Bestemming > Engeland

Oxford & Cambridge

vanaf € 147

4-daagse touringcarreis Oxford & Cambridge

vanaf € 147,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Oxford & Cambridge graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Oxford & Cambridge !

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Oxford & Cambridge....

1e reisdag:

's Ochtends vroeg vertrekt u vanuit Nederland naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Engeland reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo'n drie uurtjes rijden naar Bath.

Wellicht eerst even een kort bezoek aan Canterbury alvorens u doorreist naar de eeuwenoude studentenstad Oxford.

Schoolreis Oxford & Cambridge Programma2e reisdag:

Vanuit Oxford maakt u een dagtocht naar die andere beroemde studentenstad: Cambridge. Wandel met onze gids langs de eeuwenoude monumenten en colleges en bezoek aansluitend Kings College Chapel, de indrukwekkende 15e eeuwse kapel van het gelijknamige college.

Cambridge op een andere manier verkennen? Kies dan voor een verrassende boottocht op de Cam óf nog leuker, ga zelf net als de studenten van Cambridge punteren op de Cam!

Of bezoek het gratis toegankelijke Fitzwilliam Museum met o.a. een prachtige collectie eeuwenoude manuscripten en schilderijen van o.a. Titiaan en Rembrandt. Of naar het Cambridge Museum of Technology gevestigd in een indrukwekkend pompstation uit de 19e eeuw.

Aan het eind van de middag reist u vanuit Cambridge terug naar Oxford. Indien gewenst reserveren wij ’s avonds een diner in een gezellige pub. Wellicht is er dan nog tijd voor “lekker griezelen” tijdens de Oxford Ghost Tour!

Blijft u langer in Oxford, dan kunt u ook kiezen voor een excursie naar Londen of Stratford-upon-Avon.

Schoolreis Oxford & Cambridge
3e reisdag:

Een volle dag om Oxford te verkennen! Ga met onze gids op verkenning door Oxford. Tijdens de wandeling “Oxford Past and Present” ontdekt u het verleden van de stad en haar middeleeuwse colleges én het huidige studentenleven en hoe de colleges functioneren. Bezoek zeker Christ Church, het oudste college van Oxford. Veel scènes uit de Harry Potter films zijn hier opgenomen!

Aansluitend naar The Oxford Story, een fascinerende overdekte rondrit door 900 jaar geschiedenis in slechts 25 ontspannen minuten. Of stap gratis naar binnen bij het Ashmolean Museum, het oudste museum van Groot-Britannië! Beklim de 99 treden van Carfax Tower voor een prachtig uitzicht over Oxford en ontdek het 1000-jarige verleden van Oxford Castle (eeuwenlang was dit een gevangenis) tijdens een boeiende rondleiding.

Om ca. 21.00 uur vertrekt u vanuit Oxford naar Folkestone of Dover, vanwaar u met pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Calais reist. Aansluitend doorreis naar Nederland.

4e reisdag:

​In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig ontbijt reserveren. Aankomst bij uw schooladres in de loop van de ochtend.

Schoolreis Oxford & Cambridge Offerte

​Schoolreis Oxford & Cambridge per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Oxford & Cambridge het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Oxford & Cambridge. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Crossing naar Oxford & Cambridge:

Als u per touringcar naar Oxford & Cambridge reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries:
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland, dan de beroemde "White Cliffs of Dover. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in ca. 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Oxford & Cambridge, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways:
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks ca. elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel is ca. 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur en afvaart en reist u comfortabel in ca. 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Oxford & Cambridge. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel:
De snelste verbinding tussen Engeland en het Continent: van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Stena Line: 
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd ca. 7 - 8 uur.
Ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen en aansluitend per trein vanuit Harwich naar Oxford & Cambridge!Schoolreis Oxford & Cambridge Offerte

​YHA Hostel Oxford

YHA Hostel Oxford is schitterend gelegen naast het Oxford Station aan Botley Road, dicht bij de rivier de Thames. Vanuit het hostel is het slechts een korte wandeling naar het centrum van de universiteitsstad. Het moderne in 2001 geopende hostel beschikt over 203 bedden. De receptie heeft een café-bar waar een drankje genuttigd kan worden en is een geweldige plek om even te ontspannen. U kunt zelfs uw drankjes buiten in de achtertuin nuttigen op een zonnige dag! Het hostel heeft een restaurant waar wij voor uw groep een diner kunnen reserveren, een rustige bibliotheek, een lounge met een pooltafel en bagageruimte. Het hostel heeft 4-6 persoonskamers (deels met douche en toilet en deels douche en toilet op de etage) en voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers. Wij adviseren u zeer tijdig te reserveren!

​YHA Hostel Cambridge

Welkom bij YHA Hostel Cambridge! Het fraaie hostel is gevestigd op dezelfde locatie sinds 1945 en begin van 2014 volledig gerenoveerd. Het hostel is gelegen op een uitstekende locatie, op slechts drie minuten lopen van het station en een perfecte uitvalsbasis om de historische universiteitsstad stad te verkennen. YHA Cambridge biedt een ruime keuze aan meerpersoonskamers deels met douche en toilet en deels douche en toilet op de etage. Voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers. Wij adviseren u zeer tijdig te reserveren! Het hostel heeft een receptie en lounge waar je in de comfortabele fauteuils kunt relaxen. ​

Gastgezinnen Oxford

Tijdens uw schoolreis naar Oxford logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De gastgezinnen wonen in Oxford.

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Oxford. Het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Bath de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Oxford is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep in Oxford ook een lunch of diner reserveren (met toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Oxford worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Bath kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de "British Way of Life" van uw gastgezin, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel! Wij adviseren u zeer tijdig te reserveren!

Schoolreis Oxford & Cambridge Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.