan. De perfecte keuze voor wie het rijke verleden en de cultuur van Rome wil combineren met het plezier en de vrijheid van een verblijf in de "open lucht."

Bungalow voor 1-3 personen: ruime kamer met een gewoon bed en een opklapbed/slaapbank. De bungalow heeft een aangrenzende badkamer met douche en toilet. Daarnaast beschikt de bungalow over een opslagruimte, verwarming en airconditioning. Geniet voor je bungalow nog even na van alle indrukken die je die dag in Rome hebt opgedaan.

Chalet voor 1-5 personen: de chalets bestaan uit twee aparte slaapkamers, een tweepersoonsbed en een met drie enkele bedden, elk met eigen badkamer met douche en toilet, een woonkamer met volledig ingerichte open keuken. Je kunt heerlijk ontspannen op de veranda met tafel en stoelen.
Maak je geen zorgen over de temperatuur… airconditioning of verwarming en lakens zijn bij de prijs inbegrepen.

Schoolreis Rome Vakantiepark Chalet

Bar & Restaurant: Vakantiepark Village Roma biedt een uitgebreid assortiment gebak, pasta's en snacks gedurende de hele dag.

Voor een snel tussendoortje aan de zwembadbar of uitgebreid tafelen bij restaurant Ciao Bella, ook dat is mogelijk! Geniet op je gemak van een heerlijk diner!

In de zomer kunt u bij het zwembad genieten van verfrissende drankje en heerlijk ijs in bar.

‘s Avonds kunt u "losgaan" in de disco-pub voor een onvergetelijke avond!

Winkelen: ter plekke is er een supermarkt met een uitgebreid assortiment. U kunt voeding, kampeer-benodigdheden en artikelen voor dagelijks gebruik kopen. De supermarkt is open van 8.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 21.00 uur

"Benvenuto" in ons betaalbare Vakantiepark Village Roma!

Toeristenbelasting Rome:
Voor overnachtingen in Rome moet er toeristenbelasting ter plaatse worden betaald (het bedrag is afhankelijk van de categorie van de accommodatie). In onze offerte vermelden wij de kosten van de toeristenbelasting.

Schoolreis Rome Vakantiepark Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.