vanaf € 186

5-daagse schoolreis Provence | touringcar

vanaf € 186,- 

SCHOOLREIS PROVENCE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar de Provence graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis Provence op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Provence!

zomaar een idee voor uw schoolreis Provence....

1e reisdag:

Om ca. 05.00 uur vertrekt u vanuit Nederland via de route Luxemburg, Nancy, Dijon, Lyon, Orange naar Avignon. Na een mooie reis door Frankrijk arriveert u om ca. 22.00 uur in Avignon, in het hart van de Provence. Avignon is de pauselijke stad uit de Middeleeuwen. Een levendige Provençaalse stad waar alles draait om levenskunst.

2e reisdag:

Na het ontbijt rijdt u naar de even ten noorden van Avignon gelegen Prinsenstad Orange, de stad waar twee van de mooiste Romeinse monumenten van Europa staan: de Arc de Triomphe en vooral natuurlijk het antieke Romeinse Theater, dat één van de best bewaarde bouwwerken uit de klassieke oudheid is.

Schoolreis Provence Programma

In plaats van een bezoek aan Orange kunt u ook kiezen voor Aix-en-Provence, de stad van Paul Cézanne. Ontdek deze fraaie stad met het bijzondere licht, dat weerspiegelt op de goudgele stenen façades van de huizen, tijdens een wandeling in de voetsporen van de Franse schilder.

’s Middags kunt u kiezen voor een sportieve of culturele invulling:

Kanotocht: het is slechts een klein uurtje rijden naar Fontaine-de-Vaucluse, waar de rivier de Sorgue op mysterieuze wijze ontspringt en van waaruit u een ca. twee uur durende kanotocht maakt naar het schilderachtige vissersdorpje L’Isle-sur-la-Sorgue.

Nîmes: een speurtocht door het Romeins Verleden met o.a.: Maison Carrée, een Romeinse tempel in Dorische stijl. Het immense gebouw is ovaalvormig, 133 meter lang, 101 meter breed en 21 meter hoog. Bezoek aansluitend de Diana Tempel in de Jardin de la Fontaine en het Castellum van waaruit de stad van water werd voorzien.

Schoolreis Provence - Nimes
3e reisdag:

Ten zuiden van Avignon ligt Arles: door de Grieken gesticht en door de Romeinen uitgebouwd tot het “kleine Rome.” Het kreeg deze benaming vanwege de bouw van renbanen, scheepswerven, baden en een arena. Ontdek het Romeinse verleden van Arles tijdens uw bezoek aan Les Arènes, één van de grootste en best bewaard gebleven Romeins bouwwerken. Aansluitend kunt u het Théâtre Antique en de Cryptoporticus bezoeken.

Naast Romeinse stad is Arles bovenal bekend door Vincent van Gogh. Tijdens zijn verblijf van 1888 tot 1889 heeft van Gogh er ongeveer 300 werken gemaakt. De plekken waar hij zijn schildersezel heeft gezet, worden gemarkeerd door 10 panelen bij o.a. de Jardin Public, l’espace van Gogh én bij het oude kerkhof les Alyscamps, een plek die altijd in trek is geweest bij schrijvers en schilders. Vincent van Gogh en Gaugain hebben er in november 1888 geschilderd.

Vanuit Arles reist u na een bezoek aan Saint Rémy de Provence (waar van Gogh in 1889 in het Klooster Saint-Paul de Mausole werd verpleegd) terug naar Avignon.


4e reisdag

Na het ontbijt heeft u nog een hele dag voor uw ontdekkingstocht in Avignon, de stad in het hart van de Vaucluse. Wellicht dat u eerst even naar de Pont St-Bénézet wandelt, beroemd door het liedje “Sur le pont d’Avignon, on y danse, on y danse…” Maak aansluitend een rondvaart langs o.a. Palais des Papes, le Rocher des Dome en Villeneuve. Wandel daarna via de oude straatjes naar het hoogste punt van de stad: Rocher des Doms. Wat vroeger een door de wind geteisterde rots was, is nu een prachtige tuin met vijvertjes, beelden en kunstmatige grotten. Laat je betoveren door het prachtige uitzicht op de Rhône en Rhônedelta met in de verte de Camargue.

Na deze wandeling is eerst tijd voor een terrasje bij Place de Horloge, vernoemd naar de gotische klokkentoren boven het stadhuis. Bezoek vervolgens de belangrijkste blikvanger van Avignon, het Palais des Papes. Het grootste gotische paleis ter wereld uit de 14e eeuw was ooit de residentie van negen pausen!

Na een gezellig afscheidsdiner van schoolreis Provence vertrekt u om ca. 21.00 uur naar Nederland.

5e reisdag:

Indien gewenst reserveren wij voor u onderweg een ontbijt. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.

Schoolreis Provence Offerte


Schoolreis Provence per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis naar de Provence het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.Schoolreis Keurmerk Touringcar

Onze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in de Provence. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Provence en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw schoolreis Provence inbegrepen.


Schoolreis Provence Accommodatie

Voor uw schoolreizen Provence bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Verschillende hostels: voor school- en studentengroepen een uitstekende keuze voor een gezellige accommodatie in de Provence. En eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen. Tijdens uw schoolreis Provence kunt u tevens overnachten bij gastgezinnen.

Pop'Hostel Avignon

Een uniek design hostel in het centrum van Avignon op slechts 400 meter van het Palais des Papes. Geniet na een vermoeiende dag in de wijnbar van tapas en de Provençaalse levenskunst of kom even tot rust in de bibliotheek. Keurige 4-8 persoonskamers met douche en toilet op de etage. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk.

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV*

Het hotel is gelegen op slechts 800 meter van het TGV-station en op nog geen 3 km van de oude stadsmuren van Avignon. Het hotel beschikt over 3-persoonskamers met één dubbel bed en één bovenbed, een opfrishoek met wastafel en spiegel en flatscreen-tv. Vlakbij de kamer zijn wc's en ruime douches op de etage. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk. Receptie en ontbijtzaal.

Hotel IBIS Budget Avignon Centre**

IBIS Budget Avignon Centre is gunstig gelegen tegenover de muren van de middeleeuwse stad en op slechts 10 minuten van de Pont d'Avignon en het Palais des Papes. Het hotel beschikt over 3-persoonskamers met douche en toilet. Receptie en ontbijtzaal. De kamers hebben één dubbel bed en één bovenbed. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk.

Gastgezinnen Schoolreis Provence

Tijdens uw schoolreis Provence kunt u bij gastgezinnen verblijven in (de omgeving van) Avignon of in (de omgeving van) Les Baux de Provence. De leerlingen  logeren in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers).

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in de Provence. Het centrale ontmoetingspunt is gedurende uw schoolreis naar de Provence de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar de Provence is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar de Provence worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Tijdens uw schoolreis naar de Provence kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de gastouders, het karakter van een schoolreis Provence met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Schoolreis Provence OfferteHeeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.