vanaf € 107

4-daagse touringcarreis Praag

vanaf € 107,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Praag graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Praag!

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Praag duurt: vier, vijf of wellicht zes dagen!? Praag biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis Praag.

eerste reisdag:

's Ochtends om ca. 06.00 uur vertrekt u vanaf uw schooladres naar Praag. Afhankelijk van uw woonplaats is de route die gevolgd wordt via Keulen, Frankfurt, Würzburg, Waidhaus, Rozvadov en Plzen of via de route Enschede, Hannover, Magdeburg, Leipzig, Dresden en Teplice.

Reist u via Plzen naar Praag dan kunt u aan het eind van de middag/begin van de avond dineren in Restaurant Na Spilce, het restaurant van de vermaarde Pilsner Urquell brouwerij! Een unieke plek voor een eerste kennismaking met Tsjechië. Vanuit Plzen is het nog maar zo'n anderhalf uur rijden naar uw hotel in Praag. 

Reist u via Dresden naar Praag, dan kunnen wij een diner voor uw groep reserveren in het restaurant van uw hotel in Praag of in een restaurant in de Oude Stad van Praag.

een dag in Praag:

Voor een eerste indruk van de Gouden Stad is onze stadswandeling "de Koningsweg" zeker aan te raden. Een wandeling in de voetsporen van de Boheemse vorsten vanaf de Kruittoren naar de Praagse Burcht. U wandelt o.a. via de Celetna naar het Oude Raadhuisplein, waar dagelijks talloze keren het Astronomisch Uurwerk gefotografeerd wordt. Aansluitend wandelt u door de bochtige Karlova (het mooiste straatje van Praag) naar de Karelsbrug, die u over de Moldau naar Mala Strana leidt. Vergeet niet om op de brug even de trap af te lopen naar het Kampa-eiland, het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan.

Vanuit Mala Strana is het vervolgens nog even "klimmen" alvorens u bij de trotse Praagse Burcht bent. Als u er om 12.00 uur bent, kunt u genieten van "fanfare- en vlagceremonie". Vanaf het voorplein van de hooggelegen burcht heeft u trouwens een prachtig uitzicht over de Oude Stad met haar gouden daken en koepels. 's Middags kunt u aansluitend door de prachtige Praagse Burcht worden rondgeleid. De burcht is een verzameling architectonische hoogtepunten met o.a. de Sint Vitus Kathedraal, Sint Joris Basiliek en het sfeervolle Gouden Straatje (op nummer 22 één van de huizen waar Franz Kafka ooit woonde).


Voor de avonduren kunnen wij een theatervoorstelling voor uw groep reserveren. Praag heeft een omvangrijk en gevarieerd theateraanbod van opera, ballet en concerten opgevoerd in monumentale theaters. Niet alleen opera en concerten, maar ook de voor Tsjechië typerende voorstellingen als Laterna Magica en Image Theatre mag u eigenlijk niet missen. Het betreft een theatervorm, die een unieke mix is van zwart theater, dans en muziek. Of toch een bezoek aan een Marionettentheater of musical?

een dag vanuit Praag:

Ook voor een excursie buiten Praag zijn er voldoende mogelijkheden. Hier volgen een paar tips:

Bohemia Glasfabriek en Kutna Hora: het Boheemse glas en kristal wordt al eeuwen over de gehele wereld verkocht. Tijdens de rondleiding bij Bohemia wordt u alles uitgelegd over het productieproces van dit belangrijke exportartikel. Aansluitend een bezoek aan Kutna Hora. Het stadje was dankzij de aanwezigheid van rijke zilveraders in de Middeleeuwen een ware concurrent van Praag. In het mijnbouwmuseum in de stad kunt u nog "afdalen" in één van de oude mijngangen!

Schoolreis Praag Programma

Skoda: een ca. drie uur durende rondleiding door de ultramoderne Skoda autofabriek in Mladá Boleslav op zo'n uurtje rijden vanuit Praag.

Karlstejn: de robuuste burcht van Karel IV hoog gelegen bovenop een rots. De massieve muren maken nog duidelijk, dat de burcht ooit werd gebouwd ter bescherming van de kroonjuwelen en religieuze relikwieën van de Boheemse vorsten.

Koneprusy jeskyne: in het prachtige Boheemse karstgebied ("Cesky kras") tussen Beroun en Karlstejn ligt deze grot met in de drie galerijen prachtige druipsteenformaties. 's Avonds kunt u met een gids een wandeling maken door de mooiste plekjes van het fraai verlichte Stare Mesto en aansluitend met de tram of metro naar de TV-toren. Vanaf de panorama-etage heeft u een prachtig uitzicht over Praag.

Terug in Praag kunt u 's avonds, na het diner in één van onze restaurants, naar de 318 meter hoge Petrin Heuvel wandelen. Alleen een rit met het tandradbaantje uit 1891 is al een reden om hier naar toe te gaan. Op de heuvel kunt u dwalen door het doolhof met zijn spiegelende muren of de uitkijktoren ("de kleine Eiffeltoren") beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over Praag.

een dag in Praag:

Voor het ochtendprogramma kunnen wij voor uw groep een bedrijfs- of schoolbezoek aanvragen, dat aansluit bij de opleiding van uw groep. Om een idee te geven wat er mogelijk is, een paar bezoeken welke wij het afgelopen jaar voor groepen hebben georganiseerd: een bezoek aan instellingen voor speciaal onderwijs, rondleiding op een bouwplaats voor een nieuw winkelcentrum, bezoek en lezing bij een bank, een rondleiding op de luchthaven.

En wat te denken van een bezoek aan één van de beroemde Boheemse brouwerijen. De Tsjechen zijn echte bierkenners en een rondleiding door de brouwerij laat het unieke productieproces van het Boheemse "pils" zien. 's Middags kunt u kiezen voor een bezoek aan het Strahov Klooster met de prachtige Theologen- en Filosofenzaal, of aan het Nationaal Museum, dat een belangrijke rol in de Tsjechische geschiedenis heeft gespeeld. Genoeg gewandeld? Neem dan 's avonds de boot voor een tochtje over de Moldau, of zoals de Tsjechen zeggen de Vltava. Of reserveer een dinner-cruise van ca. twee uur met een warm en koud buffet.

Schoolreizen Praag

een dag in Praag:

's Ochtends wordt u rondgeleid door Josefov, de voormalige Joodse wijk van Praag. Door het toegangshek van het Joodse kerkhof zie je de verweerde zerken en knoestige bomen "wedijveren" om een plekje op deze overvolle begraafplaats. Het meest bezochte graf is dat van Rabbi Löw, de schepper van de Golem. Naast de ingang van het kerkhof staat de Klaus Synagoge en de Ceremoniezaal. Hier worden tekeningen tentoongesteld, die kinderen in het concentratiekamp Theresienstadt maakten. Iets verder op de hoek met de Maislova bevindt zich de Oud-Nieuw Synagoge, de oudste nog bewaard gebleven synagoge in Europa.

Aan het begin van de middag reist u naar de ten noorden van Praag gelegen vestingstad Terezin, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog als Theresienstadt was ingericht als concentratiekamp. De Kleine Vesting is ingericht als herdenkingsmonument: de poort met opschrift "Arbeit macht frei", de wasruimtes, barakken en executieplaats geven een beklemmend beeld van de verschrikkingen tijdens het Naziregime. In de Grote Vesting is het kleine Ghetto Museum gevestigd ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers.

Griezelen in Praag? Reserveer dan onze Ghost Walk! De oude, bochtige, mysterieus verlichte straatjes van het middeleeuwse Praag lenen zich natuurlijk uitstekend voor een avondje lekker griezelen! Luister en huiver in donkere steegjes bij de verhalen over Golems en geesten!!

een dag actief:

Na alle cultuur in Praag even een dag sportief bezig zijn? Dat kan ook maak uw keuze uit ons programma Bohemen Actief:

Praag Highlight Fietstour: met onze gidsen de Gouden Stad op een sportieve manier verkennen!

Bobsleebaan Praha: zowel in de winter als in de zomer kun je in Praag genieten van deze supersnelle attractie!

High Ropes Adventure: Stel je klimvaardigheden in Praag op de proef! Een afwisselend en uitdagend klouter parcours in de touwen!

Aquapalace Praha: net even buiten de stadsgrenzen van Praag vindt u het grootste overdekte waterparadijs van Midden-Europa. Genieten van volop waterpret!

Praag Rafting: in de prachtige omgeving van Slot Troja een twee uur durende Raftingtour onder professionele leiding op een kunstmatige wildwaterbaan!

Bohemen Actief: Onder begeleiding van ervaren instructeurs (Engels- of Duitssprekend) kunt u eerst actief genieten van een mountainbiketocht door het prachtige Boheemse landschap. Na deze tocht worden de mountainbikes aan de kant gezet en stapt u in een kano voor een (natte?) ontspannen afvaart. Als alternatief voor het kanoën of mountainbiken kan er ook gekozen worden voor boogschieten of een kompas-tour. Indien gewenst kunt u het programma onderbreken voor een gezellige picknick.

Schoolreis Praag Actief

laatste reisdag:

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Praag naar Nederland. Wilt u uw reis op een passende wijze afsluiten, dan reserveren wij ook voor uw groep om ca. 20.00 uur een gezellig afscheidsdiner in Velden.

Schoolreis Praag Offerte

Schoolreis Praag per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Praag het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Praag. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.