Bestemming > Italië

Florence

vanaf € 179

3-daagse vliegreis Florence

vanaf € 179,-

5-daagse touringcarreis Florence

vanaf € 186,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Florence graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Florence!

zomaar een idee voor uw vliegreis naar Florence....

eerste reisdag:

Vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven, Weeze of Brussel SUD Charleroi vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Pisa. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven!

Vanaf de luchthaven in Florence kunt u per touringcar naar uw hotel of per lijndienst shuttlebus naar het centrum van Florence (Stazione Santa Maria Novella) reizen.

U kunt echter ook eerst een stop maken in Pisa. Dat de middeleeuwse handel deze stad geen windeieren heeft gelegd, valt nog steeds te zien op het Campo dei Miracoli, het Plein der Wonderen: de Dom, het Baptisterium, de begraafplaats, maar vooral natuurlijk de Scheve Toren is hét wonder van Pisa.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel in Florence kunt u aansluitend genieten van een lekker pizza diner!

een dag in Florence:

Hoeveel dagen u in Florence blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Voor uw ontdekkingstochten in Florence informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen!

Voor een eerste verkenning van dit openluchtmuseum van de Renaissance kunnen wij voor uw groep een gids reserveren, die u wandelend langs de monumentale hoogtepunten van Florence leidt. U begint de wandeling op het Piazzale Michelangelo. Het plein biedt een adembenemend panorama van Florence. Bezoek aansluitend het beroemde Uffizi: één van de mooiste "kunstschatkamers" ter wereld! 

Schoolreis Rome Programam

Blijft u nog een dag in Florence?  Bezoek dan zeker de majestueuze Dom en het Baptisterium, de San Lorenzo en de Medici Kapellen of het Palazzo Pitti.

een dag vanuit Florence:

Wilt u vanuit Florence een dag "naar buiten," maak dan een excursie naar bijvoorbeeld Siena, waar Florence eeuwen mee wedijverde en hoewel kleiner qua schoonheid zeker niet onderdoet voor de Toscaanse hoofdstad. Of ga Lucca: een elegante stad met prachtige Romaanse kerken en een prachtig door middeleeuwse gebouwen omzoomd plein op de plaats van het oude Romeinse Amfitheater. Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar voor een onvergetelijke dagtocht!

laatste reisdag:

Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Florence. Een bezoek aan de Galleria dell'Academia met de David van Michelangelo! Of maak een fietstour met een Nederlands of Engels sprekende gids langs de monumentale hoogtepunten van Florence!

Per shuttlebus of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar de luchthaven van Pisa. Aansluitend terugreis per lijndienst naar Amsterdam Schiphol, Eindhoven, Weeze of Brussel SUD Charleroi. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Florence Touringcar

zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Florence....

1e reisdag:

Aan het begin van de middag vertrekt u vanuit Nederland naar Italië. Met onze comfortabele touringcar rijdt u via de route Luxemburg, Metz, Straatsburg, Basel en Milaan naar Florence. Chauffeurswissel onderweg.

2e reisdag:

Na de rechtstreekse nachtrit arriveert u om ca. 09.00 uur in de Toscaanse parel Florence. Voor een eerste verkenning van dit openluchtmuseum van de Renaissance kunnen wij voor uw groep een gids reserveren, die u wandelend langs de monumentale hoogtepunten van Florence leidt. U begint de wandeling op het Piazzale Michelangelo. Het plein biedt een adembenemend panorama van Florence. Vanaf het hooggelegen plein daalt u af naar het hart van Florence. Via de mooiste brug ter wereld, de Ponte Vecchio, steekt u de Arno over. Het Uffizi, het Palazzo Vecchio, de Dom, het Baptisterium, de San Lorenzo en de Medici Kapellen zijn slechts een aantal van de meesterwerken die u op deze wandeling tegenkomt.

's Middags heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan één of meerdere van de musea of kerken die tijdens de wandeling de revue passeerden. Wij reserveren graag voor uw groep de (veelal gratis) entree.

3e reisdag:

Vanuit Florence kunt u kiezen voor een dagtocht in de omgeving van de Toscaanse hoofdstad.

Siena, San Gimignano & Chianti
Siena is natuurlijk kleiner dan de Toscaanse hoofdstad waar het eeuwen mee wedijverde, maar het heeft wel het meest volmaakte plein ter wereld. Vanaf dit middeleeuwse Piazza del Campo, loopt u door de nauwe straatjes naar een ander hoogtepunt van Siena, de Dom. Vanuit Siena rijdt u naar San Gimignano, een middeleeuws wonder met de 13 woontorens, die het silhouet van het stadje domineren. Het gebied tussen Siena, San Gimignano en Florence is het hart van de Chianti. Voor een nadere kennismaking met het Toscaanse levenselixer kunt u in de loop van de middag een wijngoed bezoeken.

Lucca & Pisa
Op slechts 55 km ten westen van Montecatini ligt Pisa. Dat de middeleeuwse handel de stad geen windeieren heeft gelegd, valt nog steeds te zien op het Campo dei Miracoli, het Plein der Wonderen: de Dom, het Baptisterium, de begraafplaats, maar vooral natuurlijk de Scheve Toren is hét wonder van Pisa. 's Middags bezoekt u het nabijgelegen Lucca. Een elegante stad met prachtige Romaanse kerken en een prachtig door middeleeuwse gebouwen omzoomd plein op de plaats van het oude Romeinse Amfitheater.

Carrara, Grotta del Vento & Versilia-kust
Het bijna smetteloos, witte marmer, dat o.a. schittert op het Campo dei Miracoli in Pisa is afkomstig uit de steengroeven in Carrara. U maakt een rondrit door één van de nog steeds in bedrijf zijnde marmergroeven en bezoekt het Museo Civico del Marmo, waar wordt gedemonstreerd hoe het marmer wordt verwerkt. Na de groeve van Carrara gaat u ondergronds in de prachtige druipsteengrotten van Grotta del Vento. Is er voldoende tijd, dan is er aansluitend strandpret in bijvoorbeeld Viareggio, één van de populairste badplaatsen aan de Toscaanse kust.

Fiesole
Gelegen even ten noorden van Florence, temidden van de Toscaanse heuvels en idyllische olijfgaarden. In de stad die in de 7e eeuw voor Chr. werd gesticht, vindt u o.a. de restanten van Etruskische muren en een Romeins theater.

4e reisdag:

Nog een hele dag om Florence te ontdekken! Een bezoek aan de Galleria dell'Academia met de David van Michelangelo! Of ga naar het beroemde Uffizi: één van de mooiste "kunstschatkamers" ter wereld!  Florence op een andere manier verkennen? Maak dan een fietstour met een Nederlands of Engels sprekende gids langs de monumentale hoogtepunten van Florence!

Na een gezellig afscheidsdiner, vertrekt u om ca. 21.00 uur vanuit Florence naar Nederland.

5e reisdag:

Indien gewenst kunnen wij onderweg voor uw groep een ontbijt reserveren. Aankomst Nederland aan het begin van de avond.​

Schoolreis Florence Offerte

Schoolreis Florence per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar Pisa. Vanuit België kunt u vanaf Brussel Sud Charleroi op Pisa vliegen. Vanuit Weeze, net over de grens in Duitsland zijn er eveneens rechtstreekse vluchten naar Pisa.

Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven!

Wij adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Florence!

​Schoolreis Florence per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Florence een ideaal vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Florence. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Schoolreis Florence Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.