Bestemming > Frankrijk

Normandië

vanaf € 140

4-daagse schoolreis Normandië | touringcar

vanaf € 140,-


U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor graag, geheel vrijblijvend, een offerte schoolreis Normandië op maat toe! Hieronder vindt u alvast een aantal ideeën voor uw schoolreis naar Normandië!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Normandië....

Geniet met uw leerlingen van deze prachtige regio in noordwest Frankrijk aan de Atlantische kust. Niks zo mooi als de geschiedenisboeken tot leven brengen met een bezoek aan een van de D-Day stranden of bezoek belangrijke historische plaatsen met zijn fraaie gebouwen, musea en monumenten!  

In de nacht van 5 op 6 juni 1944 landden de geallieerden op de Normandische kust. D-Day luidde het cruciale begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog in. Tijdens uw schoolreis in Normandië kunt u kennismaken met de musea en monumenten ter nagedachtenis aan D-day en het daarop volgend offensief.

Eerste reisdag:

's Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar via België naar Normandië. De route die gevolgd wordt, gaat via Antwerpen, Gent, Lille, Amiens en Rouen. Onderweg kunt u kiezen voor een stop bij de krijtrotsen van Étretat of de Pegasus Brug in Ranville, een goede 1e kennismaking met het oorlogsthema. Aan het eind van de middag arriveert u bij de door u gekozen accommodatie. Dit kan zijn in gastgezinnen in Rouen of Saint Malo, hotel in Bayeux of Caen, maar ook overnachten in een heus chateau of op de camping behoort tot de mogelijkheden.

Hieronder treft u aantal ideeën aan voor de invulling van één of meerdere dagen in Normandië. Onder het kopje 'programma' vindt u nog diverse aanvullende mogelijkheden.

Een dag in Normandië:

Breng vandaag een bezoek aan het "Le Mémorial de Caen". Het museum presenteert d.m.v. een groot aantal multimedia voorstellingen op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-Day en de Slag om Normandië.

Na uw bezoek aan het Mémorial kunt u er aansluitend voor kiezen om een begeleide rondrit, middels eigen touringcar, te maken naar de invasiestranden (duur 3,5 uur).  Hierbij zal o.a. een stop gemaakt worden bij de Amerikaanse Begraafplaats in Colleville-sur-Mer, de Duitse Begraafplaats in Longues-sur-Mer en Omaha Beach.  

Geniet aan het einde van de dag van een welverdiende maaltijd in uw accommodatie of in een van de restaurants waar wij mee samenwerken.

Een dag in Normandië: 

In Arromanches landden de transporteerbare havens Mulberry A en B. De grote pontons welke de kunstmatige havens vormden zijn er nog steeds te zien. In het Musée du Débarquement wordt dit aspect van de landing uitvoerig tentoongesteld.

In Arromanches 360° worden originele filmbeelden van D-Day via 360°-projectie getoond. Vanuit Arromanches rijdt u naar Longues-sur-Mer, waar u de Batterie de Longues kunt bezoeken. Het is één van de weinig nog overgebleven Duitse verdedigingswerken, die de Geallieerden op 6 juni bestookten. 

In de middag kunt u wellicht voor een sportieve activiteit kiezen. Hiervoor zijn er in Normandië voldoende mogelijkheden, hierbij een kleine keus uit de mogelijkheden:
- Kayakken, hiervoor bieden wij diverse mogelijkheden aan; in het centrum van Caen, wat natuurlijker op 30 km afstand van Caen of 10 minuten van Bayeux.
- Klimparken in Bayeux en Caen. De parken beschikken over diverse klimroutes zodat ieder op zijn niveau mee kan doen.
- Rodelen in Frankrijk? Dat kan bij 'Normandië Luge', tevens beschikt dit terrein over een klimpark en kun je geheel in Normandische stijl een blotevoetenpad lopen.
- Bowlen in Caen en Bayeux, eindig een dag in Normandië met een onvervalst potje bowlen! Tevens kunnen wij hier voor jullie een diner verzorgen.

Een dag in Normandië:

In Caen is behalve het Mémorial natuurlijk nog veel meer te zien. Tijdens een stadswandeling worden monumentale hoogtepunten als het Chateau van Willem de Veroveraar, de Abbaye aux Hommes en de Abbaye aux Dames getoond.
Of bezoek Bayeux, de enige stad in Normandië die gevrijwaard bleef van de verwoestingen tijdens de invasie. Naast de oude binnenstad met fraaie middeleeuwse straatjes en de monumentale Gotische kathedraal, kunt u het beroemde "Tapisserie de Bayeux" bezoeken, een 70 meter lang wandtapijt uit de 11e eeuw, dat als een soort stripverhaal "avant la lettre" de Slag bij Hastings in 1066 uitbeeldt.

Eindig een dag in Normandië met een onvervalst potje bowlen in Caen of Bayeux! Tevens kunnen wij hier voor jullie een diner verzorgen.

Laatste reisdag:

Na het ontbijt vertrekt u bij vanuit uw accommodatie naar Nederland alwaar u in de loop van de avond zult aankomen.

Indien gewenst kunt u uw schoolreis naar Normandië ook combineren met een middag, één of meerdere overnachtingen in Parijs.

Tevens is het mogelijk om op de heen- of terugreis in België te overnachten en een programma te plannen met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog. Het programma kan o.a. een bezoek aan het In Flanders Fields Museum in Ieper omvatten en een rondrit door de gebieden waar destijds de frontlinie was.

Schoolreis Normandië Offerte


De touringcar is voor uw schoolreis Normandië het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Schoolreis Keurmerk Touringcar 
 

Onze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Normandië . Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Normandië en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf! 

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw schoolreis Normandië inbegrepen.


Schoolreis Normandië D-Day


Voor uw schoolreis naar Normandië bieden wij accommodaties aan in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels in Bayeux en Caen, overnachten bij gastgezinnen, 'vorstelijk' logeren in een heus chateau tot en met een verblijf op een camping!

Chateau in Colombiers-sur-Seulles

Deze bijzondere groepsaccommodatie bieden wij sinds 2 jaar, exclusief voor de Nederlandse markt, naar volle tevredenheid aan.
Het chateau ligt voor de deur van Bayeux en de stranden van D-Day en op slechts tien minuten rijden van de pittoreske badplaats Courselles-sur-Mer met zijn haven en zandstranden.

Een perfecte uitvalsbasis voor groepen om te genieten van de vele excursies en educatieve ervaringen die dit historische gebied te bieden heeft.
Het chateau en de aangrenzende villa bieden plaats aan 116 personen verdeeld over diverse meerpersoonskamers ( 4-10 personen). 

Zomaar een greep uit de faciliteiten: ruim afgelegen privéterrein , speelveld buiten en sporthal binnen, jeu-de-boules terrein, midget golf, kampvuurplek, bioscoop/speelkamer, lerarenkamer. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Tevens mogelijkheden voor halfpension en volpension.

Chateau in Le Molay-LittryGelegen in het hart van Normandië biedt dit imposante chateau uit de 18e eeuw een ideale uitvalsbasis om de prachtige en indrukwekkende omgeving te verkennen tijdens uw schoolreis naar Normandië. Naar de invasiestranden van Omaha Beach is het slecht zo'n 20 minuten rijden. Het middeleeuwse Bayeux ligt op ca. 25 minuten rijden en Caen op ca 45 minuten. 

Het chateau biedt plaats aan 195 personen verdeeld over 42 slaapkamers, geschikt voor 4-10 personen. Gelegen op een 38 hectare groot parkachtig privé terrein biedt het chateau voldoende ontspanning en/of sportieve mogelijkheden voor iedereen! Tevens mogelijkheden voor halfpension en volpension.

Zomaar een greep uit de faciliteiten: verwarmd buitenzwembad (gesloten in 2021 i.v.m. renovatiewerkzaamheden), spelletjeskamer, klaslokalen, bioscoop, restaurant, bibliotheek, boogschietbaan en sportvelden voor o.a. voetbal, rugby, tennis en basketbal. 

Camping Port'land, Port-en-Bessin

Op loopafstand van het gezellige vissersplaatsje Port-en-Bessin bevindt zich de modern opgezette Camping Port’Land. Een familiebedrijf sinds 2002, gelegen in het hart van de D-Day landingsstranden.
Omaha Beach, bekend van de landing tijdens de invasie en de Amerikaanse Begraafplaats, ligt op 5 km afstand. Arromanches en het Middeleeuwse Bayeux liggen beiden op 9km van de camping.
Hierdoor is de camping een ideale uitvalsbasis om deze prachtige en indrukwekkende omgeving te verkennen.

De camping beschikt over een verwarmd openlucht zwembad met 2 waterglijbanen (seizoensgebonden geopend) en een verwarmd overdekt zwembad. Sportievelingen kunnen zich uitleven op het multi-sportterrein met voetbal, volleybal en basketbal of een ouderwets potje jeu de boules!

De mobile homes zijn van alle gemakken voorzien en fraai gesitueerd op het prachtige terrein. Groepen worden verdeeld over 3, 4 en 5-persooons mobile homes. Er is veel aandacht voor ruimte, natuur en voldoende privacy.

Voor groepen is het tevens mogelijk een ontbijt, in buffetvorm, te nuttigen in het restaurant. Dineren kan ook in het restaurant, ook beschikken diverse mobile homes over een barbecue. 

Premiere Classe Bayeux

Dit budgethotel is dicht bij de Tapisserie van Bayeux, de invasiestranden en het oorlogsmuseum van Caen gelegen. Het is op ca. 10 minuten loopafstand van het middeleeuwse centrum van Bayeux, waar u de Kathedraal van Bayeux kunt bezoeken. Alle 3-persoonskamers hebben een dubbel bed en een enkel bovenbed en verder voorzien van een ensuite badkamer, een flatscreen-tv en airco.

Ibis Budget Caen

Dit betaalbare hotel ligt op een ideale locatie in het centrum van Caen. Het is op loopafstand van de oude binnenstad van Caen en zijn vele bezienswaardigheden. Er zijn drie persoonskamers (met een dubbel bed en een enkel bovenbed), 2-persoonskamers (met een dubbel bed) en 2-persoonskamers (met twee enkele bedden). Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Een prima hotel voor uw schoolreis Normandië!


Gastgezinnen Normandië 

Tijdens uw schoolreis naar Normandië kunt u bij gastgezinnen verblijven Rouen in Noord-Normandië en Saint-Malo in Zuid-Normandië. De leerlingen logeren in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers).

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Normandië. Het centrale ontmoetingspunt is gedurende uw schoolreis naar Normandië de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Normandië is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Normandië worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarisch te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Normandië kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de gastouders, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Schoolreis Normandië Offerte

Buiten de genoemde mogelijkheden in ons reisidee overzicht vindt u hier nog tips en aanvullingen voor het inrichten van uw dagprogramma.

Laat u inspireren door de mogelijkheden! 


Wie is de rat?
Nieuw in ons assortiment, een stadswandeling met een digitale game! Verken op deze manier de stad door in groepjes aan de slag te gaan om de rat te ontmaskeren. De leerlingen staan gedurende de activiteit in contact via een app. Zij kunnen punten scoren en in de app verschillende uitdagende extra opdrachten terugvinden. Er dient als team goed samengewerkt te worden, creativiteit is handig en hebben jullie kennis van de stad. Maar bovenal, weten jullie het antwoord op die ene vraag, 'Wie is de rat'? Deze activiteit kunnen wij verzorgen in Caen en Bayeux.

Airborne Museum
Het museum is te vinden in het centrum van SainteMère-Eglise, precies tegenover de kerktoren waaraan parachutist John Steele in de nacht van 5 of 6 juni 1944 bleef hangen. U beleeft op deze plek de gebeurtenissen rond D-Day én u leert de geschiedenis beter begrijpen. Vanaf de voorbereidingen in Engeland tot het moment dat de Vrijheid heroverd was. Het Airborne Museum ligt op een paar kilometer van de Invasiestranden en is het grootste museum van Europa gewijd aan de Amerikaanse parachutisten van de 82e et 101e Airborne Divisies.

Musée du Débarquement Utah Beach
Het Utah Beach landingsmuseum staat precies op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land zijn gekomen. De gebeurtenissen van D-Day worden in tien fases verduidelijkt, van de voorbereidingen tot aan de succesvolle afloop. Via het chronologische parcours duikt u de geschiedenis van de grootste amfibische militaire operatie in. Een rijke verzameling voorwerpen, voertuigen, materieel en getuigenissen illustreren het verloop van Operation Overlord.

La Cité de la Mer
'Stad van de zee’ is een maritiem museum gelegen in Cherbourg. Ga op avontuur naar de bodem van de zee. Nieuw in 2019: De oceaan van de toekomst, 3 verdiepingen met spectaculaire en geheel vernieuwde multimedia-ervaringen, maar liefst 17 aquariums vol met onderwaterleven in de meest oogverblindende kleuren. Een ode aan het belang én de schoonheid van de oceaan. Verder kunt u aan boord van de Redoutable, werelds grootste onderzeeër toegankelijk voor publiek of beleef opnieuw de legende van de Titanic, ga aan boord vanaf haar halte in Cherbourg en ervaar de 4 dagen op zee tot aan de nacht van haar ondergang.  Maak deel uit van een virtueel avontuur in de diepten van de zee met ‘on a marché sous la mer’.

Grand Aquarium Saint-Malo
Even buiten de stad bevindt zich het ‘Grand Aquarium’. Na het bekijken van de meer dan 500 vissoorten kunt u een onvergetelijke duik maken met de Nautibus: een unieke attractie! Of afdalen naar de bodem van de ocean in de attractie Abyssal!

Mont Saint Michel
Dit eiland is waarschijnlijk het allermooiste plekje van Normandië. Bovenop de granieten rots het imponerende klooster met aan de voet de huizen van dit wonderschone eiland. De Mont Saint-Michel is zowel een belangrijk bedevaartsoord als een internationaal bekende toeristische trekpleister. De verschillende etappes in de bouw ervan hebben één uniek architectonisch geheel gevormd, geklasseerd sinds 1979 als werelderfgoed door de UNESCO.

Appels en.... 
Overal in de Calvados vindt u de appelboomgaarden die de appels leveren voor de Normandische godendranken de Cider en Calvados. U kunt een distilleerderij bezoeken, waar de Cider en Calvados wordt gemaakt.

De Impressionisten
In de voetsporen van o.a. Monet bezoekt u (desgewenst met gids) Le Havre en de prachtige kunststad Rouen. Indien u doorreist naar Parijs, dan kunt u ook een bezoek brengen aan Giverny: door de beroemde lichtinval wel de wieg van het Impressionisme genoemd.

Rouen
De hoofdstad van de Seine-Maritime. Een prachtige stad met vele Gotische bouwwerken, gezellige kleine straatjes en interessante musea als het Paleis voor Schone Kunsten en het Jeanne d'Arc Museum.

Honfleur
Gelegen op de zuidelijke oever van de Seine is dit misschien wel het mooiste stadje van Normandië. De combinatie van haven, smalle straatjes en prachtige vakwerkhuizen maken Honfleur tot een heel pittoreske plek.


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.