Bestemming > Engeland

Edinburgh

vanaf € 179

5-daagse touringcarreis Edinburgh

vanaf € 179,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Edinburgh graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Edinburgh!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Edinburgh....

1e reisdag:

Met onze comfortabele touringcar reist u naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Na de checkin stapt u aan boord van de luxueuze cruiseferry en vertrekt u om 17.30 uur voor een ontspannen overtocht naar Newcastle. Geniet aan boord van de vele faciliteiten en na een heerlijke cruise-avond lekker slapen in uw comfortabele hut. ​

2e reisdag:

Indien gewenst kunt u aan boord genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet, alvorens u om 09.00 uur uitgerust in Newcastle van boord gaat.

Desgewenst kunt u, voordat u naar Edinburgh doorreist, eerst een bezoek brengen aan het trendy Newcastle, de bruisende stad gelegen aan de River Tyne. Newcastle is een perfecte combinatie van oud en nieuw: de oude Victoriaanse gebouwen naast de vele moderne monumenten als de Gateshead Millennium Brigde, gezellige oude pubs en een bijna oneindig modern winkelparadijs.

Reist u direct vanuit Newcastle naar Edinburgh, dan is het nog maar zo’n drie uurtjes rijden naar de trotse Schotse hoofdstad . Voor een eerste verkenning van het op zeven heuvels gebouwde Edinburgh, maakt u ’s middags met onze gids een wandeling langs hoogtepunten als Princes Street en Holyrood Palace en treedt u in de voetsporen van de Schotse vorsten als u via de Royal Mile naar Edinburgh Castle gaat.

’s Avonds kunt u op een wel heel aparte manier Edinburgh ontdekken: tijdens de Witchery Tour maakt u een wandeling door de Old Town en hoort u de “gruwelijke” verhalen uit het duistere verleden van de stad.

​3e reisdag:

Deze dag kunt u een keuze maken uit onze afwisselende thema programma’s in Edinburgh en omgeving:

Edinburgh Themaprogramma Natuur & Techiek

Our Dynamic Earth: een veel geprezen educatieve attractie! Met de nieuwste technieken en verrassende interactieve presentaties vertelt “Dynamic Earth” het verhaal van onze planeet. Tijdens een fantastische ecologische tijdreis kun je het ontstaan van de aarde en haar toekomst letterlijk zelf meemaken.

Deep Sea World: het mooiste aquarium van Europa. Voel je één met de haaien in deze educatieve topattractie van Schotland.

Royal Observatory Visitor Centre: “reach for the stars” en stap in de wereld van de astronomie. U ziet tevens de grootste telescoop van Schotland.

Scotch Whisky Experience: ontdek tijdens de rit in een groot whiskyvat hoe het mysterie van de Schotse whisky wordt opgelost.

Glenkinchie Distillery: welkom bij de bakermat van de “Edinburgh Malt”. Tijdens uw bezoek (ca. 20 km ten ZO van Edinburgh) maakt u kennis met de geheimen van de Malt Whisky.

Amazonia: een rondreis door het regenwoud. Deze natuureducatieve attractie van Schotland ligt op ca. 34 km van Edinburgh.

National Mining Museum: treed in de voetsporen van mijnwerkers op zoek naar het zwarte goud in de voormalige Lady Victoria Mine, waar alle aspecten van de mijnbouw getoond.

Torness Power Station: bezoek aan het Visitor Centre en rondleiding door de atoomcentrale nabij Dunbar.

National Museum of Scotland: het museum herbergt uiteenlopende collecties op gebied van cultuur, natuur, wetenschap, technologie en design.

Edinburgh Themaprogramma Kunst & Cultuur:

Scottish National Gallery: collectie van de vroege Renaissance tot eind 19e eeuw. Naast meesterwerken van kunstenaars als Rafaël, Titiaan, Vermeer en Constable heeft het museum een uitstekende verzameling impressionistische en post-impressionistische kunst.

Scottish National Gallery Of Modern Art: de collectie omvat kunstwerken van Matisse, Picasso, Bacon en Warhol, naast een uitgebreide verzameling werken van Schotse kunstenaars. Tevens een mooie beeldentuin!

New Parliament Building: bezoek aan het Schotse Nationale Parlement, het eerste parlementsgebouw in 300 jaar. Het Visitor Centre toont de eeuwenlange strijd die voorafging aan de invoering van het parlement.

Rosslyn Chapel & de Da Vinci Code: vanuit Edinburgh rijdt u naar Roslin waar Rosslyn Chapel staat, de kapel uit Dan Browns bestseller de Da Vinci Code. In de kapel zijn talloze mysterieuze, cryptische tegels en beeldhouwwerken te zien die zouden verwijzen naar de Heilige Graal, hier verborgen door de Tempeliers!?

Stirling Castle: het is slechts een uurtje rijden naar de stad die wel “de poort tot de Hooglanden” wordt genoemd. Letterlijk hoogtepunt van de stad is Stirling Castle: het belangrijkste kasteel van Schotland gelegen op een opvallende rotspartij. 

U kunt ook kiezen voor een actief programma met bijvoorbeeld klimmen in een “ropes course challenge” of in de grootste indoor “climbing arena.” Of pak de fiets en maak de drie uur durende Edinburgh Lochs and Castles Tour!

​Sluit uw programma af met een bezoek aan de The Edinburgh Dungeon: een angstaanjagende tocht door duistere kerkers. Sluip door de met de pest besmette steegjes van het oude Edinburgh, waarna je meegaat op heksenjacht. En ’s avonds naar het theater of wellicht toch een avondje bowlen op de “high performance Ten Pin Bowling Lanes!”

4e reisdag:

's Ochtends heeft u nog volop gelegenheid om Edinburgh verder te verkennen. Om 12.00 uur vertrekt u naar de haven van DFDS Seaways in Newcastle.

U kunt er ook voor kiezen om meteen na het ontbijt vanuit Edinburgh te vertrekken en nog een stop onderweg te maken in:

Melrose en Jedburgh
Schilderachtige stadjes in de Schotse Borders, beroemd om de tot de verbeelding sprekende ruïnes van de middeleeuwse abdijen.

Alnwick Castle
Niet alleen voor de fans van Harry Potter is dit bezoek een aanrader. Het prachtige middeleeuwse kasteel heeft als trotse bijnaam het "Windsor van het Noorden" en werd gebruikt als filmlocatie voor het Zwerkbal en de vlieglessen in "Harry Potter en de Steen der Wijzen."

Om 17.00 uur is de afvaart vanuit Newcastle naar IJmuiden. Aan boord van de cruiseferry van DFDS Seaways kunt u natuurlijk weer gebruikmaken van alle faciliteiten. Eerst lekker dineren en dan nog even shoppen en naar de film. Na een gezellige avond aan boord, lekker slapen op zee in uw comfortabele hut!

5e reisdag:

Nadat u desgewenst genoten heeft van een uitgebreid ontbijtbuffet, zet u aan het begin van de ochtend voet aan wal in IJmuiden. Aansluitend doorreis naar uw woonplaats.

Schoolreis Edinburgh


​Schoolreis Edinburgh per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Edinbugh het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Edinburgh. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Crossing naar Edinburgh

Welkom aan boord! Met de twee Super Ferries biedt DFDS Seaways een ontspannen over naar Newcastle. De cruiseferry vertrekt in de namiddag, het perfecte moment om aan te schuiven in een van de restaurants.

Aan boord van de luxe cruiseferries kun je bij dineren in een van de drie restaurants aan boord. Gaat je voorkeur uit naar een uitgebreid dinerbuffet, een heerlijke steak van de​ grill, à la carte menu of een ovenheerlijke pizza? ​

Na het diner nog even shoppen en dan naar de bioscoop: aan boord draaien de nieuwste films! Of geniet van live muziek in de Columbus Club!

Na een heerlijke cruise-avond lekker slapen in uw comfortabele hut voorzien van een eigen douche en toilet, beddengoed en handdoeken en geschikt voor twee tot vier personen (stapelbedden). U kunt kiezen voor binnenhutten of voor zeezicht hutten (met toeslag). Na een goede nachtrust kunt de volgende dag uitgerust "voet aan wal" zetten!


Schoolreis Edinburgh Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.