Wij missen de schoolreizen net zoveel als jullie.. We moeten even geduld hebben voor we weer op pad mogen maar gelukkig leven we in een tijd waarin met moderne technologie heel veel mogelijk is. Als jullie niet op reis kunnen, brengen wij de reizen naar jullie toe! Trek je comfortabele kleren aan, plof neer op de bank en geniet vanuit huis van de mooiste bezienswaardigheden in beroemde Europese steden. Misschien doe je wel inspiratie op voor de volgende schoolreis? De eerste stad in deze serie is Parijs. Wat ga jij als eerste bezoeken? De Eiffeltoren, het Louvre of toch de Arc de Triomphe? On y va á Paris!

Welkom in Parijs!

Op deze website kun je virtueel rondlopen in Parijs.
Kijk uit over de Seine, wandel over de Champs Elysées, beklim de Arc de Triomphe en struin door de zalen van het Louvre.

Eiffeltoren

Stel je voor hoe het is om vanaf de eerste verdieping uit te kijken over Parijs en alle beroemde gebouwen te zien liggen. En dat zonder trappen te beklimmen of hoogtevrees!

Beklim de Eiffeltoren nu!


Louvre

De Mona Lisa is veruit het beroemdste schilderij in dit iconische museum maar er is zoveel meer te ontdekken! Struin kilometers door het museum en ontdek schilderijen die je nog nooit eerder gezien hebt. En dat zonder zere voeten te krijgen!

Treed binnen in het bekendste museum van Parijs


Versailles

Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan Versailles, groot gemaakt door zonnekoning Lodewijk XIV. Verken virtueel Versailles nu zelf! Bovendien krijg je hier ook een inkijkje in de kamers en appartementen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Verken virtueel Versailles


Opera Garnier de Paris

Het indrukwekkende interieur van de Opera brengt je meteen terug naar vervolgen tijden. Pracht en praal, en een mysterieus ondergronds meer, welke de inspiratie is voor het beroemde ‘The Phantom of the Opera’. Hoe zou het zijn om hier op het podium te staan? Hoe zou het eruit zien achter de schermen? Daar kun je nu achter komen door een virtuele tour te maken door het gebouw.

Betreed het podium van de Opera van Parijs


Sainte-Chapelle

Een verborgen juweel op het Ile de la Cité, deze kapel. Wanneer je binnenstapt ben je meteen onder de indruk van de glas in lood ramen, overal waar je kunt kijken! Met deze virtuele tour krijg je een glimp van de schoonheid. Als je dit gezien hebt wil je deze sowieso in het echt bezoeken, misschien wel tijdens de volgende schoolreis?

Bezoek Sainte- Chapelle


De Catacomben

De Parijse Catacomben, een kilometers lang ondergronds netwerk van tunnels. Vroeger gebruikt als ‘begraafplaats’, om vanwege het ruimtegebrek in de stad mensen toch een waardig afscheid te geven. Vandaag de dag kun je dit bezoeken en nu zelfs virtueel!

Daal af en betreed ondergronds Parijs


Musée d’Orsay

Gelegen in een voormalig treinstation herbergt het Musée d’Orsay nu vele kunstwerken van grote namen als Monet, Van Gogh, Delacroix, Manet en meer! Niet alleen de kunst is indrukwekkend, alleen het gebouw is al de moeite waard om doorheen te struinen.

Bekijk kunst in Musée d’Orsay