Bestemming > Frankrijk

Normandië

vanaf € 140

4-daagse schoolreis Normandië | touringcar

vanaf € 140,-


SCHOOLREIS NORMANDIË: KIES ZELF!U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Normandië graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis Normandië op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Normandië!


zomaar een idee voor uw schoolreis naar Normandië....


1e reisdag:

's Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar via België naar Normandië. De route die gevolgd wordt, gaat via Antwerpen, Gent, Lille, Amiens en Rouen naar Caen: de stad van Willem de Veroveraar, de Normandische "bastaardzoon" die in 1066 de Engelsen versloeg tijdens de Battle of Hastings. Aan het eind van de middag arriveert u in de overnachtingsplaats Caen of Bayeux.

Schoolreis Normandië Omaha Beach2e reisdag:

In de nacht van 5 op 6 juni 1944 landden de geallieerden op de Normandische kust. D-Day luidde het cruciale begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog in. Tijdens ons programma "Normandie - Terre Liberté" kunt u kennismaken met de musea en monumenten ter nagedachtenis aan D-day en het daarop volgend offensief.

's Ochtends bezoekt u het "Le Mémorial de Caen, un musée pour la Paix". Het museum presenteert d.m.v. een groot aantal multi-media voorstellingen op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-Day en de Slag om Normandië. Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword: de namen van de invasiestranden in Normandië. Na uw bezoek aan het Mémorial in Caen kunt u (indien gewenst onder leiding van een gids) een excursie naar de invasiestranden maken. In Arromanches landden de transporteerbare havens Mulberry A en B. De grote pontons welke de kunstmatige havens vormden zijn er nog steeds te zien. In het Musée du Débarquement wordt dit aspect van de landing uitvoerig tentoongesteld.

In Arromanches 360° worden originele filmbeelden van D-Day via 360°-projectie getoond. Vanuit Arromanches rijdt u naar Longues-sur-Mer, waar u de Batterie de Longues kunt bezoeken. Het is één van de weinig nog overgebleven Duitse verdedigingswerken, die de Geallieerden op 6 juni bestookten. Aansluitend bezoekt u de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer. Meer dan 9000 Amerikanen hebben op deze uitgestrekte begraafplaats hun laatste rustplaats gekregen.

3e reisdag:

In Caen is behalve het Mémorial natuurlijk nog veel meer te zien. Tijdens een rondleiding 1000 jaar Caen worden monumentale hoogtepunten als het Chateau van Willem de Veroveraar, de Abbaye aux Hommes en de Abbaye aux Dames getoond. Vanuit Caen zijn diverse afwisselende excursies mogelijk. Een paar suggesties voor uw schoolreis Normandië:

Schoolreis Mont Saint Michel

Mont Saint Michel: dit eiland is het allermooiste plekje van Normandië. Bovenop de granieten rots het imponerende klooster met aan de voet de huizen van dit wonderschone eiland.

Saint-Malo: bezoek aan de "piratenstad", met de door hoge vestingmuren omgeven "Intra-Muros." Even buiten de stad ligt het "Grand Aquarium." Na het bekijken van de meer dan 500 vissoorten kunt u een onvergetelijke duik maken met de Nautibus: een unieke attractie!


Schoolreis Normandië Programma

Bayeux: de enige stad in Normandië die gevrijwaard bleef van de verwoestingen tijdens de invasie. Naast de oude binnenstad met fraaie middeleeuwse straatjes en de monumentale Gotische kathedraal, bezoekt u het beroemde "Tapisserie de Bayeux" een 70 meter lang wandtapijt uit de 11e eeuw, dat als een soort stripverhaal "avant la lettre" de Slag bij Hastings in 1066 uitbeeldt.

Canoë de Mer: een sportieve (en wellicht natte) tocht op zee in 2-persoonskayaks langs de Normandische kust met uitgestrekte zandstranden.

Appels en.... overal in de Calvados vindt u de appelboomgaarden die de appels leveren voor de Normandische godendranken de Cider en Calvados. U kunt een distilleerderij bezoeken, waar de Cider en Calvados wordt gemaakt.

De Impressionisten: in de voetsporen van o.a. Monet bezoekt u (desgewenst met gids) Le Havre en de prachtige kunststad Rouen. Indien u doorreist naar Parijs, dan kunt u ook een bezoek brengen aan Giverny: door de beroemde lichtinval wel de wieg van het Impressionisme genoemd.

Rouen: de hoofdstad van de Seine-Maritime. Een prachtige stad met vele Gotische bouwwerken, gezellige kleine straatjes en interessante musea als het Paleis voor Schone Kunsten en het Jeanne d'Arc Museum.

4e reisdag:

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Caen naar Nederland. Bij aankomst in Nederland kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner voor uw schoolreis Normandië reserveren.

Indien gewenst kunt u uw schoolreis naar Normandië ook combineren met één of meerdere overnachtingen in Parijs. Tevens is het mogelijk om op de heen- of terugreis in België te overnachten en een programma te plannen met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog. Het programma kan o.a. een bezoek aan het In Flanders Fields Museum in Ieper omvatten en een rondrit door de gebieden waar destijds de frontlinie was.

Schoolreis Normandië Offerte


Schoolreis Normandië per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Normandië het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Schoolreis Keurmerk Touringcar

Onze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Normandië . Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Normandië en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf! 

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw schoolreis Normandië inbegrepen.


Schoolreis Normandië D-Day


Schoolreis Normandië Accommodatie:

Voor uw schoolreis Normandië bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Verschillende hostels: voor school- en studentengroepen een uitstekende keuze voor een gezellige accommodatie in Normandië. En eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen. Tijdens uw schoolreis Normandië kunt u tevens overnachten bij gastgezinnen.

NIEUW: overnachten in een imposant chateau tijdens je schoolreis Normandië!

Gelegen in het hart van Normandië biedt dit imposante chateau uit de 18e eeuw een ideale uitvalsbasis om de prachtige en indrukwekkende omgeving te verkennen tijdens je schoolreis naar Normandië. Naar de invasiestranden van Omaha Beach is het slecht zo'n 20 minuten rijden. Het middeleeuwse Bayeux ligt op slechts 25 minuten rijden en naar Caen op ca 45 minuten. 

Het chateau biedt plaats aan 195 personen verdeeld over 42 slaapkamers, geschikt voor 4-10 personen. Gelegen op een 38 hectare groot parkachtig privé terrein biedt het chateau voldoende ontspanning en/of sportieve mogelijkheden voor iedereen! 

Zomaar een greep uit de faciliteiten: verwarmd buitenzwembad (seizoensgebonden opening), spelletjeskamer, klaslokalen, bioscoop, restaurant, bibliotheek, boogschietbaan en sportvelden voor o.a. voetbal, rugby, tennis en basketbal. Wil je "vorstelijk" overnachten tijdens je schoolreis naar Normandië vraag ons dan zeer tijdig voor een vrijblijvende offerte


Premiere Classe Bayeux

Dit budgethotel is dicht bij de Tapisserie van Bayeux, de invasiestranden en het oorlogsmuseum van Caen gelegen. Het is op ca. 10 minuten loopafstand van het middeleeuwse centrum van Bayeux, waar u de Kathedraal van Bayeux kunt bezoeken. Alle 3-persoonskamers hebben een dubbel bed en een enkel bovenbed en verder voorzien van een ensuite badkamer, een flatscreen-tv en airco.

Auberge de Jeunesse Bayeux

Deze jeugdherberg heeft twee locaties. Eén is gelegen in hartje Bayeux en heeft plaats voor 90 personen in 2-4 persoonskamers. De andere locatie ligt net buiten de stad en biedt plaats voor ca. 75 personen. Verder is er een fitness-parcours en een tennistafel.

Ibis Budget Caen

Dit betaalbare hotel ligt op een ideale locatie in het centrum van Caen. Het is op loopafstand van de oude binnenstad van Caen en zijn vele bezienswaardigheden.Er zijn drie persoonskamers (met een dubbel bed en een enkel bovenbed), 2-persoonskamers (met een dubbel bed) en 2-persoonskamers (met twee enkele bedden). Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Een prima hotel voor uw schoolreis Normandië!


Gastgezinnen Schoolreis Normandië 

Tijdens uw schoolreis naar Normandië kunt u bij gastgezinnen verblijven Rouen in Noord-Normandië en Saint-Malo in Zuid-Normandië. De leerlingen logeren in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers).

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Normandië. Het centrale ontmoetingspunt is gedurende uw schoolreis naar Normandië de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Normandië is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Normandië worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarisch te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Normandië kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de gastouders, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Schoolreis Normandië Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.