Bestemming > Portugal

Lissabon

Prijs op aanvraag

KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw reis naar Lissabon graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Lissabon!

​zomaar een idee voor uw schoolreis naar Lissabon....

1e reisdag:

Vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport vertrekt u met een rechtstreekse lijndienst naar Lissabon. Na aankomst op de luchthaven in de Portugese hoofdstad verzorgen wij desgewenst een touringcartransfer naar uw hotel of hostel.

Heeft u gekozen voor een vroege vlucht, dan kunt u meteen na aankomst op een eerste verkenning, immers Lissabon is een stad van ontdekkingen en ontdekkingsreizen, een stad doordrongen van de “saudade,” kortom een stad die het waard is om ontdekt te worden!

Met onze gids maakt u een ontdekkingsreis door “de witte stad” gelegen op de steile noordoever van de Taag. Een rondrit langs hoogtepunten als de Torre de Belém, het 16e eeuwse Mosteiro dos Jerónimos, het Moorse Castelo de São Jorge (prachtig uitzicht over de stad) en aansluitend over de statige Avenida da Liberdade naar het levendige Rossio.

’s Avonds natuurlijk dineren in een gezellig restaurant of wellicht genieten van de fado, de muziek van Lissabon.

2e reisdag:

Voor een verdere ontdekking van de Portugese hoofdstad kunt u met onze gids een keuze maken uit de volgende stadswandelingen:

Stadswandeling Baixa: de na de aardbeving van 1755 herbouwde benedenstad is het commerciële centrum van Lissabon: de brede boulevards met de talrijke winkels en de fraaie pleinen Rossio en Praça da Figueira. Letterlijk hoogtepunt is de Elevador de Santa Justa, vanaf de top van deze neogotische lift heeft u een prachtig uitzicht over de Baixa.

Stadswandeling Alfama: gelegen tussen het Castelo en de Taag: één van de meest authentieke wijken van Lissabon met een labyrint van straatjes, steegjes, trappen en pleinen omzoomd door kleurrijke huizen.

Stadswandeling Bairro Alto: met de tram naar de “bovenstad” Bairro Alto: de meest pittoreske wijk van de stad, gebouwd in de 16de eeuw. Traditionele winkels, restaurants, bars en “casas de fado” geven deze geliefde uitgaanswijk een unieke sfeer.

Een bijzondere tramrit langs de mooiste plekjes van Lissabon met lijn 28. De elektrische tram nr. 28 vertrekt van het plein Martim Moniz in het hart van Lissabon en rijdt door smalle, steile straatjes en steegjes met haarspeldbochten en stopt bij allerlei pittoreske plekjes in de stad.

Over de Taag met één van de veerdiensten: alleen voor het fantastische uitzicht al een aanrader.

Museumbezoek: ook in de vele musea van Lissabon merk je dat de Portugezen ooit de wereldzeeën bedwongen: talrijke musea volgepakt met kunstschatten van over de hele wereld.

Parque das Nações: aangelegd voor de Expo 1998, gelegen in het noordoosten van Lissabon aan de oevers van de Taag. Vanaf de Torre Vasco da Gama heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de Taag en de stad en maak “een ritje” met de teleférico, de 1 km lange kabelbaan. Bezoek aansluitend het Oceanario de Lisboa, gelegen op een pier in rivier de Taag. Het is het op één na grootste aquarium van de wereld. Waan jezelf onder water in deze betoverende waterwereld!

3e reisdag:

Vanuit Lissabon zijn er verschillende, afwisselende excursies mogelijk. Wij reserveren graag een touringcar voor uw groep.

Sintra en Cabo da Roca: vanuit Lissabon rijdt u naar het prachtig op de hellingen van de Serra gelegen Sintra, een sprookjesachtige stad met de zomerpaleizen van de oude adel en talrijke monumenten. Het meest in het oog springende paleis is het Palácio da Pena, gebouwd tijdens de Romantiek op één van de toppen van het gebergte. Een sprookjeskasteel dat bekend is vanwege zijn prachtige tuinen. Via een “omweg” rijdt u terug naar Lissabon: u bezoekt het meest westelijke puntje van Europa: Cabo da Roca, een 140 meter hoge kaap en de plaats waar Europa eindigt en de zee begint.

Óbidos: de middeleeuwen herleeft in dit nog geheel door 13 meter hoge muren omringde vestingstadje met de kenmerkende witte huizen versierd met bougainvilles en kamperfoelie en bekroond met een imposant Moors kasteel. .

Évora: één van de “toppers” op de UNESCO werelderfgoedlijst. Gelegen op een licht glooiende heuvel op de enorme vlakte van de Alentejo en bekroond door haar imposante kathedraal. Évora is een museum op zich met een unieke mix van Romeinse, Moorse en Middeleeuwse invloeden die nog steeds in het stadsbeeld terug te vinden zijn.

4e reisdag:

Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u de laatste dag nog verder op ontdekkingstocht door Lissabon.

Aansluitend transfer naar de luchthaven en terugvlucht vanuit Lissabon per lijndienst naar Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.