Bestemming > Italië

Giro d'Italia

vanaf € 289

​​8-daagse touringcarreis Giro d'Italia

vanaf € 289,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Italië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Italië!

zomaar een idee voor uw schoolreis Giro d'Italia....

Door verbluffend, afwisselende landschappen en langs idyllische, eeuwenoude stadjes naar de ongeëvenaarde kunstschatten van Florence, Rome en Venetië. Indien gewenst reserveren wij in alle steden een gids die u meeneemt op een ontdekkingstocht door de stad.

1e reisdag:

Rond het middaguur vertrekt u voor een lange maar afwisselende rit vanuit Nederland naar Toscane. U rijdt via de route Luxemburg, Straatsburg, Stans, Luzern, St. Gotthard en Milaan naar Florence. Chauffeurswissel in de omgeving van Mulhouse. U kunt ook kiezen voor een "rustiger" begin op de heenreis. U kunt in dat geval onderweg overnachten in Zürich, Stans of Luzern.

2e reisdag:

Kiest u voor een rechtstreekse reis naar Toscane, dan zult om ca. 09.00 uur Florence binnenrijden. Begin uw wandeling door de stad van Dante, Michelangelo, Donatello en Machiavelli op het Piazzale Michelangelo. Het plein biedt u een prachtig uitzicht over "Firenze," de bakermat van de Renaissance. Na een bezoek aan de San Miniato al Monte, "daalt u af" naar de Piazza del Duomo.

Schoolreis Giro d'Italia - Florence

's Middags een bezoek aan de "schatkamers" van het Uffizi Museum. Aan het begin van de avond vertrekt u naar uw hotel in het gezellige Montecatini Terme, diner in uw hotel.

3e reisdag:

Natuurlijk kunt u deze dag nog in Florence doorbrengen en bijvoorbeeld de San Lorenzo met de Medici Kapellen bezoeken. Of ga eerst naar de Santa Croce met de graftomben van beroemde Florentijnen als Michelangelo, Galilei en Machiavelli. Wandel daarna via de Ponte Vecchio naar Pallazo Pitti en de prachtige Bobilo Tuinen. U kunt echter ook kiezen voor een Toscaanse dag met bezoeken aan Pisa én het wonderschone vestingstadje Lucca. 's Avonds diner in uw hotel in Montecatini Terme.

4e reisdag:

Na het ontbijt vertrekt u naar Rome, waar u aan het begin van de middag arriveert. In plaats van rechtstreeks naar Rome te reizen kunt u ook een stop onderweg maken in San Gimignano, van verre al herkenbaar aan haar karakteristieke silhouet gevormd door middeleeuwse woontorens. Of maak een stop in Siena, de Toscaanse parel bekend om de beroemde Palio op Piazza del Campo.

's Avonds doorreis naar uw hotel in Fregene, de mooie badplaats bij Rome. En na aankomst wellicht nog even genieten van een flinke strandwandeling.

5e reisdag:

Ga op zoek naar de ontelbare getuigenissen van het antieke Rome met natuurlijk een bezoek aan het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn. Maar bezoek ook eens de San Clemente en daal af naar de gebouwen en straten uit het antieke Rome. Of stap letterlijk terug in de tijd in Ostia Antica.

Schoolreis Giro d'Italia Programma

Of ga naar Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea (op de laatste zondag van iedere maand gratis toegankelijk) met o.a. de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint Pieter, met wellicht een klim naar de koepel. Aansluitend kunt u een wandeling maken naar de Engelenburcht en het Tibereiland.

Het is natuurlijk kiezen, want Rome biedt ontelbare mogelijkheden. Op onze Rome pagina geven wij u een groot aantal suggesties voor uw dag in Rome.

6e reisdag:

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Fregene naar Lido di Jesolo. Onderweg kunt u een korte stop maken in Assisi, de middeleeuwse stad die behoedzaam waakt over de erfenis van de Heilige Franciscus. In plaats van Assisi kunt u ook in Vicenza, waar Palladio zijn meesterlijke Teatro Olimpico bouwde, een stop maken. Na het diner in uw hotel in Lido di Jesolo, wilt u misschien met de Vaporetto al even naar Venetië, om er de magische sfeer van de Dogenstad te proeven!

7e reisdag:

Met de Vaporetto vaart u vanuit Punta Sabbioni de lagune in. U zult zich verbazen over het fascinerende panorama als u Venetië nadert: rechts het Dogenpaleis met daarboven de koepels van de San Marco en voor u het prachtige San Marcoplein. Wandelend dwaalt u door een wirwar van straatjes en pleinen en ontdekt u de betoverende schoonheid van Venetië. Op onze Venetië pagina geven wij u tal van ideeën om uw dag in Venetië in te vullen. Aan het einde van de Italiaanse zwerftocht tijdens uw Giro d'ltalia vertrekt u om ca. 20.00 uur vanuit de Dogenstad naar Nederland.

8e reisdag:

Indien gewenst kunnen wij onderweg voor uw groep een ontbijt reserveren (toeslag). Tevens chauffeurswissel. In de loop van de middag aankomst in Nederland.​

Schoolreis Giro d'Italia Offerte


​​Schoolreis Giro d'Italia per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Giro d'Italia het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Italië. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Schoolreis Giro d'Italia - Assisi


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.