Bestemming > Spanje

Andalusië

vanaf € 279

​4-daagse vliegreis Andalusië

vanaf € 279,-


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Madrid graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Madrid!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Andalusië...

1e reisdag:

Vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Brussel of Charleroi vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar het Zuid-Spaanse Málaga. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven! . Vanaf de luchthaven verzorgen wij aansluitend uw transfer naar het centrum van Málaga of naar uw hotel in het nabijgelegen Torremolinos.

Afhankelijk van de gekozen vluchttijden kunt u na aankomst al Málaga verkennen. Málaga, de hoofdstad van de Costa del Sol is omringd door de heuvels van Axarquia én de geboortestad van Pablo Picasso. Bezoek zeker het Picasso Museum, gelegen vlakbij de Kathedraal en het geboortehuis van Picasso aan de Plaza de la Merced. De sporen van het rijke verleden van Málaga zijn nog te vinden in het oude stadcentrum met de indrukwekkende Alcazababurcht, het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro en het Romeinse theater..

Nadat u aan het eind van de middag heeft ingecheckt in uw hotel kunt u op verkenning in Torremolinos: de populaire, levendige badplaats met haar zonovergoten, langgerekte stranden, talloze restaurants en gezellige terrasjes. De bruisende badplaats aan de Costa del Sol heeft echter haar Spaanse karakter niet verloren! Zeker in de oude visserswijk La Carihuela met haar kleine visserswoningen, de levendige promenade langs het strand en leuke kleine straatjes is dit Spaanse karakter nog duidelijk aanwezig!

2e reisdag:

Na het ontbijt maakt u vanuit Torremolinos een dagtocht naar Granada. Na een fraaie en afwisselende route langs de kust rijdt u in noordelijke richting naar de "Moorse" stad op de uitlopers van de Sierra Nevada.

Natuurlijk bezoekt u eerst het majestueuze Alhambra, één van de acht wereldwonderen, gebouwd op een helling van de gelijknamige heuvel. Het Alhambra bestaat uit drie gedeelten. Ten eerste het Alhambra zelf: een immens complex van rijk gedecoreerde Moorse paleizen als uit een sprookje van "duizend en één nacht".

Daarnaast de tuinen van de Generalife en de torens. Het geheel is omringd door imposante verdedigingsmuren. Na het Alhambra bezoekt u de Kathedraal van Granada met als pronkstuk de Capilla Real. In deze koninklijke kapel bevinden zich de praalgraven Ferdinand van Aragón en Isabella van Castilië. Tijdens het koningschap van Ferdinand werd Granada als laatste Moorse bolwerk door de Christenen heroverd.

Dwaal verder door het roemrijke verleden van Granada langs eeuwenoude fonteinen, verassende uitkijkplaatsen en de Cármenes, de typische woningen uit deze stad omgeven door geurende tuinen.

Zeker in de wijk El Albaicín, gelegen op een heuvel aan de overzijde van het Alhambra, is het een genoegen om te wandelen door de steile en smalle straatjes met tal van bezienswaardigheden die herinneren aan de Islamitische oorsprong van de stad.

Aan het begin van de avond rijdt u terug naar uw hotel in Torremolinos, waar u 's avonds kunt genieten van een spectaculaire flamenco show.

3e reisdag:

Op deze dag kunt u kiezen voor een dagtocht naar Sevilla, Córdoba of naar Ronda & Málaga.

Sevilla: vanuit uw hotel rijdt u na het ontbijt naar Sevilla, waar u bij de Toro de Oro onze gids ontmoet, die u meeneemt voor een rondleiding door het wonderschone Sevilla, want "Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla:" wie Sevilla niet heeft gezien, heeft nooit een wonder gezien. Tijdens de rondleiding door de stad, waar de Feniciërs, Romeinen, Moren en Christenen hun sporen nalieten, ziet u o.a. de Kathedraal (de grootste Gotische kathedraal ter wereld) met het graf van Columbus; wandelt u door de Barrio de Santa Cruz (de van oorsprong Joodse Wijk, met smalle straatjes, gezellige pleintjes en statige woningen in Andalusische bouwstijl) en bezoekt u het immense Real Alcázar, het van oorsprong Moorse Paleis van Peter de Wrede.

Aan het begin van de avond rijdt u vanuit Sevilla terug naar uw hotel in Torremolinos waar u 's avonds van het diner in uw hotel kunt genieten.

Córdoba: na het ontbijt rijdt u in ca. 2½ uur naar Córdoba. De stad was al in de Romeinse tijd een belangrijke plaats, maar ten tijde van de Moren beleefde de stad als hoofdstad van het westerse Kalifaat haar grootste bloei.

Tijdens de rondleiding kunt u dan ook genieten van de parels van het Moorse Córdoba met o.a de Torre de Calahorra en natuurlijk de Mezquita: een wonderlijke symbiose van moskee (het was ooit na die Mekka, de grootste moskee van de islamitische wereld) en kathedraal. Temidden van de rijk gedecoreerde Moorse moskee met "het bos der zuilen" liet Karel V in de 16e eeuw een kathedraal bouwen. Aansluitend bezoekt u de Barrio de la Juderia, de Joodse Wijk met haar kronkelige straatjes, schilderachtige pleintjes en huizen met fraaie, bloemrijke patio's en sprankelende fonteintjes.

Aan het begin van de avond rijdt u vanuit Córdoba terug naar uw hotel in Torremolinos waar u 's avonds van het diner in uw hotel kunt genieten. 

4e reisdag:

Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u op deze dag nog één van de bovengenoemde excursies plannen naar Málaga of Ronda of gewoon lekker genieten van het paradijselijke Torremolinos.

Ronda: het fraaie Ronda ligt op ca. 1½ uur rijden van Torremolinos en is één van de oudste steden van Spanje. De stad is spectaculair gelegen op een rotsplateau op 750 meter hoogte en wordt in tweeën gedeeld door de Tajo, een diepe kloof overspannen door drie eeuwenoude bruggen. Dwaal door de prachtige oude straatjes met kasseien, langs de fraaie Moorse paleizen en het amfitheater.

Málaga: de hoofdstad van de Costa del Sol omringd door de heuvels van Axarquia én de geboortestad van Pablo Picasso. Bezoek zeker het Picasso Museum, gelegen vlakbij de Kathedraal en het geboortehuis van Picasso aan de Plaza de la Merced. De sporen van het rijke verleden van Málaga zijn nog te vinden in het oude stadcentrum met de indrukwekkende Alcazababurcht, het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro en het Romeinse theater.

Aansluitend vertrek vanaf de luchthaven van Málaga. Vertrek per lijndienst naar Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport, Weeze, Brussel of Charleroi. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Andalusië Offerte


Schoolreis Andalusië

Vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar Málaga. Vanuit België kunt u vanaf Brussel Zaventem of Brussel Sud Charleroi op Málaga vliegen. Vanuit Weeze, net over de grens in Duitsland zijn er eveneens rechtstreekse vluchten naar Málaga.

Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven!

Wij adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Andalusië!

Schoolreis Andalusië Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.