vanaf € 170

5-daagse touringcarreis Bath

vanaf € 170,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Bath graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Bath!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Bath....

1e reisdag:

's Ochtends vroeg vertrekt u vanuit Nederland naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Engeland reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo'n vier uurtjes rijden naar Bath.

Schoolreis Bath Programma
2e reisdag:

Begin uw programma met een wandeling door Bath, dat wel liefkozend "de koningin der Engelse steden" wordt genoemd: Bath is de enige stad in Engeland die bij de Unesco geklasseerd staat als werelderfgoed! Indien gewenst kunnen we voor uw groep voor deze city walk een gids reserveren. De gids toont u de hoogtepunten van deze prachtige Romeinse en Georgiaanse stad vol fraaie bouwwerken. Langs o.a. de Roman Baths, de Roman Abbey en de Royal Crescent.

Aansluitend bezoekt u de Roman Baths, een Romeinse tempel en badcomplex, gebouwd ongeveer 2000 jaar geleden. Hier kunt u de enige natuurlijke warmwaterbronnen in Groot-Brittannië bewonderen, waar het water uit een rotskloof ontspringt!

's Middags kunt u uw programma in Bath invullen met bijvoorbeeld de volgende excursies:

Museum of Costume: hier wordt de mode van de afgelopen 400 jaar tot leven gebracht! Met een audioguide wordt u door het museum rondgeleid. Aansluitend bezoekt u de zalen van de Assembly Rooms, in de 18e eeuw de grootste attractie voor de modebewuste burgers van Bath.

Jane Austen Centre: gewijd aan één van de beroemdste inwoners van Bath, romanschrijfster Jane Austen. Hier kunt u een goede indruk krijgen van haar leven en van haar familie aan het eind van de 18e eeuw.

Royal Crescent: deze unieke "crescent" is voltooid in 1774, na zeven jaar van werkzaamheden. Deze halfcirkelvormige rij huizen bestaat in totaal uit 30 huizen, versierd met 114 Ionische zuilen. Voor de Crescent bevindt zich een groot, elegant grasveld, waar u even tot rust kunt komen of kunt picknicken. Bezoek ook Number 1 Royal Crescent.

Avon River Cruise: geniet van het fraaie landschap tussen Bath en Bristol tijdens een ontspannen boottocht op de River Avon, desgewenst met een "ploughman's lunch" of een "cream tea."

's Avonds kunt u Bath op een heel andere manier verkennen: ga griezelen tijdens de Ghost Walk! Een verrassende ontmoeting in Bath met o.a. spoken en een poltergeist.....

3e reisdag:

Vanuit Bath zijn er afwisselende excursie mogelijk in de omgeving van Bath:

Stonehenge: de grote steencirkel van Stonehenge is één van de wereldwonderen. U kunt hier de indrukwekkende, mystieke restanten (gebouwd tussen het 3000 en 1600 jaar voor Chr.) bewonderen.

Salisbury Cathedral: één van de mooiste Middeleeuwse kathedralen in Groot-Brittannië. Gelegen op ca. een uur rijden vanuit Bath.

Glastonbury Abbey: het is een mix van feiten en legendes, die mensen vanuit de hele wereld naar deze Abbey lokt! Men zegt dat King Arthur hier begraven ligt? Wandel nog even door het stadje, de mythische plaats van de Arthur legenden.

Berkeley Castle: het oudste nog bewoonde kasteel van Engeland. De van oorsprong Normandische burcht werd in opdracht van Henry II omgebouwd tot een imposant kasteel.

Cheddar Caves: één van de meest bezochte grottencomplexen van Engeland.

4e reisdag:

Deze dag kunt u nog een hele dag genieten van wat Bath te bieden heeft. U kunt er echter ook voor kiezen om na het ontbijt  vanuit Bath naar Londen te vertrekken (reistijd ca. 2½ uur). U heeft dan de hele dag om de Britse hoofdstad te bezoeken!

London, the world's most exciting city in the new Millennium!" Een fantastische stad, waar je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Zoals de spectaculaire London Eye of het veel bezochte Tate Modern. Dwaal eens door één van de vele rijk gevulde musea en verbaas je over de vele eeuwenoude monumenten en de imponerende architectuur. Slenter over kleurrijke markten en door elegante winkelstraten.

Zie onze Londen pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Een unieke afsluiting in deze veelzijdige stad is een bezoek aan een sprankelende musical, alvorens de nachtrit naar Nederland aanvangt!

Om ca. 22.00 uur (na musical bezoek, ca. 23.00 uur) vertrekt u per touringcar vanuit Londen naar Folkestone of Dover. U reist per Eurotunnel of P&O Ferries of DFDS Seaway naar Calais, vanwaar u doorreist naar Nederland.

5e reisdag:

Bij aankomst in Nederland kunnen wij desgewenst voor uw groep een gezellig afscheidsontbijt reserveren, alvorens u doorreist naar uw woonplaats.

Schoolreis Bath Offerte

​Schoolreis Bath per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Bath het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Engeland. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Crossing naar Bath:

Als u per touringcar naar Bath reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries:
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland, dan de beroemde "White Cliffs of Dover. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in ca. 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Bath, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways:
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks ca. elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel is ca. 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur en afvaart en reist u comfortabel in ca. 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Bath. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel:
De snelste verbinding tussen Engeland en het Continent: van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Schoolreis Bath Offerte

YHA Bath

Het hostel is gelegen op Bathwick Hill in Bath met een prachtig uitzicht op het centrum van de stad. Het centrum van Bath is op loopafstand van YHA Bath is gevestigd in een monumentaal pand omgeven door een fraaie tuin. In de comfortabele lounge kun je heerlijk relaxen en de smaakvol ingerichte eetzaal wordt het ontbijt geserveerd en kun je desgewenst dineren. In het hoofdgebouw heeft het hostel 70 bedden en nog eens 50 bedden in het bijgebouw. YHA Bath heeft meerpersoonskamers (douche en toilet op de etage) en voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers.

Hostel Bath

Het hostel is centraal gelegen, op slechts een steenworp afstand van alle belangrijke toeristische attracties: het de perfecte locatie om Bath te ontdekken! Het monumentale Victoriaans gebouw waarin het hostel is gevestigd is minstens 135 jaar oud en kijkt uit over het gezellige Broad Street. Het hostel beschikt over meer dan 200 bedden in nette, gerenoveerde meerpersoonskamers (douche en toilet op de etage).Voor docenten zijn er mogelijkheden voor verblijf in 1- of 2-persoonskamers. Hostel Bath heeft een receptie en een restaurant, waar wij voor uw groep het diner kunnen reserveren.

Gastgezinnen Bath

Tijdens uw schoolreis naar Bath logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De gastgezinnen wonen in het nabij Bath gelegen Frome en Trowbridge.

De plaatselijke vertegenwoordigers (local representative) wonen in Frome en Trowbridge. Het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Bath de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Bath is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep in Bath ook een lunch of diner reserveren (met toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Bath worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Bath kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de "British Way of Life" van uw gastgezin, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Schoolreis Bath Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.