Schoolreis Jeruzalem

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Israël > Schoolreis Jeruzalem

Op schoolreis naar Jeruzalem? Op zoek naar een verrassende en veelzijdige bestemming voor een stedentrip? Breng dan een bezoek aan Jeruzalem, de stad die ongelofelijk veel te bieden heeft. Treed hier in de voetsporen van de Bijbel en loop waar belangrijke historische figuren ooit ook gelopen hebben. Duik in de Israëlische cultuur in één van de vele souks en struin door kronkelige oude straatjes, ruik de geuren op de markten van lokale specerijen en kruiden en bezoek plekken die belangrijk waren in de Bijbel en waar historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Bovendien zijn er vanuit Jeruzalem diverse dagexcursies mogelijk waardoor u nog meer van Israël kunt ontdekken.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS JERUZALEM: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Bordeaux graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Bordeaux.

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Jeruzalem:

Eerste reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vliegt u naar Tel Aviv. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven!
Na aankomst verzorgen wij een transfer naar Jeruzalem. Maak na aankomst alvast een wandeling door de stad en geniet al van de ontspannen Israëlische sfeer!

Een dag in Jeruzalem
Hoeveel dagen u in Israël blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Een ding is zeker, vervelen zult u zich hier geen moment. Er is zoveel te doen, dat u tijd tekort zult komen.

De eeuwenoude stad Jeruzalem is te verdelen in een oud en een nieuw gedeelte. Voor de belangrijkste bezienswaardigheden moet u in de Oude Stad zijn. Breng een bezoek aan de Klaagmuur, de meest heilige plek voor de Joden. Bewandel de Via Dolorosa en loop dwars door de nauwe straatjes van de Arabische Wijk tot in de Christelijke Wijk die uitkomt bij de Heilige Grafkerk. Dwaal rond over de Oosterse souks, met kraampjes met onder andere juwelen, kleding, handgeblazen glaskunst, keramiek en andere mooie souvenirs. Voor een schitterend panoramisch uitzicht over de stad bezoekt u de top van de Olijfberg.
De Nieuwe Stad is gelegen in het westen van Jeruzalem. Hier kunt u met de groep een fietstocht maken of wat dacht u van een ritje op een segway? Breng een bezoek aan het Israël Museum en bekijk hier onder andere de Dode Zeerollen en het op schaal gemaakte model van de Tweede Tempel van Jeruzalem. Indrukwekkend is een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust herdenkingscentrum met vele historische feiten over de Tweede Wereldoorlog.

Een dag vanuit Jeruzalem
Vanuit Jeruzalem is het ook mogelijk om diverse dagtochten te maken om zo nog meer van Israël te ontdekken. Bijvoorbeeld een dagtocht richting de oevers van de Dode Zee. Er gaat hier een kabelbaan omhoog die u brengt naar het fort van Massada, gelegen bovenop de berg. Hier is een indrukwekkend uitzicht over de woestijn. Vervolgens ervaart u hoe het is om te drijven in de Dode Zee, erg bijzonder! Als afsluiting van de dag brengt u een bezoek aan een bedoeïenenkamp in de woestijn. Hier ziet u hoe deze mensen op hun eigen manier leven en kunt u ook een hapje mee eten. Voor de ultieme beleving is het ook mogelijk om hier te blijven slapen. Onder de sterrenhemel in een bedoeïenentent, hoe uniek is dat!

Een andere mogelijke dagtocht is richting het meer van Galilea. Dwars door de Jordaanvallei rijdt u naar de oevers van het meer. Rondom het meer liggen veel plaatsen waar belangrijke Bijbelse gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zoals Nazareth, de stad waar Jezus is opgegroeid. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken over het meer van Galilea.

Laatste reisdag
Afhankelijk van de vluchttijden kunt de ook de laatste dag nog op ontdekkingstocht door Jeruzalem.
Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Tel Aviv, hip, bruisend en modern. Verken de stad door middel van een fietstocht, ga shoppen in één van de vele malls en kijk je ogen uit op de Carmel Market, vol fruit, kruiden kleding en nog veel meer. Bezoek ook zeker de wijk Jaffa met zijn bijzondere haven.
Vervolgens met de door ons gereserveerde touringcar naar het vliegveld voor de terugreis. Per lijndienst vliegt u terug en indien gewenst verzorgen wij ook de transfer terug naar uw schooladres.

Schoolreis Jeruzalem per vliegtuig

Er zijn diverse mogelijkheden voor zowel rechtstreekse vluchten als vluchten met een overstap naar Tel Aviv, Israël. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen KLM, Easyjet en Transavia rechtstreeks en Turkish Airlines met overstap. Vanaf Eindhoven vliegt Transavia rechtstreeks.
Wij informeren u graag over de vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst de transfers van en naar de luchthaven. Voor een vliegreis adviseren wij uw deze tijdig bij ons aan te vragen. Hoe eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Jeruzalem.

In Jeruzalem bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Jeruzalem.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte