Bestemming > Tsjechië

Praag, Bratislava & Wenen

Prijs op aanvraag

KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor deze schoolreis graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Praag, Bratislava & Wenen!

zomaar een idee voor uw reis naar Praag, Bratislava & Wenen....

1e reisdag:

Om ca. 06.00 uur vertrekt u vanuit Nederland naar Praag. Aankomst te Praag in de loop van de avond.

2e reisdag:

Een volle dag om de Gouden Stad te ontdekken. Voor informatie en tips verwijzen wij u graag naar onze Praag pagina.

3e reisdag:

U kunt desgewenst 's ochtends nog Praag verder verkennen en vervolgens in de loop van de middag naar Bratislava reizen. U kunt er ook voor kiezen om na het ontbijt al te vertrekken en onderweg naar Bratislava een bezoek te brengen aan het prachtige zilverstadje Kutna Hora (bezoek aan de middeleeuwse zilvermijn) of een stop te maken in Ceské Budejovice. Geniet van het fraaie middeleeuwse centrum met het oude door arcaden omgeven marktplein. En geniet voor vertrek naar Bratislava nog even van een biertje (Budvar)!

4e reisdag:

Na het ontbijt neemt onze gids u mee voor een afwisselende stadswandeling door het oude centrum van de Slowaakse hoofdstad, dat ooit als Pressburg deel uitmaakte van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Tijdens de wandeling bezoekt u de hooggelegen, imposante Burcht van Bratislava en de Sint Martinuskathedraal, ooit de kroningskerk van het Habsburgse Rijk. Een paar tips voor de middag: een bezoek aan de ruïnes van de Burcht Devin. Met de stoeltjeslift van Zelezná studienka naar Kamzik (prachtig uitzicht op de bergtoppen van de kleine Karpaten). Of een rondleiding met wijnproeven in één van de wijnhuizen van de wijnroute van de kleine Karpaten. Sluit uw dag in Bratislava af met een diner in het UFO Restaurant, gevestigd op de top van de pilaar van Novy most (de Nieuwe Brug)!

5e reisdag:

U kunt met onze touringcar naar Wenen rijden, maar veel leuker is natuurlijk om per boot over de Donau vanuit Bratislava naar hartje Wenen te varen! Maak na aankomst in Wenen met onze gids een Stadtbummel door de Altstadt van Wenen: een wandeling tussen Stephansdom en Hofburg door steegjes en over intieme pleintjes met barokke huizen en paleizen. En bezoek vanzelfsprekend hét mooiste bouwwerk van Wenen: Schloß Schönbrunn. De tuinen kunt u vrij bezoeken. Indien gewenst reserveren wij tevens een rondleiding door de pronkkamers van het keizerlijke zomerpaleis. Na een gezellig slotdiner in wellicht één van de beroemde wijnrestaurants (Heurigen) in Grinzing vertrekt u om ca 22.00 uur naar Nederland.

6e reisdag:

Aankomst in Nederland aan het begin van de middag.Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.