Bestemming > Engeland

Edinburgh & Schotse Hooglanden

Prijs op aanvraag

KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden!

zomaar een idee voor uw reis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden . . .

1e reisdag:

Met onze comfortabele touringcar reist u naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Na de check-in stapt u aan boord van de luxueuze cruiseferry en vertrekt u om 17.30 uur voor een comfortabele overtocht naar Newcastle. De cruiseferry's van DFDS Seaways zijn van alle gemakken voorzien. Riante hutten, exclusieve restaurants en meer dan voldoende entertainment. Na een uitstekend diner in een van de restaurants kunt u volop ontspannen en genieten van het live entertainment in de nachtclub. U kunt ook een bezoekje brengen aan het casino of een filmpje pakken in de bioscoop. Of toch nog even de broodnodige (of minder nodige) aankopen doen in de Seashop, voordat u in uw comfortabele hut van een goede nachtrust kan genieten.

2e reisdag:

Indien gewenst kunt u 's ochtends aan boord genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet, alvorens u om 09.00 uur in Newcastle van boord gaat. Vanuit Newcastle reist u via een afwisselende route van ca. zes uur naar Fort William aan "de voet" van de Schotse Hooglanden. Een paar tips voor een stop "en route": Bezoek even het ten zuiden van Hadrian's Wall gelegen Romeinse fort Vindolanda en het Roman Army Museum. Of een stop in Carlisle met haar imponerende Normandische burcht en monumentale kathedraal. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie in Fort William (of Inverness).

3e reisdag:

Fort William is prachtig gelegen aan het Loch Linnhe én het ideale uitgangspunt voor uw verkenning van de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis! De 1344 meter hoge Ben Nevis is voor iedereen te beklimmen, mits men over een goede gezondheid en enige wandelervaring beschikt. Onder leiding van ervaren gids wandelt u over het zigzaggende bergpad naar de top (afhankelijk van de weersomstandigheden!). Voor een iets "minder sportieve" tocht kunt u met de gondellift in een kwartiertje de berg Aonach Mor (1221 meter) "beklimmen". En wellicht aansluitend een boottocht op Loch Linnhe.

Kiest u voor een verblijf in Inverness of kiest u voor een extra dag in Fort William, dan kunt op zoek naar de beroemdste inwoner van Schotland: Nessie! Huist er echt een monster in Loch Ness of is het slechts een verzinsel? U kunt het zelf ontdekken!

4e reisdag:

Na het (vroege) ontbijt vertrekt u naar Edinburgh waar u rond het middaguur zult aankomen. Tips voor uw programma vindt u op onze Edinburgh pagina.

5e reisdag:

's Ochtends kunt u nog volop genieten van de vele monumenten en attracties die Edinburgh te bieden heeft. Om ca. 12.00 uur vertrekt u naar Newcastle, waar om 17.00 uur de cruiseferry naar IJmuiden vertrekt.

6e reisdag:

Om 09.30 uur stapt u na een ontspannen overtocht van boord in IJmuiden. Aansluitend doorreis naar uw woonplaats.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.