vanaf € 205

4-daagse vliegreis Madrid

vanaf € 205,-


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Madrid graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Madrid!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Madrid...

eerste reisdag:

Vanaf luchthaven Eindhoven Airport, Amsterdam Schiphol, Brussel of Charleroi vliegt u rechtstreeks naar Madrid. Vanaf de luchthaven Barajas is het nog slechts een half uurtje naar het hart van de Spaanse hoofdstad. Afhankelijk van de tijden van uw vlucht naar Madrid kunt u deze eerste dag van uw schoolreis Madrid al op een eerste ontdekkingstocht maken door de Spaanse metropool.

Maak alvast een wandeling door het centrum van deze kosmopolitische stad of bezoek één van de 73 musea met vaak bijzondere collecties. En aansluitend even uitpuffen in het Retiro park, ooit de ontspanningsplaats van de Spaanse koningen, maar nu gewoon voor elke "sterveling" toegankelijk.   

's Avonds reserveren wij desgewenst voor uw groep een diner in één van onze restaurants in het centrum van Madrid.

Schoolreis Madrid Koninklijk Paleis

een dag in Madrid:

Madrid, ooit de hoofdstad van een wereldrijk waarin de zon nooit onderging. Met dit rijke verleden van de Spaanse hoofdstad wordt u steeds weer geconfronteerd tijdens de stadsrondrit die u kunt reserveren. Een ontdekkingsreis door Madrid: langs de vele monumenten die Madrid rijk is. Vanaf de Plaza de España rijdt u via de statige en altijd drukke Gran Via naar de Paseo del Prado, de brede, lommerrijke boulevard, met natuurlijk het meesterlijke Museo del Prado en in haar directe omgeving het Museo Thyssen-Bornemisza en Centro de Arte Reina Sofia.

U passeert prachtige pleinen als Plaza del Cibeles met de fraaie fontein met het beeld van Cibeles, de vruchtbaarheidsgodin en Plaza de Colón, waar Columbus tevreden vanuit de hoogte op "zijn" plein neerkijkt. Via de Puerta del Sol door de Calle Mayor om natuurlijk even uit te stappen en naar het Plaza Mayor te lopen: ooit een markt en het toneel van terechtstellingen, feesten en stierengevechten, maar bovenal het levendige hart van Madrid met gezellige terrasjes. Tenslotte rijdt u langs de Cathedral de la Almudena naar het Palacio Real.  


Schoolreis Madrid Programma

's Middags kunt u het Palacio Real, het Koninklijke Paleis, de officiële residentie van de Spaanse koning, van binnen bewonderen: u ziet een groot aantal van de talrijke statige vertrekken, waaronder de troonzaal, de zuilenzaal en de intieme Koninklijke Kapel. Loop na het bezoek nog even over het wonderschone Plaza de Oriente en geniet er op een terrasje van het fraaie uitzicht op het paleis.  

Is er nog tijd over? Bezoek dan het "paleis van die andere Koninklijke" van Madrid: Estadio Santiago Bernabéu, de voetbaltempel van Real Madrid! Waan je even de voetbalheld als je tijdens de rondleiding de metershoge tribunes, de dugout, de kleedkamers, de perszaal en het museum bezoekt.

En nadat deze dag de vele hoogtepunten van Madrid de revue gepasseerd zijn, kunt u 's avonds genieten van de gezellige sfeer in de cafés, pubs, discotheken en flamencogelegenheden van Madrid!

een dag in Madrid:

Madrid is de thuisbasis van een aantal van de meest vooraanstaande musea van Europa. Tijdens de "Kunstroute van Madrid" kunt u een keuze maken uit de drie topmusea voor schilderkunst, vaak met bewondering omschreven als de " Gouden Kunstdriehoek" van Madrid! Wij reserveren voor uw schoolreis Madrid het bezoek (desgewenst met rondleiding) in de musea.

Museo del Prado: één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld! Ruim 5000 tekeningen, meer dan 2000 prenten, 700 beelden en zo'n 7000 schilderijen. Demeesterlijke collectie schilderkunst met topstukken van o.a. Rafaël, Titiaan, Rubens,Velazquez én Jeroen Bosch is ongeëvenaard in de wereld. In de nabijgelegen Botanische Tuinen en het fraai aangelegde Parque de El Retiro kunt u in alle rust nagenieten van de vele kunstwerken van het Prado.

Een tip voor schoolgroepen die het bezoek aan het Prado tijdens de werkweek Madrid alvast op school willen voorbereiden: bezoek het Prado op Google Earth, de details zijn zo scherp dat je ze met het blote oog nooit zou kunnen zien.

Museo Centro de Arte Reina Sofia: het museum is genoemd naar de Spaanse Koningin Sofía en werd in 1992 geopend in het voormalige 18e eeuwse Hospital de San Carlos in Madrid. Het museum herbergt een unieke verzameling (met name Spaanse) hedendaagse kunst. De werken van Pablo Picasso en Salvador Dali vormen het hoogtepunt van de permanente museumcollectie. Met natuurlijk als het bekendste werk van het museum de Guernica van Pablo Picasso.

Museo Thyssen-Bornemisza: het museum herbergt (na de collectie van het Britse koningshuis) de grootste privé-kunstcollectie ter wereld! Hans Heinrich Baron Thyssen-Bornemisza was de grondlegger van de prachtige collectie die wereldberoemd en zeer divers is.

Het museum is welliswaar kleinschaliger dan het nabijgelegen Prado, maar is met ruim 800 werken nog steeds een imposante en omvangrijke collectie met topwerken van o.a. Rubens, Van Dyck, Dürer, Rafaël, Carravagio, Titiaan, Murillo. De collectie herbergt ook modernere meesters zoals Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Matisse, Gustav Klimt, Picasso en Mondriaan. Ook de vele tijdelijke tentoonstellingen trekken jaarlijks vele bezoekers.

In plaats van of na het museumbezoek kunt u natuurlijk ook kiezen voor één van onze themawandelingen die u de verrassende plekjes van Madrid laten zien. Maak uw keuze en wij reserveren voor uw groep een gids: Het Madrid van de Bourbons; Barrio de las Letras; Het Erfgoed van de Habsburgers of In de Voetsporen van Cervantes.

Of doe gewoon iets heel anders. Stap in de Teleférico Casa de Campo in een groot park ten westen van de stad. Geniet van een prachtig uitzicht over het park, het koninklijke paleis, de kathedraal en de skyline van Madrid. Naast een tochtje met de Teleférico kun je in het park ook roeien op het meer of neem een duik in het openluchtzwembad!

Na het "cultuurbad" op deze dag kunt u genieten van van de wereldbekende Spaanse tapas in een van de talrijke tapasbars in de stad.

een dag vanuit Madrid:

Niet alleen Madrid zelf, maar ook in de "omgeving" van de Spaanse hoofdstad zijn er mogelijkheden voor afwisselende excursies. Wij maken graag de reservering het vervoer en programma van de volgende excursies:

El Escorial: vanuit Madrid is het slechts een uurtje rijden het kolossale kloostercomplex van waaruit Filips II de wereld regeerde. U wordt o.a. rondgeleid door het paleisgedeelte met de sobere vertrekken van Filips II, de fraai gedecoreerde troonzaal en de bibliotheek én de basiliek met daaronder de praalgraven van de Spaanse vorsten.

Bezoek op de terugweg de Valle de los Caídos: de Vallei der Gevallenen, de megalomane in de rotsen uitgehouwen kathedraal van Franco staat in schril contrast met de verfijnde pracht van het El Escorial.

Toledo: een dagtocht naar de stad van de grote meester El Greco. Niet voor niets staat deze stad waar Christenen, Moren en Joden hun sporen nalieten op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Toldedo is vorstelijke stad omringd door de Taag.

Binnen de omwalling verbergt deze museumstad een onschatbare waarde aan monumenten en een doolhof van oude, smalle steegjes.

Ávila: geniet op deze dagtocht van het adembenemende decor van deze hooggelegen stad aan de voet van de Sierra de Gredos met haar indrukwekkende ommuring en robuuste torens. Een bezoek aan Ávila is als een reis naar de Middeleeuwen: binnen de onneembare vestingmuren vindt u de vele imposante kerken, kloosters en paleizen.

5e reisdag:

Afhankelijk van de vluchttijden voor uw groep kunt u deze dag de Spaanse metropool nog verder ontdekken. Nog even lekker "flaneren" door de pronkstraten of op de vele gezellig pleinen van Madrid. Of gewoon een niet geplande ontdekkingstocht te voet of per metro door de "barrios" van Madrid!

Aansluitend verzorgen wij desgewenst de transferl naar luchthaven Madrid Barajas, waarna u vertrek met een rechtstreekse lijndienst naar Eindhoven Airport, Amsterdam Schiphol, Brussel of Charleroi.

Schoolreis Madrid Offerte


Schoolreis Madrid

Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Spaanse hoofdstad. Vanuit België kunt u vanaf Brussel Zaventem of Brussel Sud Charleroi op Madrid vliegen.

Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven!

Wij adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Madrid!


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.