Bestemming > Frankrijk

Normandië & Parijs

Prijs op aanvraag

Bien sûr, on y va à France! Deze reis combineert het romantische en bruisende Parijs met het historische en indrukwekkende Normandië. Meer dan 500 kilometer kust, belangrijke plaatsen uit de geschiedenis, mooie gebouwen en monumenten.. Het meest bekend is Normandië om de invasie op D-Day (6 juni 1944), toen de geallieerden begonnen met de bevrijding van Europa. Op verschillende stranden landden de honderdduizenden militairen om koers te zetten naar de uiteindelijke bevrijding. Hier loop je letterlijk in de voetsporen van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens door naar Parijs, de geweldige metropool, een stad die nooit verveelt en waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! Een schoolreis naar Parijs moet u zeker een keer meemaken, slenterend van het ene "quartier" naar het andere. Langs de ontelbare monumenten en in de talrijke musea, die elk een ander stukje van het rijke Franse verleden weerspiegelen. Varend op de flonkerende Seine, genietend op een gezellig terrasje of op de trappen bij de Sacré Coeur.


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Normandië & Parijs graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Normandië & Parijs.


Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Normandië & Parijs

Eerste reisdag

's Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar via België naar Normandië. De route die gevolgd wordt, gaat via Antwerpen, Gent, Lille, Amiens en Rouen naar Caen: de stad van Willem de Veroveraar, de Normandische "bastaardzoon" die in 1066 de Engelsen versloeg tijdens de Battle of Hastings. Aan het eind van de middag arriveert u in de overnachtingsplaats Caen of Bayeux.


Tweede reisdag

Een hele dag in Normandië. Er is hier veel te doen, begin de dag bijvoorbeeld met een bezoek aan het "Le Mémorial de Caen, un musée pour la Paix". Het museum presenteert door middel van een groot aantal multimedia voorstellingen op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-Day en de Slag om Normandië. Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword: de namen van de invasiestranden in Normandië. Na uw bezoek aan het Mémorial in Caen kunt u (indien gewenst onder leiding van een gids) een excursie naar de invasiestranden maken.

In Arromanches 360° worden originele filmbeelden van D-Day via 360°-projectie getoond. Vanuit Arromanches rijdt u naar Longues-sur-Mer, waar u de Batterie de Longues kunt bezoeken. Het is één van de weinig nog overgebleven Duitse verdedigingswerken, die de Geallieerden op 6 juni bestookten. Aansluitend bezoekt u de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer. Meer dan 9000 Amerikanen hebben op deze uitgestrekte begraafplaats hun laatste rustplaats gekregen.

Kies voor een bezoek aan het beroemde Mont Saint Michel, het allermooiste plekje van Normandië, of slenter door een van de steden zoals Saint-Malo, Bayeux of Rouen.


Derde reisdag

In de ochtend is er nog de mogelijkheid een activiteit in Normandië te ondernemen. Nog even iets actiefs doen? Slinger door de bomen in een klimpark of maak een sportieve tocht op zee in een kayak langs de Normandische stranden.
Rond het middaguur verlaat u Normandië en vervolgt de reis zich naar prachtig Parijs. Aan het eind van de middag aankomst in de stad. Desgewenst kunnen wij voor u een diner in Parijs reserveren.


Vierde reisdag

In Parijs is zoveel te doen, waar begint u mee? Voor een goede eerste indruk is een busrondrit, boottocht of fietstocht een goed idee. In korte tijd krijgt u een compleet beeld van de stad. Daarna een bezoek aan een van de vele musea zoals het Louvre, Musée d’Orsay, Musée Rodin of iets minder bekends zoals de Catacomben, Atelier des Lumieres of Fondation Louis Vuitton.

Prachtige architectuur zoals de Eiffeltoren, Opera, het Panthéon en natuurlijk de Arc de Triomphe en de Champs Elysées mag natuurlijk niet overgeslagen worden!

's Avonds gaat u wellicht te voet of per metro naar het altijd sfeervolle Montmartre. Bovenaan de trappen bij de Sacré Coeur is het altijd een gezellige drukte van kunstenaars, muzikanten en souvenirverkopers. Vlakbij natuurlijk ook de Place du Tertre met een mengeling van kunstenaars "van kunst en kitsch." Dwaal ook zeker even door de kronkelende straatjes, waar je het oude Montmartre nog kunt vinden.


Laatste reisdag

Geniet deze ochtend nog van de Parijse sferen. Speel bijvoorbeeld een potje Jeu de Boules, typisch Frans! Of bezoek het Stade de France, het nationale voetbalstadion van Frankrijk. Bezoek nog een museum of bezienswaardigheid maar natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon lekker te slenteren en te shoppen.

Aan het begin van de middag vertrekt u naar Nederland. Voor een passende afsluiting van uw schoolreis Parijs reserveert u een gezellig afscheidsdiner in ons restaurant bij de Nederlandse grens.


Schoolreis Normandië & Parijs per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Bordeaux een ideaal vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen. U vertrekt dicht bij huis en u heeft ter plaatse ook extra kilometers voor excursies en transfers.

Bij Europa Speciaal Reizen reist u per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Onze chauffeurs, vele rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf Ruijs Reizen is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf.

Voor uw schoolreis naar Normandië & Parijs bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Verschillende hostels, voor school- en studentengroepen een uitstekende keuze voor een gezellige accommodatie in Parijs, en eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen.

Tijdens uw schoolreis kunt u tevens overnachten bij gastgezinnen. Verblijf bij gastgezinnen is al jaren onze betaalbare succesformule voor schoolreizen naar Frankrijk. Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Frankrijk willen geven. Verblijf bij gastgezinnen Frankijk is dé educatieve reisformule voor schoolreizen naar Frankrijk! Voor meer informatie bezoek onze pagina Gastgezinnen Schoolreis Frankrijk.


Hieronder een greep uit de accommodaties in Normandië en Parijs.

ACCOMMODATIES NORMANDIË

Premiere Classe Bayeux

Dit budgethotel is dicht bij de Tapisserie van Bayeux, de invasiestranden en het oorlogsmuseum van Caen gelegen. Het is op ca. 10 minuten loopafstand van het middeleeuwse centrum van Bayeux, waar u de Kathedraal van Bayeux kunt bezoeken. Alle 3-persoonskamers hebben een dubbel bed en een enkel bovenbed en verder voorzien van een ensuite badkamer, een flatscreen-tv en airco.

Auberge de Jeunesse Bayeux

Deze jeugdherberg heeft twee locaties. Eén is gelegen in hartje Bayeux en heeft plaats voor 90 personen in 2-4 persoonskamers. De andere locatie ligt net buiten de stad en biedt plaats voor ca. 75 personen. Verder is er een fitness-parcours en een tennistafel.

Ibis Budget Caen

Dit betaalbare hotel ligt op een ideale locatie in het centrum van Caen. Het is op loopafstand van de oude binnenstad van Caen en zijn vele bezienswaardigheden.Er zijn drie persoonskamers (met een dubbel bed en een enkel bovenbed), 2-persoonskamers (met een dubbel bed) en 2-persoonskamers (met twee enkele bedden). Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Een prima hotel voor uw schoolreis Normandië!

ACCOMMODATIES PARIJS

St. Christopher’s Inn Paris Canal

Het St. Christopher’s Paris Canal is een uitstekende jeugdherberg in de buurt van Montmartre. Het terras heeft uitzicht over het Canal Villette en je bent in slechts drie stops per metro bij Gare du Nord. Er zijn kamers voor 6 tot 12 personen, maar ook privé-kamers voor 1 of 2 personen. Onder de jeugdherberg ligt de Belushi’s Bar, waar u een drankje kunt doen of met uw groep gebruik maakt van een 1-, 2- of 3-gangen diner. Voor uw schoolreis naar Parijs een uitstekende accommodatie!

St. Christopher’s Inn Paris Gare du Nord

Het St. Christopher’s Paris Gare du Nord is een moderne jeugdherberg welke zeer centraal gelegen is tussen Gare du Nord en Gare de l’Est. Er zijn kamers voor 6 tot 12 personen, maar ook privé-kamers voor 1 of 2 personen. Onder de jeugdherberg ligt de Belushi’s Bar, waar u een drankje kunt doen of met uw groep gebruik maakt van een 1-, 2- of 3-gangen diner. Voor wie in "hartje Parijs" wil overnachten is St. Christopher’s Paris Gare du Nord een uitstekend hostel!

Ibis Budget Hotel Paris La Villette

Het Ibis Budget Hotel Paris La Villette is gelegen in het 19e arrondissement van Parijs en in de buurt van het Canal Villette. Alle kamers zijn voorzien van een dubbel bed en een enkel bovenbed met een eigen badkamer met douche en toilet. Gare de l’Est en Gare du Nord liggen dichtbij en zo zijn de beste attracties snel te bereiken. De Cité des Sciences is op ca. 10 minuten loopafstand en per metro bent u binnen ca. 15 minuten bij de Sacré Coeur.

Ibis Budget Hotel Paris Porte de Bagnolet

Het Ibis Budget Hotel Paris Porte de Bagnolet ligt in het oosten van Parijs. Het metrostation Gallieni ligt op vijf minuten loopafstand van het hotel. Tevens is er een groot winkelcentrum vlakbij gelegen. De kamers zijn voorzien van een dubbel bed en een enkel bovenbed met een eigen badkamer met douche en toilet.


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.