Bestemming > Duitsland

Krakau & Berlijn

vanaf € 204

6-daagse touringcarreis Kraków & Berlijn

vanaf € 204,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Kraków & Berlijn graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Kraków & Berlijn!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Kraków & Berlijn ...

1e reisdag:

Om ca. 16.00 uur vertrekt u met onze comfortabele touringcar vanaf uw schooladres voor een rechtstreekse nachtrit naar Kraków via de route Hannover, Helmstedt, Berlijn, Cottbus en Wroclaw.

2e reisdag:


Schoolreis Kraków & Berlijn Programma

Om ca. 09.00 uur arriveert u in Kraków, ooit de hoofdstad van het Poolse Rijk, een stad met zeer fraai bewaard middeleeuwse centrum, dat op de Unesco werelderfgoed staat.. Indien gewenst kunnen wij bij aankomst een ontbijt voor uw groep reserveren.

Voor een eerste verkenning van Kraków maakt u met onze gids 's ochtends de wandeling "de Koningsweg." Een vorstelijke route langs de monumentale hoogtepunten in de Oude Stad (Stare Miasto). Vanaf het Oude Marktplein (het grootste middeleeuwse plein van Europa) wandelt u langs o.a. de lakenhal, Mariakerk en de luisterrijke patriciërs huizen en paleizen naar de Wavel Heuvel. Op de heuvel bevindt zich het Koninklijke Slot en de Kathedraal met de tombes van de Poolse Koningen.

's Middags kunt u op eigen gelegenheid de prachtige oude stad van Krakow verder verkennen. Een bezoek aan een museum, slenteren door de oude stad of gewoon naar één van de vele gezellige cafés, Krakow is immers ook een bruisende universiteitsstad.

Schoolreis Kraków en Berlijn

3e reisdag:


's Ochtends ontmoet u onze gids bij de receptie van het hotel en rijdt u aansluitend naar de Joodse wijk Kazimierz met haar synagogen en begraafplaatsen. Sinds de 14e eeuw kregen Joden toestemming om zich hier (toen nog buiten de stad) te vestigen. Hoogtepunt is de Szeroka, het vroegere marktplein, met de Oude Synagoge (het oudste Joodse gebouw van Polen), Isaac Synagoge en Remuh Synagoge. Het programma omvat tevens een bezoek aan de wijk Podgórze aan de overzijde van de Wisla, waar de fabriek van Schindler was gevestigd.

Aansluitend rijdt u naar Oswiecim, de stad die sinds de Tweede Wereldoorlog onlosmakelijk verbonden is met de Holocaust. Na de Duitse bezetting van Polen, gaf Himmler in mei 1940 de opdracht tot de bouw van een concentratiekamp aan de rand van Oswiecim, dat in de daarop volgende jaren zou uitgroeien tot een enorm complex van concentratiekampen: Auschwitz-Birkenau. 

Vanaf juni 1942 reden de treinen de (met name) Joodse bevolking uit de door de Duitsers bezette gebieden naar dit vernietigingskamp. Wij adviseren u het bezoek aan Auschwitz-Birkenau met uw groep goed voor te bereiden. De film en de rondleiding door de barakken, gaskamer en crematorium, maar ook de exposities geven alle bezoekers onuitwisbare indrukken.

Als alternatief zijn (bij langer verblijf in Kraków) ook nog de volgende excursies mogelijk:

Wieliczka Zoutmijnen:
Al in de 13e eeuw werd er de eerste mijnschacht gegraven. In de daarop volgende eeuwen is meer dan 7 miljoen kubieke meter steenzout gewonnen, waardoor onderaards ruim 2000 gewelven ontstonden. De ondergrondse rondleiding voert u door 22 gewelven over een lengte van 2 km met een diepte van 64 tot 125 meter.

Vlottentocht Dunajec:
Een dagtocht naar de rivier de Dunajec in het grensgebied met Slowakije. U maakt een unieke vlottentocht op de rivier, die zich hier tussen de rotsachtige bergkammen van de Pienienen doorslingert in een adembenemend mooi landschap.

4e reisdag:

Indien gewenst kunt u nog tot ca. 12.00 uur Kraków verder verkennen. Om ca. 12.00 vertrekt u vanuit Kraków en rijdt u via de route Wroclaw en Cottbus naar Berlijn. Om ca. 20.00 uur arriveert u in de Duitse hoofdstad.

U kunt er ook voor kiezen om 's ochtends al direct na het ontbijt vanuit Kraków te vertrekken en onderweg een bezoek te brengen aan Wroclaw, de hoofdstad van Opper-Silezië. Laat u verrassen door het intieme, oude centrum van Wroclaw waar u alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar vindt.

In Berlijn kunnen wij desgewenst voor uw groep een diner reserveren in uw hotel of in een restaurant. Maak aansluitend alvast een wandeling door Berlin Mitte! Of bezoek de "Telespargel" nog even om te genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn: in de Fernsehturm op de Alexanderplatz "zoeft" u met de supersnelle lift in slechts 40 seconden naar de "Aussichtsetage" op 203 m. Ook op de bovenste etage van het Panoramapunkt op de Potsdamer Platz krijgt van een fraai panorama van Berlijn.

Schoolreis Berlijn Mitte

5e reisdag:

Een hele dag om Berlijn te verkennen. Een fietstour langs de highlights van Berlijn? Een bezoek aan één van de vele musea of de Gedenkstätte Hohenschönhausen? Een boottocht op de Spree of een sportief programma bij MountMitte? Uitgebreide informatie en mogelijkheden vindt u op onze Berlijn pagina.

's Avond een gezellig met aansluitend een theaterbezoek bij bijvoorbeeld Blue Man Group of FriedrichstadtPalast. 

6e reisdag:

's Ochtends kunt u Berlijn nog verder verkennen. Een rondleiding bij het Olympiastadion? Griezelen bij Berlin Dungeon of een bezoek aan het vorstelijke Potsdam?

Om 13.00 uur vertrekt u naar Nederland. Nabij de Nederlandse grens kunnen wij u voor uw groep een afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij uw schooladres in de loop van de avond.

Schoolreis Kraków & Berlijn Offerte


Schoolreis Kraków & Berlijn per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Kraków & Berlijn het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Kraków en Berlijn. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf! 

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.