Bestemming > Engeland

Brighton

vanaf € 130

4-daagse touringcarreis Brighton

vanaf € 130,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Brighton graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Brighton!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Brighton....

eerste reisdag:

's Ochtends vroeg vertrek naar Calais, waar u aan het begin van de middag per Eurotunnel, DFDS Seaways of P&O Ferries naar Engeland reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo'n twee uur rijden naar Brighton. Indien de tijd het toelaat kunt u onderweg nog een korte stop maken in Hastings, een levendige badplaats met een gezellige boulevard en pier. Zwerf in de "Old Town" door de kronkelende straatjes met vele ambachtswinkeltjes en theehuizen. Of breng een bezoek aan "Underwater World." Vanuit Hastings is het nog ca. een uurtje rijden naar uw accommodatie in Brighton.

Schoolreis Brighton Programma

een dag in Brighton:

's Ochtends kunt u een verkenningstocht door het elegante en excentrieke Brighton maken. Indien gewenst reserveren wij voor uw groep een gids, die u o.a. rondleidt door de gezellige straatjes van de 17e eeuwse Lanes en door het exotische North Laine, het "Bohemian Quarter" van Brighton. Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan het Royal Pavilion, het merkwaardigste paleis van Europa.

's Middags kunt u kiezen (beschikbaarheid op aanvraag) voor een educatief programma:

The Observatory Science Centre: een fascinerend wetenschapscentrum rondom de thema's licht & kleur, tijd, zwaartekracht en de aarde.

Dungeness Power Station: bezoek aan het Visitors Centre van deze elektriciteitscentrale.

Wijnbouw: wellicht denkt u bij Engeland niet direct aan de wijnbouw, maar o.a. Sussex kent een uitgebreide wijnproductie. U kunt o.a. Carr Taylor Vineyard en het English Wine Centre bezoeken.

Van april tot en met oktober kunt u ook 's avonds de altijd gezellige Pier van Brighton bezoeken: natuurlijk al decennia lang dé trekpleister van Brighton, met volop vertier voor alle leeftijden! En voor wie geen hoogtevrees heeft:"take a voyage to the skies" met de Brighton i360! Stap aan boord van het glazen uitkijkplatform, dat als een “doorzichtige donut” langs de schacht van de hoogste, beweegbare uitkijktoren ter wereld opstijgt!

een dag vanuit Brighton:

Het aan de Engelse zuidkust gelegen Brighton is tevens een uitstekende bestemming van waaruit u kunt kiezen voor verschillende afwisselende excursies:

Londen: vanuit Brighton rijdt u in ca. 2 1/2 uur naar de Britse hoofdstad. Voor suggesties voor uw programma zie onze Londen pagina. Indien gewenst kunt u 's avonds in Londen een musical bezoeken (gebruik touringcar i.v.m. rijtijden in overleg vast te stellen).

Royal Tunbridge Wells & Hever Castle: vanuit Brighton is het slechts een uurtje rijden naar het statige Royal Tunbridge Wells, één van de bekendste badplaatsen (spa) van Engeland. U kunt hier tevens "back in time" door een bezoek te brengen aan "A day at the Wells". 's Middags bezoekt u Hever Castle, een romantisch en tevens robuust 13e eeuws kasteel waar Anne Boleyn opgroeide.

Portsmouth: de thuishaven van de Britse Marine, gelegen op slechts ca. vijf kwartier van Brighton. Bezoek de Historic Dockyard, een reis door 800 jaar marine geschiedenis. Aan de kade liggen Nelson’s HMS Victory, het wrak van de Mary Rose en de HMS Warrior. Maak een boottocht door de haven en geniet vanaf de Spinnaker Tower (170 meter!) van een prachtig uitzicht!

Boating on the Sussex Ouse: maak vanuit de eeuwenoude pub The Anchor Inn een sportieve boottocht in 4-6 persoonsroeiboten op de River Ouse.

Leeds Castle & Kent and East Sussex Railway: Leeds Castle is wellicht één van de mooiste kastelen van Europa. Indien gewenst kunnen wij voor uw groep een rondleiding reserveren door dit sprookjeskasteel. 's Middags reist u met een echte stoomtrein met wagons uit de Victoriaanse tijd, door een prachtig landschap.

een dag in Brighton:

Wellicht 's ochtends eerst een bezoek aan het Sea Life Centre Brighton, gelegen direct aan zee naast de Pier van Brighton. Verbaas je in ‘s werelds oudste sea life center over het fascinerende leven onder de golven.

Of kies voor een sportieve invulling van deze dag! Wat de denken van de South Downs Tour, een mountain bike tour met gids(en) door het prachtige landschap van het natuurpark South Downs, een heuvelrug langs de Engelse Zuidkust. Na de klim, heb je vanaf Devil's Dyke een prachtig uitzicht over de omgeving.    

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de excursie vanuit Brighton naar "1066 Country." Een afwisselende speurtocht in Hastings en omgeving naar het Engelse verleden, want hier werd de Engelse geschiedenis voor altijd gewijzigd. Tijdens ons "1066-programma" kunt u een bezoek brengen aan: het slagveld van de "Battle of Hastings" (audio tour) en het door William the Conqueror gebouwde Battle Abbey. Hij bouwde ook het imponerende Hasting Castle, vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht. Bezoek de "1066 Story", een boeiende audiovisuele expositie. In Hastings kunt u bovendien kennismaken met de opwindende, ondergrondse wereld van de smokkelaars van Hastings in "Smugglers Adventure."

's Avonds gaat u Brighton op een wel heel verrassende manier ontdekken tijdens de "Spooky Brighton Ghost Walk." Een duistere wandeling langs "ancient graveyards & haunted inns."

laatste dag:

Na het ontbijt vertrekt u naar Folkestone of Dover, vanwaar u met pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Calais reist. Aansluitend doorreis naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij uw schooladres in de loop van de avond.

Schoolreis Brighton OfferteSchoolreis Brighton per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Brighton het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Engeland. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Crossing naar Brighton:

Als u per touringcar naar Brighton reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries:
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland, dan de beroemde "White Cliffs of Dover. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in ca. 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Brighton, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways:
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks ca. elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel is ca. 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur en afvaart en reist u comfortabel in ca. 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Brighton. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel:
De snelste verbinding tussen Engeland en het Continent: van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Schoolreis Brighton Offerte


Smart Hostel Brighton Beach

Smart Brighton Beach ligt op slechts een paar meter van het strand van Brighton en van Brighton Pier. Het hostel is gevestigd in een modern gebouw en biedt meerperoonskamers in verschillende groottes. De kamers hebben comfortabele stapelbedden (douche en toilet op de etage). Voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers. Het hostel heeft een receptie en een gemeenschappelijke lounge / tv-ruimte voor de gasten.

Smart Sea View Brighton

Het Smart Sea View Brighton ligt op 100 meter van het strand en op ca. tien minuten lopen van het treinstation van Hove. Het hostel is één van de grootste hostel aan de zuidkust van Engeland. en biedt meerpersoonskamers (douche en toilet op de etage). Voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers. Smart Sea View heeft een receptie, gameroom en bar.


Gastgezinnen Brighton

Tijdens uw schoolreis naar Brighton logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De gastgezinnen wonen in het nabij Brighton gelegen Shoreham by Sea en Southwick en in het "seaside resort" Seaford.

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Brighton. Het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Brighton de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Brighton is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep in Brighton ook een lunch of diner reserveren (met toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Brighton worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Brighton kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de "British Way of Life" van uw gastgezin, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Schoolreis Brighton Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.