Bestemming > Duitsland

Berlijn & Hamburg

vanaf € 162

5-daagse touringcarreis Berlijn & Hamburg

vanaf € 162,- 


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn & Hamburg graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Berlijn & Hamburg!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Berlijn & Hamburg...

1e reisdag:

Omstreeks 07.00 uur vertrekt u vanuit Nederland en rijdt u met onze touringcar via de route Oldenzaal, Bad Bentheim, Osnabrück en Bremen naar Hamburg. Aan het begin van de middag arriveert u in de belangrijkste Duitse havenstad.

Onder leiding van een gids kunt u de op één na grootste stad van Duitsland ontdekken: een afwisselende rondrit langs o.a. Binnen- en Außenalster, Mönckebergstraße, Jungfernstieg, het stadhuis, de beroemde Reeperbahn, Fischmarkt, de barokke St. Machaelis en natuurlijk de haven en Speicherstadt, ’s werelds grootste historische pakhuizenwijk.

Als alternatief kunt u ook Hamburg actief verkennen tijdens de “Hamburg Stadtralley.” Na afloop kunt u vanuit het “Panorama-Kanzel” van de Fernsehturm de stad van bovenaf nogmaals bekijken.

’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan één van de internationale musicalproducties als Jungle Book, Aladdin of de Lion King. Of kies voor een bezoek aan één van de variététheaters van Hamburg. En… wellicht na afloop van uw theaterbezoek een “Kneipenbummel”?

2e reisdag:

’s Ochtends eerst nog Hamburg verder verkennen tijdens de boottocht door de Duitse wereldhaven aan de Elbe. U vaart langs o.a. de enorme containerschepen en overslaghavens. Bezoek aansluitend de voormalige emigrantenstad van de rederij HAPAG in de Hamburgse wijk Veddel: hier is het nieuwe interactieve migratiemuseum BallinStadt geopend, waar u de boeiende geschiedenis van de vijf miljoen emigranten naar Amerika op historische bodem kunt nabeleven.

Of daal af in de oude, duistere catacomben van de historische Hamburgse pakhuiswijk Speicherstadt met een bezoek aan de “Hamburg Dungeon” een plek die zeker niets is voor bezoekers met zwakke zenuwen…

’s Middags kunt u een excursie maken naar de even ten zuiden van Hamburg gelegen “Gedenkstätte Neuengamme.” Tijdens de twee uur durende rondleiding worden de herinneringen aan de verschrikkingen in dit concentratiekamp op indrukwekkende wijze getoond.

3e reisdag:

Na twee dagen in Hamburg vervolgt u uw reis naar de hoofdstad Berlijn. Vanuit Hamburg rijdt u in ca. 3½ uur naar Berlijn.
Begin uw verkenning met een afwisselende Stadtrundfahrt. Een rondrit met Nederlands of Duits sprekende gids langs de oude en nieuwe monumenten van het ongedeelde Berlijn.

Langs historische monumenten als de Rijksdag, Brandenburger Tor, Schloß Charlottenburg en het Olympisch Stadion. Over beroemde pleinen als Alexanderplatz, Potsdamer Platz en Pariser Platz en door markante straten als de Kudamm, Friedrichstraße en Unter den Linden. Onderweg kunnen er zeker een aantal stops gemaakt worden voor maken van foto's!

U kunt echter ook kiezen voor de educatieve Stadtralley als eerste verkenning van Berlijn: de groep wordt ingedeeld in teams die met kaarten en verschillende opdrachten in Berlin Mitte het heden en verleden van de stad kunnen ontdekken.

Of ga zelf in groepjes op pad met onze GPS- of mp3-tours of download een app voor op je Smartphone, waarmee je aan de hand van vier spannende of bijzondere verhalen op unieke manier Berlijn kan ontdekken: een "Krimi" in Friedrichshain of sightseeing in Berlin Mitte!

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang uw verblijf in Berlijn duurt: drie, vier, vijf of wellicht zes dagen!? Berlijn biedt vele, afwisselende mogelijkheden! Zie voor meer mogelijkheden onze Berlijn pagina.

Na het diner kunt u vanuit de "Telespargel" wellicht nog even genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn: in de Fernsehturm op de Alexanderplatz "zoeft" u met de supersnelle lift in slechts 40 seconden naar de "Aussichtsetage" op 203 meter. Ook op de bovenste etage van het Panoramapunkt op de Potsdamer Platz krijgt van een fraai panorama van Berlijn.

4e reisdag:

's Ochtends Berlijn vanaf het water verkennen? Ook dat kan: geniet van een Berliner Schifffahrt vanaf verschillende aanlegsteigers kunt u een tour over de Spree en het Landwehrkanal maken. Langs o.a. het Museuminsel, Nikolaiviertel, de Rijksdag en Schloß Charlottenburg. Bezoek aansluitend bijvoorbeeld het imposante, door een prachtig park omgeven Schloß Charlottenburg. Even verderop ligt het Olympiastadion, waar in 2006 de WK finale werd gespeeld. Wij reserveren de rondleiding in het stadion, waarbij u ook die plekken bezoekt, die voor de gemiddelde voetbalfan gesloten blijven!

Berlijn is bij uitstek een museumstad. Door de jarenlange scheiding van West- en Oost-Berlijn, was er na de val van de Muur een "overvloed" aan musea. Belangrijke collecties die decennia lang gescheiden waren, zijn inmiddels weer samengevoegd op o.a. het Museum Insel. Kunst en cultuur, geschiedenis, techniek en curiosa: Berlijn heeft voor iedere groep een passend museum.

Bezoek 's middags één van de vele rijk gevulde en veelal interactief ingerichte musea van Berlijn. Wij reserveren graag voor u de voor schoolgroepen veelal gratis entree en indien gewenst een rondleiding. Op het Berliner Museumsportal vindt u een compleet overzicht van de meer dan 170 Berlijnse musea.

Na een volle dag even rustig bijkomen en genieten van een gezellig diner. Wij reserveren graag uw diner: overal in Berlijn hebben wij restaurants, in verschillende prijsklassen en van pizza & pasta, hamburger of currywurst tot de "gut Bürgerliche Küche!" Heeft u nog wat energie over, ga dan gewoon "sportief dineren:" een all you can eat snackbuffet en aansluitend bowling "mit DJ, Schwarlicht & Animation!"

's Avonds in Berlijn een avondje theater? Berlijn heeft een zeer gevarieerd theateraanbod! Wij reserveren graag uw tickets voor sprankelende musicals als Hinterm Horizont of War Horse! En wat te denken van een voorstelling van de spectaculaire Blue Man Group in het Bluemax Theater op de Potsdamer Platz! Of bezoek de wervelende Las Vegas Style Show ‘Stars in Concert’.

Of bezoek het FriedrichstadtPalast: een wervelende show op het grootste theaterpodium ter wereld!

5e reisdag:

Om ca. 13.00 uur vertrekt u vanuit Berlijn. En dus nog een hele ochtend om Berlijn te verkennen! Een rondleiding bij de Gedenkstätte Hohenschönhausen of het DDR Museum? Een ondergrondse speurtocht bij "Berlin Unterwelten?" Een fietstour door Berlijn? Of gewoon even vrije tijd om lekker te shoppen.

U kunt er ook voor kiezen om 's ochtend vanuit Berlijn naar Potsdam te rijden: "het Versailles van Berlijn" met de paleizen van de "große Friedrich." Via de beroemde Glienicker Brücke (de brug waar spionnen tussen Oost en West werden uitgeruild) rijdt u Potsdam binnen. Wellicht bezoekt u in Potsdam eerst het Schloß Cecilienhof, waar aan het einde van WOII Attlee, Truman en Stalin het "Potsdamer Abkommen" sloten. Maak vervolgens met een gids een "Altstadtbummel" door Potsdam, waarbij natuurlijk het holländisches Viertel niet ontbreekt. De wandeling eindigt in het Park Sanssouci, waar u Schloß Sanssouci of het Neues Palais kunt bezoeken.

Vanuit Berlijn of Potsdam vertrekt u 's middag naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij een gezellig slotdiner reserveren. Aankomst op uw schooladres in de loop van de avond.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.